Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Re: Re: Terro, máš recht.
To rychlé vysychání to je u žernoseckého prostě už taková vlastnost.
Re: Terro!
Neber si to tak, Jakoubku . Frankovku a Vavřinečka a André samozřejmě z Moravy...
ad file z ryby Hoki
- jejda, já se lekla, milá possum, že nabízíš filé z pejska Hokonka LENKY S. Rybu Hoki neznám - možná, že se u nás neprodává.
Jinak já mám ráda kapra - ale musí mít maximálně tři kila a pokud možno ze sádky - takový není ještě moc tučný a ani není cítit bahnem jako větší kapříci vylovení přímo z rybníka. Pangasius doporučuji - je fakt chutný a bezkostný. Jinak z našich ryb mám ráda i sumce - taky proto, že je téměř bezkostný. Taky jsou chutné takové ty "plevelné" ryby - například takoví karásci na roštu na dřevěném uhlí - akorát že ty jsou dosti kostnatí (když už se sestra za večer potřetí dusila , tak mezi dávením řvala na švagra "už ty haj/zlíky dom nenos!" ).
Re: ad file z ryby Hoki
oprava - HOKINKA (ne Hokonka - to je trapný překlep ).
Re: ad file z ryby Hoki
Tak potom už jedině ještě větší miniaturizaci, aby ty kostičky byly zanedbatelné. Zkrátka - to chce grundle. Pěkně dobře upražené a křupavé.
Re: Re: ad file z ryby Hoki
jo, grundle - to je ovšem ryba ze všech ryb nejlepší. Máte někdo zkušenost s těmi mraženými, co se občas objeví v krámě?
Re: Re: Re: ad file z ryby Hoki
Jo, kupuju je po kilových (nebo dvoukilových nevím) pytlích v Makru a servíruju místo chipsů
Re: Stetinko,
Toho Pan....(to jméno si nezapamatuju) mi občas Zkumavka koupí, to je pak vrchol delikatesy. To jo, ale většinou ho nechám dětem.
Mořské ryby nemají ten blátivý smrad. Mám ráda třeba jen tak, v troubě, na másle udělaný hejky....Ty mají tu ohromnou výhodu, že se jen zatáhne za páteř a jsou vykoštěný
Re: Stetinko,
Hm, já patřím k těm, co pangiho nemusí. Mi přijde hrozně nevýraznej, moc nekořením...
Re: Re: Stetinko,
Mně taky nechutná, není z něj cítit ryba. Ale už jsem několikrát koupila něco, co měli označené jako "Obalovaný filet exclusive" a to tedy byla dobrota! Cca 200 gramů filet nevím z čeho (určo mořský), obalený mražený zcela bez kostí mňam!
Re: Bubu
To teda! Tatánek je prima. A šíleně zvědavej. Proto toho hodně ví.
Kdysi tahal po lese segru a mě, před pár lety mého synka a teď se chystá na syna mé sestry (jsou mu 3).
Tady slintám u PC
Při čtení se mi vybavila jedna příhoda z dětství: Děda má ve výběhu pro drůbež malý rybníček a na něm obvykle plavou kachny. Když mi byly asi 3 roky, byla jsem s dědou u rybníčku a děda prutem párkrát uhodil do vody, aby nahnal kachny do ještě zarostlého koutu. Kdo se už někdy setkal s dětmi, ví, jak jsou chytlavé. Děda se poodešel podívat na švestky, já se zmocnila prutu, párkrát praštila do vody a najednou jsem ve vodě a držím se břehu (byl pozdní podzim a celkem chladno). Dodneska nevím, jak jsem se otočila, protože jsem padala zády ke břehu.
Já občas dělám pstruha pečeného v alobalu: vykuchaný pstruh se osolí, opepří a pokape citronem. Potom se obě strany pstruha pokladou na kolečka nakrájenou cibulí a plátky špeku (nebo slaniny). Dovnitř pstruha se dá kousek másla a celý pstruh se zabalí do alobalu. Peče se ve středně vyhřáté troubě.
Re: Tady slintám u PC
Jo, a zimního hranostaje jsem si mohla i pohladit, heč.
Re: Re: Tady slintám u PC
Ani jsem nevedela, ze hranostaj zije v Cesku - nejak jsem mela na mysli Sibir...
Re: Re: Re: Tady slintám u PC
Moc zdravím, Hano W. - on ten hranostaj žije po celé Evropě a Asii, ale bílý hermelín s černými špičkami ocásků pochází převážně ze severních zemí (i z té Sibiře) nebo z hor, protože v jižnějších krajích nebo nížinách vůbec nemusí přelínat do bílé zimní srsti a jako kožešinový se tolik nehodil... prostě pak vypadá jako obyčejná lasička.
Re: Re: Re: Tady slintám u PC
Na Klatovsku žije (nebo ještě před pár lety žil) a dokonce to je škodná v kurníku.
Re: Re: Tady slintám u PC
Já se tehdy bála. Byl nevrlej. Není divu, že tatánkovi prokousnul prst, po cestě v ruksaku na pionýru - cca 20 km.
Re: Re: Re: Tady slintám u PC
Ten náš byl přenesen asi 20 m od kurníku, ten se tolik nevztekal.
Re: Tady slintám u PC
Místo cibule dávám česnek je to delikatéza a to ryby moc nemusím
Už po ránu
mám po přečtení článku hlad. A fotky jsou nádherné. Odpověď na otázku pes nebo vydra je jasná - LABRADOR to je obojí (taky má podle standardu "vydří ocas")
rybí recepty...
rybí recepty jsou pěkné, ale ty fotky od vody jsou ještě pěknější
Celerová omáčka mě láká - zkusím na jinou rybu (štiku nemám). Vodu jsem zkoušela fotit v pondělí - všechny ty zasněžené a sluníčkem ozářené potůčky na našem vycházkovém Cvičáku.
Holka, to sou záběry. Strhující není přehnané slovo.
Tatínek je teda PAN rybář. Jako on byl neustále něčím - někým u rybářů, tak náš rohatecký tatínek byl co paměť sahá a až do osmdesátky u vchodu a lístků na degustacích vín, výstavách zahrádkářů a vinařů, od 1926 promítal filmy v sále hospody a vozil je z nádraží a odvážel... takoví sou sůl země. Já vím, opakuju se. No kéž by se takoví lidi opakovali pořád!
Pane jo
zrovna jsem prisla z prace, precetla si a primo slintam. Vsechno vyupada velmi chutne, ale ta stika s celerovou omackou - to bych si dala. teda stiku tady u nas nesezenu, ale necim vhodne nahradim. A ten jogurtak. Mam donest nejaky dezert do prace v pondeli, tak uz vim, co to bude. DIK!!!!!
Teda,
ty fotky - prima primissima. A co se týká rybiček - rybáře nemám, ale ono se dá i něco koupit - zkusím. A tu rybí polívku dělám skoro stejně, jen podle babičky nezahušťuji jíškou, ale jen trochou krupice. A ty jsi z Třebové? Maminka a celý její rod byl z Oustí!
Re: Teda,
Taky jsem se chtela zeptat, jestli tedy je to Ceska Trebova. Kterou sice neznam, ale stokrat ci vice jsem na ni patrila z rychliku Praha - Olomouc. Ten kraj mezi Ustim nad Orlici a Trebovou je moc pekny.
A s tatankem musi byt prima.
To snad my všichni, a já toho nikdy nemám dost,
toho přenádherného šťavnatě zeleného úseku s krucánkama řek a cest a domečkama tu a tam a pořád přejížděním přes něco a nějakýma tunelama a v zimě zas jinou přírodně přírodní velebnou krásou. Já se až bojím si to někdy projít jako vandrovník šourem - aby to bylo stejně velkolepé jako z rychlíku nad tím burácením a narážením kol a s tím větrem. Jo, Kačenčiny hory -