Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Recepty nejen pro koně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Vave 8.9.2006 9:40Re: Vločky moc nemusím Karolíno, jak je? Už se to lepší? |
JanaBa 8.9.2006 9:30Re: Re: Re: Ahoj Chci jenom upozornit, ze se jiste jedna o trtinovy cukr, nerafinovany, tzv. Demarara cukr. Nezamenovat s hnedym cukrem rafinovanym! To je normalni bily, obarveny cukr, delaji ho myslim Danove. |
Vave 8.9.2006 9:25Re: Vave :-) Tak to je dobře Moc na Tebe myslím a držím palce |
Karolína 8.9.2006 9:06Vločky moc nemusím ale ty placičky vypadají skvěle, takže to asi zkusím co nevidět. Když můžou být vynikající cuketové bramboráky, proč by nemohly být vynikající i tyhle? Jinak vločky jsem konzumovala jedině v podobě vločkové polévky, kterou fantasticky vařila moje maminka. Dávala tam kořenovou zeleninu, již zíměné vločky a pak tu uvařenou kaši pasírovala přes cedník (já to normálně rozmixuju, aspoň je tam víc vlákniny), vzniklou hmotu naředila vývarem a přidala do ní vejce a koření. Musím se přiznat, že jsem se po téhle polévce mohla utlouct a tak, když maminka zemřela, jsem ji několikrát zkusila uvařit i sama, ale nikdy mi tak nechutnala, jako od ní. Ale to je asi obvyklé. Myslím si, že kuchařka jsem docela dobrá. Ale například maminčinu skvělou a nenapodobitelnou vánoční rybí polévku prostě neuvařím, kdybych se stavěla na hlavu. Poslední pokus nejedly ani ty toulavé kočky, co je mám na chalupě v kůlně. Rybí polévka být o vánocích musí, tak jsem si vymyslela vlastní recept a někdy se s Vámi o něj podělím, ale teď je snad ještě dost času..... |
Bláža 8.9.2006 9:01Už si píšu... ...a vločkové pusinky se hodí i na Vánoce, ne? Vyzkouším! |
Rákšasí 8.9.2006 8:50Vave :-) neboj, nemám to na každý den a když řeknu, že dnes nemůžu, tak jde někdo jiný. A navíc o problémku ví, takže je to k oboustranné spokojenosti. |
Vave 8.9.2006 8:46Kačír - doufám, že celý! Já jsem včera dopoledne musela odjet, takže jsem četla až ráno, že jsi stále střevně labilní. Tak doufám, že už jsi v pořádku! A taky doufám, že úplně všichni marodi rovněž že jsou na tom lépe a lépe a nehřejí, neběhají, nejsou zanícení, podebraní, nalomení a když už ano, tak jen velice velice lehce a pořád se to zlepšuje |
Vave 8.9.2006 8:40Jejda! To šišlimyšli jsem dělávala a proč už ho nedělám když je to tak dobré Tak si ho co nejdřív zopáknu a k tomu to druhé sladké a možná zkusím i ty bramboráčky, i když pochybuji, že mi tu obměnu doma sežerou. Držím palce, aby bylo brzo na krámek, milá Ivo, jen to s prací nepřeháněj, víš, že jsi do pondělka v jakési podmínce! |
Rákšasí 8.9.2006 8:37Re: Re: Ahoj Ano hnědý = nerafinovaný, přírodní |
tosca 8.9.2006 8:32Re: Ahoj Rákšasí, hnědý cukr=přírodní cukr? Nebo to má být třtinový, nebo jěště jiný? |
tosca 8.9.2006 8:30Já mááám hlad! A to jsem snídala prosím. Rákšasí, co mi to děláš, takové dobrotky po ránu! Vždyť já tu do oběda umřu! Mňam, pusinky vypadají úúúúžasně. A ten první recept .... to by možná jedla i drahá polovička (když to bude dostatečně ohnivé a bez majoránky) Základ na müsli dělám s medem místo cukru a více druhů vloček, jinak je postup stejný |
Rákšasí 8.9.2006 8:29Re: Ahoj tím chce básník říci, že se tu budu objevovat méně |
Rákšasí 8.9.2006 8:28Ahoj jen pro upřesnění müsli nám dělává tchyňka, páč já nemám nerv na karamelizování cukru. zano jiný vločky mi děti nepapají, tak zaplať Panbůh za ty ovesné a cukr kupuju v jakékoliv natura prodejně, jen krapet dražší, u nás stojí kilo přes 35 korun. Jo a hlásím že mám úžasnou kámošku tu druhou čarodejnici, poohla mi sehnat brigádu a tak vyděláváme na krámek |
Zdena 8.9.2006 8:12Do müsli lžíci vody! Přidejte do pánve s müsli max 2 lžíce vody - nechte necelou minutku na pánvi a míchejte-míchejte - udělá to hrudky a pak nechte vychladnout na tácu. Necháte-li to vychladnout napánvi, budete jí pak poměrně dlouho drhnout... Ono mírně zhrudkovatí a dá se pak nabírat prsty jako malé vločkové hrudky... |
zana 8.9.2006 8:12Ahojky já jsem docela zdatnej kůň, ale musím se přiznat, že úplně nejradši musli z těch tvrdších vloček (ječmen, pšenice a tak). Ty ovesné beru spíš na vaření. Tím chci říct, že spoustu vloček sním syrovejch s rozinkama. Ty děláš všecko z ovsa? Jo, ty pusinky vypadaj dobře, kde se bere hnědej cukr? |
Li 8.9.2006 8:11Mňam:-) To vypadá skvěle Na sladkosti se mi už teď sbíhají sliny - vyzkouším |
Lapil 8.9.2006 0:53Tohle se tváří jako kdybych to dokázal nejen uvařit, ale i sníst. (Což má být poděkování ) |