Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Tak na tuhle dýni už doma měsíc zírám a nemám inspiraci, takže tohle by byla možnost :) jen teda aby mi někdo nesež... ty ingredience. Snad uhájím
Vypadá to báječně! Já láduji cuketu masem, ale tohle bych jistě taky mohla. Mňam!
Je to opravdu dobrota, budu se k receptu vracet. Je taky hodně sytý, a ty oranžové zeleniny jsou prý mimořádně zdravé (snad to tímhle někomu neznechutím :-)
Ano - máslová dýně je boží dar. Má krásnou barvu (kterou jsem před oloupáním nečekala) a minimum odpadu - to my, kolenovrti, máme rádi. Nejsem si jistá, jestli v zásobách máselnici mám, většinou jedu v hokkaidó, ale jestli jo, bude v neděli - dneska bude losos, zítra něco máčkové (vaře i pro tchyňovi) , takže na neděli bezva nápad. Díky za inspiraci
Plněné hokaido jde určitě taky, akorát jak má míň svého "masa", musela bys nádivku nastavit. Třeba masem :-) Takové hokaido plněné sekanou nebo rohlíkovou ořechovou nádivkou taky nemusí být marné.
hokaido plněné sekanou... Zní to zajímavě, že bych vyzkoušela?
Nebo jestli by nebylo lepší zkusit nejdříve opačný postup: do sekané umístit malý kousek hokaida
Nejjednodušší je postavit si hokaido na stůl, kochat se pohledem a přikusovat k tomu řízek Už jsem to určitě několikrát psala, ale znala jsem pána, který jedl řízek úplně ke všemu, i ke krupicové kaši.
A jde to ještě jednodušeji: na talíř si dám řízek, a obrázek hokaida si najdu na netu Recept pojmenuji "écht řízek s virtuálním hokajdem"
Já myslela, že hokaido už doma máš? Když jsi tak nadějně začala, že by to stálo za vyzkoušení... Mimochodem, nechutnají tyhlety dýně i psům?
Jednu cca kilovou dýňku náhodou mám, ale fakt pro psy - kousky dýně si oni rádi křoupají.
Jo jo, dýně jsou mezi zvířectvem oblíbené, videa ze zoo o slonech to dokazují https://www.youtube.com/watch?v=cDcN6uFF-jQ&t=1s
Není to žádná narážka na vzrůst některých pejsků
to už dělám několik let,,že v době dýní,je strouhám do všeho..i do olejový bábovky....takže v sekaný a v karboších, je to moc dobrý...
Také všem přeji krásný pátek i nadcházející víkend. Ó Liko, to jsou pro mne přímo kulinářská muka. Běžím do Lidlu koupit dýni Úplně se mi na to sbíhají sliny. Dýni miluju na jakýkoli slaný způsob. Nasladko ji používám jako vycpávku do "perníkové buchty"....takže díky, díky
Tak to mám radost, že jsem zde kápla do noty! Dej pak vědět, co tomu říkáš.
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům
Vypadá to jedle - ale jsem kuchyňský konzervativec - a mám plný sklep brambor. Takže když zapéct, tak francouzské brambory, když vařit - tak pak placky na sucho v troubě a když syrové tak bramboráky... Dýni jsem letos měla poprvé (kvůli domácímu úkolu Františky z výtvarky) - a nastavila jsem s ní bramborovou kaši.
Tak to jo, brambory mají jasně přednost, konzumovat, dokud jsou pěkné. Ale třeba vám nějaký kosák donese na zahradu semínko dýně a budete jich mít tolik, že je budete muset jíst. Nebo asi rozdat
Dýně je miliónová! Tedy všechny dýně. Já je peču v troubě řeznou stranou dolů. Posledně jsem tak dělala špagetovou. Pekla jsem asi 3/4 hodiny a dýni pak dokonale po špagetách vydlabala, zbyla jen ta slupka. Část vydlabaniny jsem promíchala se směsí žampionů, pórku a ždabíku slaniny, které jsem opráskla na másle. Eééé, co jen ještě... Jo, do směsi ještě přišla trocha sýru typu parmazán na ochucení. No a pak naplnit lodě a posypat strouhanou goudou a zapéct.
Dýně jsou bezva záležitost, takový dar boží. Nebo dar od ri a jakkela. :) Dostali jsme tento týden velký pytel již nakostkované velké dýně a tak tak se u nás vesele dýňuje, hotové dýňové hody.
ano! Přeju všem dobrý den. A pokud právě snídáte, tak i dobrou chuť. :)
(Ne, nestal se ze mě slavík, jdu k doktorce, tak jsem nemohla dospat.)
chicht - skřivan zdraví slavíka (my s Najtidlem už máme první procházku za sebou a snídáme... Mám i dnes dovolenou... dočerpat se musí)