23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


MLSOTNÍK: Recepty nejen pro koně

8.9.2006 20:20

Vločky a´la ohnivá krysa, teda vlastně bramboráčky

Pytlík vloček propláchneme. Domluvíme vločkám rande s vřelou vodou a necháme je pár minutek o samotě. Mezitím brečíme s cibulí a česnekem, provětráme slepicím brka a zbavíme je dvou vajec (nebo aspoň ledničku). No a už plpeme a mezitím doplňujeme ještě další suroviny. Vodu slejeme, ale nevymačkáváme, nastrouháme cibuli (pomeleme i na sekáme, dle libosti) a česnek, přidáme vajíčka, marjánku, sůl, strouhanku na dohuštění a potom přidáme opět přiměřeně kari a kurkumu.

Smatláme dohromady, smažíme a plácáme přes prsty nedočkavce.

A teď jedny nasladko

Vločkové pusinky

20dkg vloček, 10 dkg celozrnné mouky, 10 dkg hnědého cukru, 10 dkg Hery a vejce.

Smícháme, vyrábíme třícentimetrové kuličky a na namazaném plechu do růžova pečeme.

Z vlastní zkušenosti jenom dodám, že ten hnědý cukr se fakt nedá vyměnit za bílý a vyrábím minimálně ze třech dávek, abych si i já po umytí nádobí mohla dát ke kávě...

Základ na müsli

10 dkg vloček pražíme na oleji a přisypeme 5 dkg hnědého cukru a asi ještě tři minutky pražíme, necháme zchladnout přidáme oříšky, kandované ovoce, ještě za tepla přidáváme kousky čokolády na vaření, rozinky, no prostě, co dům dal.

A kdo má proti ovsu připomínky, může tyto dobroty vařit těm koníkům.

:-)

Dobrou chuť

Iva Matušková (Rákšasí)



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !