Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Podzimní inspirace
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Karolína 7.11.2008 9:18Ta dýně je opravdu moc dobrá tento recept jsem dostala před časem k sušičce. Tu mi dali ke kulatým narozeninám mí zaměstnanci, protože jsem si jí moc přála a pořád jsem se nebyla schopná rozhoupat a dojet si ji někam koupit, aspoň nemuseli přemýšlet nad vhodným dárkem. Suším pochopitelně houby, když rostou, rajčata, která pak nakládám do olivového oleje a jsou výborná na pizzu a do těstovin, suším bylinky, jablka a ovoce vůbec, ale dělám taky takové zajímavé sušené placky z ovocné dřeně a ty se pak potřou krémem, srolují a nakrájí na kousky a je z toho vynikající zákusek, hlavně ale zdravý!!! Sušičku rozhodně doporučuji, je to úžasný vynález. Jinak mám dneska za sebou první výsledky finanční kontroly, kde se našlo pár drobností, ale takových, že nad tím i ona mocná dáma z FÚ mávla lehce rukou. Druhá kontrola přijde k nám do firmy 13.11. a snad by už měla být poslední. Tak snad mne nezavřou! Pokud by to byly jen tyhle drobnosti, tak jsme asi nejvzornější firma na Praze 9, ale nechci to zakřiknout! Rozhodně jsem ale klidnější, i když důvod ke znepokojování jsem neměla ani na počátku té akce, protože jsem všechno jiné, nežli daňový podvodník! Tak přeji všem krásný den. |
Matylda 7.11.2008 8:06Re: Variace na buchtu Tak Hani, sem s recepisem, buchtu s hruškama neznám |
RenataE 7.11.2008 1:06Re: Správně, Matyldo Jo, to je asi nejlepší přístup Já mám strašně ráda kandované a sušené ovoce, vždycky se musím přemlouvat, abych to hodila do té buchty a ne do pusy. A mám dva favority - hedvábné jablečné křížaly od mojí babičky a citronát. Babička vyráběla křížaly ve velkém, nad kamny byly rošty z králičího pletiva a tam se sušily. Ale hedvábné křížaly byly dárkové - z oloupaných jablek, v krásném celofánovém kornoutu. A citronát - ne ty kostičky v krabičce, co se koupí v supermarketu. Pro ten správný se jezdilo do NDR. Celá půlka velikého citrusu, velikost do větší mužské ruky. A z toho se pak odkrajovaly tenké plátečky, barva přecházela od sklovitě žluté k zelené slupce - až se to celé snědlo |
Hana W 7.11.2008 0:49Variace na buchtu Ja delam neco podobneho, ale delam to spis jak babovku - predpis bude krapet jiny, nekde ho tady mam. Aaale, misto jablek tam davam hrusky, takove ty pozdni tvrde, ono to pak pekne krupe. |
Matylda 7.11.2008 0:33Re: Správně, Matyldo Já bych řekla, že z takové, jaká je po ruce. Měla jsem oranžovou, ale tenhle víkend budu tvořit ze žluté. Jaká bude uvnitř, to se uvidí. |
RenataE 7.11.2008 0:16Správně, Matyldo je podzim a Vánoce jsou v nedohlednu Americkou buchtu znám, ale netřu. Nikdy nic netřu, dělám jen buchty "naházet do mísy a zamíchat" Třu pouze těsto na skořicový dost, to by jinak opravdu nefungovalo. A jen tak pro zajímavost (nemám sušičku) - z jaké dýně se ta dobrota dělá? |