4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: O rybách a lidech

Všichni máme nějaké rodinné zatížení. Pocházím z velmi rozmlsané rodiny a naším zatížením jsou ryby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 11.1.2008 13:15

Terro!

Ale no tááák - ! A dole další. Nó!

terra 11.1.2008 13:49

Re: Terro!

Neber si to tak, Jakoubku :-). Frankovku a Vavřinečka a André samozřejmě z Moravy... 

Štětinka 11.1.2008 18:49

Re: Re: Terro!

já sem teda spíš na sladší a červenější ;-)

YGA 11.1.2008 12:21

ad file z ryby Hoki

- jejda, já se lekla, milá possum, že nabízíš filé z pejska Hokonka LENKY S. Rybu Hoki neznám - možná, že se u nás neprodává.

Jinak já mám ráda kapra - ale musí mít maximálně tři kila a pokud možno ze sádky - takový není ještě moc tučný a ani není cítit bahnem jako větší kapříci vylovení přímo z rybníka. Pangasius doporučuji - je fakt chutný a bezkostný. Jinak z našich ryb mám ráda i sumce - taky proto, že je téměř bezkostný. Taky jsou chutné takové ty "plevelné" ryby - například takoví karásci na roštu na dřevěném uhlí  - akorát že ty jsou dosti kostnatí ;-D (když už se sestra za večer potřetí dusila , tak mezi dávením řvala na švagra "už ty haj/zlíky dom nenos!" ;-D).

YGA 11.1.2008 12:22

Re: ad file z ryby Hoki

oprava - HOKINKA (ne Hokonka - to je trapný překlep ;-().

terra 11.1.2008 15:55

Re: ad file z ryby Hoki

Tak potom už jedině ještě větší miniaturizaci, aby ty kostičky byly  zanedbatelné. Zkrátka - to chce grundle. Pěkně dobře upražené a křupavé.

zana 11.1.2008 19:38

Re: Re: ad file z ryby Hoki

jo, grundle8-oR^ - to je ovšem ryba ze všech ryb nejlepší. Máte někdo zkušenost s těmi  mraženými, co se občas objeví v krámě?

RenataE 11.1.2008 20:33

Re: Re: Re: ad file z ryby Hoki

Jo, kupuju je po kilových (nebo dvoukilových nevím) pytlích v Makru a servíruju místo chipsůR^

Štětinka 11.1.2008 18:58

Re: Stetinko,

Toho Pan....(to jméno si nezapamatuju) mi občas Zkumavka koupí, to je pak vrchol delikatesy. To jo, ale většinou ho nechám dětem.

Mořské ryby nemají ten blátivý smrad. Mám ráda třeba jen tak, v troubě, na másle udělaný hejky....Ty mají tu ohromnou výhodu, že se jen zatáhne za páteř a jsou vykoštěný:-)

zana 11.1.2008 19:34

Re: Stetinko,

Hm, já patřím k těm, co pangiho nemusí. Mi přijde hrozně nevýraznej, moc nekořením...

Štětinka 11.1.2008 19:57

Re: Re: Stetinko,

no tak kořeň! Třeba bylinky!;-DR^

RenataE 11.1.2008 20:36

Re: Re: Stetinko,

Mně taky nechutná, není z něj cítit ryba. Ale už jsem několikrát koupila něco, co měli označené jako "Obalovaný filet exclusive" a to tedy byla dobrota! Cca 200 gramů filet nevím z čeho (určo mořský), obalený mražený zcela bez kostí mňam!

abyt 11.1.2008 8:57

Bubu

Muselas mít krásné dětství, s takovým tatínkem.:-)

Bubu 11.1.2008 9:13

Re: Bubu

To teda! Tatánek je prima. A šíleně zvědavej. Proto toho hodně ví.

Kdysi tahal po lese segru a mě, před pár lety mého synka a teď se chystá na syna mé sestry (jsou mu 3). 

abyt 11.1.2008 10:37

Re: Re: Bubu

Tak si počkal až se dočkal. Na ty kluky.:-D

LFSHA 11.1.2008 8:48

Tady slintám u PC

Při čtení se mi vybavila jedna příhoda z dětství: Děda má ve výběhu pro drůbež malý rybníček a na něm obvykle plavou kachny. Když mi byly asi 3 roky, byla jsem s dědou u rybníčku a děda prutem párkrát uhodil do vody, aby nahnal kachny do ještě zarostlého koutu. Kdo se už někdy setkal s dětmi, ví, jak jsou chytlavé. Děda se poodešel podívat na švestky, já se zmocnila prutu, párkrát praštila do vody a najednou jsem ve vodě a držím se břehu (byl pozdní podzim a celkem chladno). Dodneska nevím, jak jsem se otočila, protože jsem padala zády ke břehu.

Já občas dělám pstruha pečeného v alobalu: vykuchaný pstruh se osolí, opepří a pokape citronem. Potom se obě strany pstruha pokladou na kolečka nakrájenou cibulí a plátky špeku (nebo slaniny). Dovnitř pstruha se dá kousek másla a celý pstruh se zabalí do alobalu. Peče se ve středně vyhřáté troubě. :-P

LFSHA 11.1.2008 11:03

Re: Tady slintám u PC

Jo, a zimního hranostaje jsem si mohla i pohladit, heč. ;-D

Hana W 11.1.2008 11:14

Re: Re: Tady slintám u PC

Ani jsem nevedela, ze hranostaj zije v Cesku - nejak jsem mela na mysli Sibir...

terra 11.1.2008 11:22

Re: Re: Re: Tady slintám u PC

Moc zdravím, Hano W. - on ten hranostaj žije po celé Evropě a Asii, ale bílý hermelín s černými špičkami ocásků pochází převážně ze severních zemí (i z té Sibiře) nebo z hor, protože v jižnějších krajích nebo nížinách vůbec nemusí přelínat do bílé zimní srsti a jako kožešinový se tolik nehodil... prostě pak vypadá jako obyčejná lasička:-).

LFSHA 11.1.2008 11:23

Re: Re: Re: Tady slintám u PC

Na Klatovsku žije (nebo ještě před pár lety žil) a dokonce to je škodná v kurníku.

Bubu 11.1.2008 11:21

Re: Re: Tady slintám u PC

Já se tehdy bála. Byl nevrlej. Není divu, že tatánkovi prokousnul prst, po cestě v ruksaku na pionýru - cca 20 km.

LFSHA 11.1.2008 11:25

Re: Re: Re: Tady slintám u PC

Ten náš byl přenesen asi 20 m od kurníku, ten se tolik nevztekal.

kočka 11.1.2008 15:12

Re: Tady slintám u PC

Místo cibule dávám česnek je to delikatéza  a to ryby moc nemusím

EvaŽ 11.1.2008 8:27

Už po ránu

mám po přečtení článku hlad. A fotky jsou nádherné. Odpověď na otázku pes nebo vydra je jasná - LABRADOR to je obojí (taky má podle standardu "vydří ocas")

Xerxová 11.1.2008 8:11

rybí recepty...

rybí recepty jsou pěkné, ale ty fotky od vody jsou ještě pěknější :-)

Celerová omáčka mě láká - zkusím na jinou rybu (štiku nemám). Vodu jsem zkoušela fotit v pondělí - všechny ty zasněžené a sluníčkem ozářené potůčky na našem vycházkovém Cvičáku.

Jakub S. 11.1.2008 0:38

Holka, to sou záběry. Strhující není přehnané slovo.

Tatínek je teda PAN rybář. Jako on byl neustále něčím - někým u rybářů, tak náš rohatecký tatínek byl co paměť sahá a až do osmdesátky u vchodu a lístků na degustacích vín, výstavách zahrádkářů a vinařů, od 1926 promítal filmy v sále hospody a vozil je z nádraží a odvážel... takoví sou sůl země. Já vím, opakuju se. No kéž by se takoví lidi opakovali pořád!

Hana W 11.1.2008 0:17

Pane jo

zrovna jsem prisla z prace, precetla si a primo slintam. Vsechno vyupada velmi chutne, ale ta stika s celerovou omackou - to bych si dala. teda stiku tady u nas nesezenu, ale necim vhodne nahradim. A ten jogurtak. Mam donest nejaky dezert do prace v pondeli, tak uz vim, co to bude. DIK!!!!!

veram 11.1.2008 0:14

Teda,

ty fotky - prima primissima. A co se týká rybiček - rybáře nemám, ale ono se dá i něco koupit - zkusím. A tu rybí polívku dělám skoro stejně, jen podle babičky nezahušťuji jíškou, ale jen trochou krupice. A ty jsi z Třebové? Maminka a celý její rod byl z Oustí!

Hana W 11.1.2008 0:41

Re: Teda,

Taky jsem se chtela zeptat, jestli tedy je to Ceska Trebova. Kterou sice neznam, ale stokrat ci vice jsem na ni patrila z rychliku Praha - Olomouc. Ten kraj mezi Ustim nad Orlici a Trebovou je moc pekny.

A s tatankem musi byt prima.

Jakub S. 11.1.2008 0:56

To snad my všichni, a já toho nikdy nemám dost,

toho přenádherného šťavnatě zeleného úseku s krucánkama řek a cest a domečkama tu a tam a pořád přejížděním přes něco a nějakýma tunelama a v zimě zas jinou přírodně přírodní velebnou krásou. Já se až bojím si to někdy projít jako vandrovník šourem - aby to bylo stejně velkolepé jako z rychlíku nad tím burácením a narážením kol a s tím větrem. Jo, Kačenčiny hory -