29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Naládovaná dýně, zvaná máslová

Vyzkoušela jsem další dýni. A bez loupání!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 11.12.2020 12:32

Tak zrovna tady nikdo není ,tak přidám jednu krátkou dýňovou, logistickou,myslím,že to byl Vodňanský nebo Skoumal?

"Leze chlap po rýně ,na půdu pro dýně. Rýna se s ním zohla,co nejvíc mohla." ;-D Tak pozor jo! !

Z. Jenny 11.12.2020 11:21

Vypadá to velmi lákavě asi pořídím dýni. Liko díky za inspiraci! R^

A. Bytová 11.12.2020 11:18

Tak toto je první dýní recept, který mě zaujal. Jsem sice spíš ten typ řízkopřikusující, ale tady zde ta nádivečka! Až nějakou opuštěnou dýničku potkám, dozajista vyzkouším.

Z. Matylda 11.12.2020 10:13

Tak na tuhle dýni už doma měsíc zírám a nemám inspiraci, takže tohle by byla možnost :) jen teda aby mi někdo nesež... ty ingredience. Snad uhájím :-)

Z. Lika 11.12.2020 9:43

Jo jo, dýně jsou mezi zvířectvem oblíbené, videa ze zoo o slonech to dokazují https://www.youtube.com/watch?v=cDcN6uFF-jQ&t=1s

Není to žádná narážka na vzrůst některých pejsků :-)

L. Blaza 11.12.2020 9:34

Vypadá to báječně! Já láduji cuketu masem, ale tohle bych jistě taky mohla. Mňam! :-)

J. Fialová 11.12.2020 9:31

Jednu cca kilovou dýňku náhodou mám, ale fakt pro psy - kousky dýně si oni rádi křoupají.

Z. Lika 11.12.2020 9:25

Já myslela, že hokaido už doma máš? Když jsi tak nadějně začala, že by to stálo za vyzkoušení... ;-D Mimochodem, nechutnají tyhlety dýně i psům?

J. Fialová 11.12.2020 9:03

A jde to ještě jednodušeji: na talíř si dám řízek, a obrázek hokaida si najdu na netu ;-) Recept pojmenuji "écht řízek s virtuálním hokajdem" ;-D

Z. Lika 11.12.2020 8:52

Nejjednodušší je postavit si hokaido na stůl, kochat se pohledem a přikusovat k tomu řízek ;-D Už jsem to určitě několikrát psala, ale znala jsem pána, který jedl řízek úplně ke všemu, i ke krupicové kaši.

J. Fialová 11.12.2020 8:46

hokaido plněné sekanou... Zní to zajímavě, že bych vyzkoušela?

Nebo jestli by nebylo lepší zkusit nejdříve opačný postup: do sekané umístit malý kousek hokaida ;-)

Z. Lika 11.12.2020 8:28

Plněné hokaido jde určitě taky, akorát jak má míň svého "masa", musela bys nádivku nastavit. Třeba masem :-) Takové hokaido plněné sekanou nebo rohlíkovou ořechovou nádivkou taky nemusí být marné.

Z. Yga 11.12.2020 8:25

Ano - máslová dýně je boží dar. Má krásnou barvu (kterou jsem před oloupáním nečekala) a minimum odpadu ;-D - to my, kolenovrti, máme rádi. Nejsem si jistá, jestli v zásobách máselnici mám, většinou jedu v hokkaidó, ale jestli jo, bude v neděli - dneska bude losos, zítra něco máčkové (vaře i pro tchyňovi) , takže na neděli bezva nápad. Díky za inspiraciR^

Z. Lika 11.12.2020 8:12

Nebo dezorientovaná sova.

Každopádně přeji dobré lékařské pořízení!

Z. Lika 11.12.2020 8:11

Tak to jo, brambory mají jasně přednost, konzumovat, dokud jsou pěkné. Ale třeba vám nějaký kosák donese na zahradu semínko dýně a budete jich mít tolik, že je budete muset jíst. Nebo asi rozdat ;-D

Z. Lika 11.12.2020 8:09

Tak to mám radost, že jsem zde kápla do noty! Dej pak vědět, co tomu říkáš. :-)

E. Zvolánková 11.12.2020 7:46

Také všem přeji krásný pátek i nadcházející víkend. Ó Liko, to jsou pro mne přímo kulinářská muka.;-D;-D Běžím do Lidlu koupit dýni;-DR^ Úplně se mi na to sbíhají sliny. Dýni miluju na jakýkoli slaný způsob. Nasladko ji používám jako vycpávku do "perníkové buchty"....takže díky, díkyR^

J. Fialová 11.12.2020 7:15

Ještě kohout bys mohla bejt ;-D

Z. Xerxová 11.12.2020 6:46

chicht - skřivan zdraví slavíka (my s Najtidlem už máme první procházku za sebou a snídáme... Mám i dnes dovolenou... dočerpat se musí)

Z. Xerxová 11.12.2020 6:45

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Vypadá to jedle - ale jsem kuchyňský konzervativec - a mám plný sklep brambor. Takže když zapéct, tak francouzské brambory, když vařit - tak pak placky na sucho v troubě a když syrové tak bramboráky... Dýni jsem letos měla poprvé (kvůli domácímu úkolu Františky z výtvarky) - a nastavila jsem s ní bramborovou kaši.

A. Zemanová 11.12.2020 6:41

Eh, skřivan, že ano. Mozek zjevně ještě spí. ;-D

A. Zemanová 11.12.2020 6:40

ano! Přeju všem dobrý den. A pokud právě snídáte, tak i dobrou chuť. :)

(Ne, nestal se ze mě slavík, jdu k doktorce, tak jsem nemohla dospat.)

A. Zemanová 11.12.2020 6:39

Dýně je miliónová! Tedy všechny dýně. Já je peču v troubě řeznou stranou dolů. Posledně jsem tak dělala špagetovou. Pekla jsem asi 3/4 hodiny a dýni pak dokonale po špagetách vydlabala, zbyla jen ta slupka. Část vydlabaniny jsem promíchala se směsí žampionů, pórku a ždabíku slaniny, které jsem opráskla na másle. Eééé, co jen ještě... Jo, do směsi ještě přišla trocha sýru typu parmazán na ochucení. No a pak naplnit lodě a posypat strouhanou goudou a zapéct.

Dýně jsou bezva záležitost, takový dar boží. Nebo dar od ri a jakkela. :) Dostali jsme tento týden velký pytel již nakostkované velké dýně a tak tak se u nás vesele dýňuje, hotové dýňové hody. :-)