Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pro lenivé hospodyňky aneb chvála mraženého croissantu
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jiřina 11.5.2007 19:58Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak ta slíbená buchta... Hano, v tom zámečku dělala jedna moje příbuzná (Svobodová) pradlenu ještě když to byla klučičí polepšovna. Chodila jsem se tam koupat do těch velkých kamenných kádí. Dodnes si pamatuju tu vůni mýdla a vody... No a když mluvíš o těch vískách - Rataje znáš? Toť má víska... |
Hana Williamson 12.5.2007 1:12Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak ta slíbená buchta... Jirino, ja ten zamecek ve Strilkach znam jenom z auta cestou kolem az po r. 1989. My jsme do Strilek pred tim moc nejezdili, protoze v podstate nebylo kam a za cim. Rataje myslis ty u Kromerize? Ony jsou jeste jedny kousek od Olomouce. Ale zhruba vim, kde to je. |
Jiřina 12.5.2007 8:24Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak ta slíbená buchta... Myslím Rataje u Kroměříže, proto mám v galerii KM nafocenou...miluju Podzámku. Jen jsem ještě chtěla něco na okraj - mám sestru ve Vacnouveru. |
zana 11.5.2007 19:33Re: tak ta slíbená buchta... Xerxová, díky, to se mi moc hodí. Nějak se mi špatně zamrazily borůvky (do kvádru), tak to bude to pravé. A navíc mám doma nějak přepudinkováno.... |
jiný Honza 11.5.2007 12:53Díky za povídání o mražácích připomněli jste mi, že musíme sklidit první várku rebarbory. Co budeme s těmi cca 7 kg dělat, když v mražáku je ještě pytel z loňska? |
Eva B. 11.5.2007 14:58Re: Díky za povídání o mražácích jiný HOnzo - zabalíte je a pošlete do Beránčího doupěte :-))) rebarboru milujeme a taková ze zahrady... jestli to fakt s nabídkou myslíte vážně, mail je eva.beran@centrum. cz, písněte, probereme podrobnosti / ale budu až v neděli online. dííííky :-) |
LENKA S. 11.5.2007 20:37HONZO, TIO JE SNADNÁ POMOC!! UDĚLEJ REBARBOTOVÝ DŽEM!!! RECEPTA NA REBARBOROVÝ DŽEM JE V MÉ KUCHAŘCE Z ČERVENÉHO SEŠIT- V JEJÍ SLADKÉ ČÁSTI. UVIDÍŠ, JAK SKVĚLÝ JE A ŽE TI HON RODINY UTRHNE I Z RUKAMA. |
Hanča 11.5.2007 10:42Když máme plný mrazák i lednici, přednosta má spokojený úsměv na líci. Lednice má metr čtyřicet, mrazák metr šedesát, přednosta je však má oba stejně rád. Jsou-li i ve špajzu plné police, to je potom šťastný velice. |
Vakandi 11.5.2007 10:57Re: Když máme plný mrazák i lednici, Joooj básnička |
Vave 11.5.2007 12:09Re: Když máme plný mrazák i lednici, Mám konečně po poradě! Hančo , Tys mi připomněla dvě hlášky. Jedna je od dávné kolegyně, zkušené to manželky, které nám mladým novomanželkám na naše žehrání na chlapy lakonicky říkala: Dejte jim nažrat! A druhá je od bábrlinky Bettynky: Nevařte to tak dobrý, mužský jsou čuňata, snědí (sežerou?) všechno! S tím už se dá jít do víkendu bez starostí, ne? Drazí Zvířetníkoví pánové jsitě prominou, jich se to ostatně netýká, je známo, že se jedná o vyšší vývojový druh mužské populace! |
Zdena b.p. 11.5.2007 14:56Re: Re: Když máme plný mrazák i lednici, To víš, že se jich to netýká. A vůbec Vavís, to je přece kitát, ne?Krásný víkend FŠEM, já si tu jenom tisknu, abych měla domů ke kafi čtění. |
zuzana 13.5.2007 19:37Re: Re: Když máme plný mrazák i lednici, prima si počtu a taky jedno úsloví mé kolegyně : pro chlapa stačí rejžák, bůček a mejdlo s jelenem. zdravím a pište, je to príma relax. Zuzana |
Medvídek 11.5.2007 9:59Renato ty budeš mít těžký problém pokud někdy v okolí na delší dobu vypadne elektrika. Kolegovi se to stalo při nedávných uragánech. Pak zuřivě sháněl dieselagregát a teď nedávno žebral o baterie z vyřazených UPS. (Já Ti to nepřeju, chraň bůh....) |
Hana Williamson 11.5.2007 15:23Re: Renato +rada na vypadek elektriky My jsme tady nejen hurikanama, ale silnyma bourkama a vichricema dost vycviceny, a elektrika nam obcas vypadava. Mrazak jde zachranit na nejakou dobu. Zaprve, kdyz vypadne elektrika, v zadnem pripade mrazak neotvirat. Ono to klima tam nejakou dobu vydrzi samo od sebe. Mnohem lepsi je myslet dopredu a ucinit nasledujici. Naplnit nejake kontejnery vodou a nechat zamrazit. Pouzivame plastikove 4-litrove flasky od mlika. U vas by sly co nejvetsi Pet flasky. Flaskama ten mrazak prolozit. Kdyz vypadne elektrika, tak ty ledove flasky udrzuji teplotu nizko. To mi pripomnelo, kdyz Columbii v r. 1989 zasahnul hurikan Hugo. Nektere casti mesta byly bez elektriky 5 dnu az tyden a bylo hodne horko. Nekolik dnu to bylo jak zahradni party. Sesli se kamaradi, vytahly se zahradni grily a kolektivne se grilovalo, co kdo mel z mrazaku. Cela sousedstvi se takhle davala dohromady - zbytky se roznesly po okoli starsim lidem, kteri se tehle posthurikanovych bakchanalii neucastnili. |
RenataE 11.5.2007 15:33Medvídku a Hano, na hurikán to vypadá zrovna dneska Že vy jste to přivolali? Ale moje obr lednice je v Praze, a tady se moc dlouhé výpadky elektřiny nekonají. |
Zuzka 11.5.2007 9:41Mražáků není nikdy dost! A to říkám plně si vědoma toho, že naše domácnost čítá dvě osoby. A tři mrazáky. Je pravda, že je to relikt z doby, kdy v chlívku pokvikával vepřík či dva. Představa, že nám dvěma bude stačit klasický tříšuplíkový podstavec pod lednicí, vzala zasvé již první měsíc. Takže máme trvale zapnutých 320 l pultového mrazáku a v něm bojujeme o každý kousek místa. Kdybych chtěla koupit croissanty, musela bych zapnout další spotřebič . A je neocenitelné, když v době "polních" nebo "stavebních" prací kolem domu je oběd hotový během deseti vteřin brzy ráno. S možností výběru. |
Jiřina z GB 11.5.2007 9:40Dokázala jsem zaplnit velký pultový mrazák, který nám zbyl po zrušení prodejny...Ale předesílám, že v to dobu byli míoji tři kluci v pubertálním období, kdy jedli jako kyseliny (napsala bych to výstižněji, ale admin by mě vyšoupl). Po nákupu v Makru jsem skládala pacholíky a jogurty do lednice jako puzzle... Teď mám prodblém vařit pro dva a nedostává se mi malých kastrůlků na zbytky... Protože se to dnec peče - je libo dortíček? Možná se to na pomalejších PC bude dýl natahovat, ale myslím, že to stojí za to... |
YGA 11.5.2007 9:55Re: Dokázala jsem zaplnit Jiřinko, chceš mi tvrdit, že se najdou takový barbaři a ty krásné dortíky sežerou ? Mě uchvátil už ten druhý - houbař . Jinak i já musím složit hold mražákům - všemožná ovocná pyré (pro dcerku jenom jahodové, pro světlo mých očí vše ostatní), hrášek, vařené fazole (vařím je ve velkém množství a pak jenom přihazuju do jídel), králící (od mých rodičů - králíčích fanatiků ) a samo pečivo (už s dcerou lajeme, že jíme jenom rozmražený chleba , protože můj muž preferuje nákup velkých pecnů, které posléze čtvrtí a vkládá do mrazničky). |
Jiřina z GB 11.5.2007 10:00Re: Re: Dokázala jsem zaplnit Ygo - nepředpokládám, že je to moc jedlé - jednak je to s azbukou a druhak i některé barvičky vypadají jedovatě... |
veram 11.5.2007 10:34Re: Re: Re: Dokázala jsem zaplnit Téda - já sladké nemusím, ale zachechtala jsem se speciálně nad pionýrským šátkem ke snězení. A píše se tam, že jedlé jsou všecky |
Xerxová 11.5.2007 9:17mražák má tři šuplíky - v jednom je maso (hlídám si, aby tam bylo kus drůbeže, kus kotletek, kus hovězího, kus filé či jiné rybky a taky kus zvěřiny) Ale nic ve velkém množství. Protože jsme nejčastěji 2 nebo 4 - balíčkuji na miniporce pro dva... Druhý šuplík už teď obsahuje hlavně vzduch - je totiž na jahody, půlené meruňky, vypeckované višně a rybíz. A protože peču často jeden koláč speciálně pro mražené ovoce (dobře vcucne tu vyteklou šťávu), tak rychle mizí. Třetí je na zeleninu a na mražené těsto na štrůdl či ořechové rohlíčky... |
YGA 11.5.2007 10:04Re: mražák Jojo, Xerxová - to se pozná systematik . Taky si to tak naplánuju a ve finále strkám kde co vleze. |
Vave 11.5.2007 10:14Re: mražák A já se táži, milá Xerxová , kde je recept na koláč speciálně pro mražené ovoce, který dobře vcucne tu vyteklou šťávu |
Xerxová 11.5.2007 10:42Re: Re: mražák tady v práci se nenachází. Možná tedy bude mlsotníček rychlobuchtový naší rodinou oblíbený... |
Zuzka 11.5.2007 10:36Re: mražák Sem s receptem na koláč! Meruňky a borůvky v mrazáku jsou tak akorát na jeden plech každé. I švestička by se našla. A ne z vlastní zahrádky . Prosím, prosím, smutně hledím, Xerxová, písni sem ten receptík. |
baty 11.5.2007 11:36Re: Re: mražák prosím,prosím o receptík na vcucávací buchtu, zbylé ovoce v mrazáku si o ni koleduje, mám to jak Zuzka, po porcích na koláč, u nás na rynku vlastnoručně kupované. |
Lída 14.5.2007 8:12Re: Re: Re: mražák Tak jestli mohu přispět - mě se na mražené ovoce nejlépe osvědčil známý moučník "jogurťák". tj. 1 kelímek jogurtu, 1,5 kelímku polohrubé mouky, 1 kelímek cukru krupice, 1 vanil. cukr, 1 prášek do pečiva, 3- 4 celá vejce (dle velikosti vajec v poměru k velikosti kelímku jogurtu. Všechno se jen postupně dobře promíchá (žádné šlehání sněhu), nalije na vymaštěný a vysypaný plech poklade zmraženým ovocem, navrh může být drobenka - ale nemusí. Rychlé, chutné - a obvykle nezbyde! |
Zdena 11.5.2007 7:52Mrazák - nojo, ale kdo to bude jíst? Taky mám potřebu hromadit potraviny v mrazáku, taky uchovávám ovoce a houby a přebytky vůbec. Jenže jak se tak rodina pomalu rozprchla, nemá to kdo konzumovat. A tak díky, že jste mi připomněly - musím donutit někoho sníst ty loňské jahody z mrazáku, aby se mi tam vešly letošní, chichi... |
Lída 11.5.2007 7:21pozdě!!! To varování mělo přijít dříve, minulý víkend jsem těsto vyzkoušela s nadějí na úspěch a poctu "šikovné babičce". Jíst se to dalo, ale moje rohláčky z listového těsta s nugátem či ořechy to nepřekonalo ani zdaleka. Takže NEKUPOVAT těsto! |
kaca 11.5.2007 8:15Re: pozdě!!! Prosím, jak děláte listové těsto plněné nugátem? Pečete to zároveň? Nevyteče? Děkuji. |