7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Recepty nejen pro koně

Přišel čas podzimu a s ním i doba sklizně všeho možného. A tak ti, co mají čas a jsou šikovní, mohou jít sklízet, my co jsme opaky šiků a mehel, holt musíme zajít do obchodu a pytlík s vločkama zakoupit. A tady jsou ty koňské recepty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vave 8.9.2006 9:40

Re: Vločky moc nemusím

Karolíno, jak je? Už se to lepší?

JanaBa 8.9.2006 9:30

Re: Re: Re: Ahoj

Chci jenom upozornit, ze se jiste jedna o trtinovy cukr, nerafinovany, tzv. Demarara cukr. Nezamenovat s hnedym cukrem rafinovanym! To je normalni bily, obarveny cukr, delaji ho myslim Danove.

Vave 8.9.2006 9:25

Re: Vave :-)

Tak to je dobře!! Moc na Tebe myslím a držím palce !!:-)

Karolína 8.9.2006 9:06

Vločky moc nemusím

ale ty placičky vypadají skvěle, takže to asi zkusím co nevidět. Když můžou být vynikající cuketové bramboráky, proč by nemohly být vynikající i tyhle? Jinak vločky jsem konzumovala jedině v podobě vločkové polévky, kterou fantasticky vařila moje maminka. Dávala tam kořenovou zeleninu, již zíměné vločky a pak tu uvařenou kaši pasírovala přes cedník (já to normálně rozmixuju, aspoň je tam víc vlákniny), vzniklou hmotu naředila vývarem a přidala do ní vejce a koření. Musím se přiznat, že jsem se po téhle polévce mohla utlouct a tak, když maminka zemřela, jsem ji několikrát zkusila uvařit i sama, ale nikdy mi tak nechutnala, jako od ní. Ale to je asi obvyklé. Myslím si, že kuchařka jsem docela dobrá. Ale například maminčinu skvělou a nenapodobitelnou vánoční rybí polévku prostě neuvařím, kdybych se stavěla na hlavu. Poslední pokus nejedly ani ty toulavé kočky, co je mám na chalupě v kůlně. Rybí polévka být o vánocích musí, tak jsem si vymyslela vlastní recept a někdy se s Vámi o něj podělím, ale teď je snad ještě dost času.....;-D

Bláža 8.9.2006 9:01

Už si píšu...

...a vločkové pusinky se hodí i na Vánoce, ne? Vyzkouším!

Rákšasí 8.9.2006 8:50

Vave :-)

neboj, nemám to na každý den a když řeknu, že dnes nemůžu, tak jde někdo jiný. A navíc o problémku ví, takže je to k oboustranné spokojenosti.

Vave 8.9.2006 8:46

Kačír - doufám, že celý!

Já jsem včera dopoledne musela odjet, takže jsem četla až ráno, že jsi stále střevně labilní. Tak doufám, že už jsi v pořádku! !!R^VV:-)

A taky doufám, že úplně všichni marodi rovněž

že jsou na tom lépe a lépe a nehřejí, neběhají, nejsou zanícení,

podebraní, nalomení a když už ano, tak jen velice velice lehce a pořád

se to zlepšuje!!!!!!R^R^R^R^:-):-):-):-):-)

Vave 8.9.2006 8:40

Jejda!

To šišlimyšli jsem dělávala a proč už ho nedělám když je to tak dobré? 8-o 

Tak si ho co nejdřív zopáknu a k tomu to druhé sladké a možná zkusím i ty bramboráčky, i když pochybuji, že mi tu obměnu doma sežerou.;-P

Držím palce, aby bylo brzo na krámek, milá Ivo, jen to s prací nepřeháněj, víš, že jsi do pondělka v jakési podmínce! ;-P

Rákšasí 8.9.2006 8:37

Re: Re: Ahoj

Ano hnědý = nerafinovaný, přírodní

tosca 8.9.2006 8:32

Re: Ahoj

Rákšasí, hnědý cukr=přírodní cukr? Nebo to má být třtinový, nebo jěště jiný?

tosca 8.9.2006 8:30

Já mááám hlad!

A to jsem snídala prosím. Rákšasí, co mi to děláš, takové dobrotky po ránu! Vždyť já tu do oběda umřu! Mňam, pusinky vypadají úúúúžasně. A ten první recept .... to by možná jedla i drahá polovička (když to bude dostatečně ohnivé a bez majoránky) :-P

Základ na müsli dělám s medem místo cukru a více druhů vloček, jinak je postup stejný :-)

Rákšasí 8.9.2006 8:29

Re: Ahoj

tím chce básník říci, že se tu budu objevovat méně

Rákšasí 8.9.2006 8:28

Ahoj

jen pro upřesnění müsli nám dělává tchyňka, páč já nemám nerv na karamelizování cukru.

zano jiný vločky mi děti nepapají, tak zaplať Panbůh za ty ovesné a cukr kupuju v jakékoliv natura prodejně, jen krapet dražší, u nás stojí kilo přes 35 korun.

Jo a hlásím že mám úžasnou kámošku tu druhou čarodejnici, poohla mi sehnat brigádu a tak vyděláváme na krámek;-D

Zdena 8.9.2006 8:12

Do müsli lžíci vody!

Přidejte do pánve s müsli max 2 lžíce vody - nechte necelou minutku na pánvi a míchejte-míchejte - udělá to hrudky a pak nechte vychladnout na tácu. Necháte-li to vychladnout napánvi, budete jí pak  poměrně dlouho drhnout... Ono mírně zhrudkovatí a dá se pak  nabírat prsty jako malé vločkové hrudky...

zana 8.9.2006 8:12

Ahojky

já jsem docela zdatnej kůň;-D, ale musím se přiznat, že úplně nejradši musli z těch tvrdších vloček (ječmen, pšenice a tak). Ty ovesné beru spíš na vaření. Tím chci říct, že spoustu vloček sním syrovejch s rozinkama;-D;-D. Ty děláš všecko z ovsa?

Jo, ty pusinky vypadaj dobře, kde se bere hnědej cukr?

Li 8.9.2006 8:11

Mňam:-)

To vypadá skvěle :-P Na sladkosti se mi už teď sbíhají sliny - vyzkouším !!

Lapil 8.9.2006 0:53

Tohle se tváří

jako kdybych to dokázal nejen uvařit, ale i sníst. (Což má být poděkování :-))