Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Recepty nejen pro koně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
věra 3.10.2006 17:52hjgjut |
věra 3.10.2006 17:49žužlina čau lidi |
LENKA S. 10.9.2006 21:54KAROLÍNO, JE- LI TAM FAKT ZÁNĚT, DEJ NA ŘEPÍKOVÉ OBKLADY( POKUD NESMÍŠ NAMOČIT NOŽKU) NEBO KOUPELE TAKY Z TÉŽE BYLINKY. OBKLADY ALE STŘÍDEJ- JEDEN Z HEŘMÁNKU, DRUHÝ Z ŘEBŘÍČKU( NERADĚJI Z KVĚTŮ!)A TŘETÍ Z ŘEPÍKU LÉKAŘSKÉHO. VŠE VAŘ TAKTO. 1 PLÉVKOVÁ LŽÍCE SUŠENÉ DROGY(BYLINKY) SE PŘELIJE 250 ML VROUCÍ VODY, PŘIKRYJE SE A NECHÁ SE 10 MINUT LOUHOVAT. PAK SE VŠE SCEDÍ A VLAŽNÉ POUŽÍVÁ. PRODÁVÁ SE V LÉKÁRNĚ I HEŘMÁNKOVÝ EXTRAKT, KTERÝ JE SICE DRAHÝ, ALE ÚČINNÝ. ŘEBŘÍČEK JE ZATO ALE LEPŠÍ ČERSTVÝ- SPAŘÍŠ POŘÁDNĚ PLNOU HRST JEHO KVĚTŮ.. POSTUP U ŘEPÍKU JE STEJNÝ, JEN SUŠENÉHO POUŽIJ POL. LŽÍCI NA STEJNÉ MNOŽSTVÍ VODY. |
julča 9.9.2006 13:01Hlásím, že pizza od Toscy je výborná!!! Právě jsem ji dopekla, byly toho nakonec 3 plechy (do jedné omáčky jsem dala feferonky pro chlapy) a jen se po ní práší!!! Tosco, díky, konečně mám recept, kdy je těsto teňounké, ale zůstane vláčné. Při minulém pokusu (jiný recept) to bylo fakt prkýnko |
Rákšasí 9.9.2006 6:46Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj Tosco, nee děti budou prudce inteligentní a budou vědět, že je hnědý a bílý |
tosca 8.9.2006 21:01Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj Ten řepný cukr není méně chutný. Je to normální cukr. Třtinový cukr má specifickou příchuť, která však ne každému vyhovuje. Já ho mám ráda. V mnoha případech mám třtinový cukr raději než řepný. Faktem je, že běžně používám v kuchyni přírodní řepný cukr, třtinový pouze jako změnu nebo do určitých receptů Už se těším, až jednou budou moje děti na otázku jakou barvu má cukr, odpovídat "hnědou" a učitelky mě budou mít za krkavčí matku, která se dětem nevěnuje a nenaučila je barvy |
aida 8.9.2006 18:33Re: Re: Re: Re: Re: Rákšasí
|
MaRi 8.9.2006 16:22Re: Re: Re: Re: Re: Rákšasí jejej, ten jazyk český jest oř bujný šťáva z černého rybízu vytrysknuvší na zeleně vymalované stěny je rovněž velmi dekorativní |
noragh 8.9.2006 16:13Re: Re: Re: Re: Rákšasí u nás to bylo dynstování, pro WWW to mijoter(mižoté) neboli nechat táhnout. Když něco zbunzírovalo, bylo to tak:tatík slavně otevřel vlastnoručně lisovanou šťávu, nejlépe z bezinek, ozval se zvuk, jako když se kousne vrtačka a obsah láhve se bleskurychle přemístil na zeď. Máti omdlela a tatík hlubokomyslně děl:Vono to zbunzírovalo!Pokud má brďousek křídlíčka, je to bžůra. |
aida 8.9.2006 16:08Re: Re: Re: Re: Zní to výborně Dík. Tak to vyzkouším. Hlavně nesmím ty vločky zapomenout koupit. |
possum 8.9.2006 16:00Re: Re: Re: Zní to výborně Mohly. Ja to z nich delam. Tedy ty placky. Vlastne se ty instant daji pouzit vsude, kde normalni namacis. A jidlo je jemnejsi. |
Rákšasí 8.9.2006 16:00Re: Re: Re: Zní to výborně Aido nevím, ale klidně to zkuste. A já zkusím ty vločky s cibulkou, ale raději napřed pro sebe. Ony ty potvory hned tak něco do pusy nevezmou |
aida 8.9.2006 15:56Re: Re: Zní to výborně Nemohly by se na to použít taky ty instatní vločky, které zmiňuje possum? Jo a napadlo mě, co jsem dělávala děckám, když byli malí - "mozeček" z vloček, měli to (a mají dodneška) moc rádi. Namočit vločky, zpěnit cibulku, na cibulce do změknutí podusit ty vločky, zalít rozšlehanými vajíčky a nechat ztuhnout. Okořenit buď jako klasický mozeček (sůl, pepř, kmín), děckám to ale víc chutná s jen osolené a s bazalkou. Jako příloha buď vařené brambory nebo chleba s máslem. |
aida 8.9.2006 15:50Re: Re: Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) U nás nevydrží (=dva žraví, rychle rostoucí puberťáci). |
Rákšasí 8.9.2006 15:45Re: Zní to výborně poprvé jsem to taky dělala, když u vaření nikdo nebyl, teď už můžu směle Přednostu zaúkolovat namočením vloček |
pecka 8.9.2006 15:34Zní to výborně To slaný. Až bude jednou Kočkomil v bezvědomí, můžu mu to zkusit předložit. Jinak by měl k vločkám pindy. V osamění si to udělám pro sebe. |
possum 8.9.2006 15:31Re: Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Me fascinuje, ze tam ty vlocky opravdu nejsou znat. A vydrzi (pokud vydrzi) vlacna. |
Rákšasí 8.9.2006 15:29Re: Tosco a můžeš to dát i jako Kytka pro Vave |
aida 8.9.2006 15:28Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Nejsou to "Expres zdravé řezy" z Labužníka? Taky je dělávám. |
possum 8.9.2006 15:27Re: Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Jsem si hned vsimla, sorry. Oprava je hned pod prispevkem. 1/4 az 1/2 hrnku oleje. |
Kardiak 8.9.2006 15:21Re: JoVo Když máš chorob povícero,tak ti toho zakážou jíst tolik,že bys uhynul hlady.Takže musíš zákazy s těžkým srdcemporušit,ale trápí tě přitom svědomí. |
zana 8.9.2006 15:11Re: Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Díky |
zana 8.9.2006 15:10Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Possum, mezi : Pak se přidáme 1 vejce a 750ml podmáslí nebo kefíru je to nečitelný, mohla bys ještě jednou? Nějaký paznaky tam nalezly. |
possum 8.9.2006 15:10Re: Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) No jo, to mam za to, ze se snazim psat cesky Samozrejme toho oleje je 1/4 - 1/2 hrnku |
possum 8.9.2006 15:05Joooo, tak vločky můžu kdykoliv v jakékoliv podobě :-)) Vcera jsem pekla tohle: 300g polohrubé mouky, 250g cukru, 3 hrnky ovesných vloček (nejlepši jsou ty rychlé instant, normalní udělají hrubší těsto), 1–2 lžíce sody, smícháme. Pak se přidáme 1 vejce, ¼ - ½ hrnku oleje, 750ml podmáslí nebo kefíru nebo mlékem zředěný jogurt. Dobře promícháme, (můžeme přidat sušené ovoce, čerstvé ovoce, ořechy, kakao, co máme rádi, či zrovna máme doma), těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečme při 180°C asi 30-45min. (záleží na tloušťce těsta). |
Rákšasí 8.9.2006 14:40Tosco jde ti mejl ze seznamu, na druhým pecku si nemůžu stáhnout fitky. Je to "dortík" pro Lídoška. |
JoVo 8.9.2006 14:11Re: Re: Re: Re: Re: Vločky . |
Rákšasí 8.9.2006 13:32Re: šufánek versus žufánek jo a šoufkem se vybírá senkruvna tak a fčil mudrujte jak to s tou češtinou majou cizinci těžké |
Rákšasí 8.9.2006 13:28Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rákšasí , klidně |
Kačer 8.9.2006 13:28Re: Re: Re: Re: Re: Vločky moc nemusím nápodobně! Mám schovanej dárek pro Briana - stativ k foťáku, přeje si ho asi rok a půl - je ve skříni - už asi tejden, doufám, že vydržím, alespoň do toho října, kdy má narozeniny, nevím, nevím jestli to vydržím do Vánoc....holky neblbněte s Vánočkama, ještě máme před sebou léto bab! Kruciš....kam jsem dala ozdobičky? |