24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mořské dary nebo - chcete-li - potvory

Tak jsem hubnutí zase odložila! Prozaický důvod: nedaleko kanceláře a mého přebývání otevřel jakýsi šikmooký spoluobčan nový krámek, v pořadí na pár blocích této ulice už asi desátý, a to s potravinami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
barbora 18.7.2007 12:44

prosím, kde to je?

Prosím, kde je ten obchod. Ráda tam půjdu. jest-li jet o v Praze, tak se prosím ozvěte na 607814513. Předem díky Barbora

Jakel 26.6.2007 1:20

corsing Rudoltice

Ahoj Zvířetníci.

Tak i já posílám své fotky na adrese http://home.tiscali.cz/jakel/courszvi/index.htm 

Jakel (ri)

baty 23.6.2007 17:21

Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

když zapékám všelijakou zeleninu a brambory a šunku (přijdou zničehonic mladí a doma všecko syrový) a zalejvám to zakysanou smetanou, mám do ní dát i vajíčko, nebo to stačí jen tak?  Děkujíííí, už bych to měla strčit do trouby:-D:-D:-D!!!!!!

RenataE 23.6.2007 17:37

Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

S vajíčkem úspěch zaručen, na jeden kelímek smetany jedno vajíčko;-D Česnek, muškátový oříšek, pepř;-D

aida 23.6.2007 17:41

Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

Tak tak, a třeba i klidně navíc strouhaný sýr.

Už mám vařeno, jeví se to dobře, ale spíš jakože svíčková než waterzooi. Bohužel pánové zrovna nahlásili příchod až za hodinu (původně měli být doma v 5). Prý na prýglu moc foukalo a nešlo jezdit.

RenataE 23.6.2007 17:42

Re: Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

My jsme v tv koukali na airshow v Roudnici, a tam taky pěkně fičelo, a tady v Práglu taky funí ostošest:-)

aida 23.6.2007 17:47

Re: Re: Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

Taky jsem koukala. Dřív jsme tam jezdili (kamarád to organizuje), ale teďka nějak není čas.

RenataE 23.6.2007 17:59

Re: Re: Re: Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

Taky jsme tam dřív jezdili. V posledních letech se mi to vždycky s něčím kříží, letos jsme zjevně o nic nepřišli, aspoň že v tv prostřihli mojí milovanou catalinu.

zana 23.6.2007 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

Přednosta je taky letadlovej, koukal a plynule nadával, že tam nic není, a jediný, co je zajímavý, je z předchozích ročníků:-P

WWW 23.6.2007 17:44

Re: Re: Holky kuchařky, jste tu někdo?prosím o radu

neposlouchej Renatu mila baty.

Vajicko je tam naprosto zbytecne. Ten muskat trochu jo, lzicku horcice pekne zamichej, neni spatne, kdyz mas ten vesely syr od urechtane kravy, muzes ho tam trochu pracne rozetrit do smetany .

Pekne pravidelne rozprostrit navrch, michat to nemusis, ono si to najde cestu mezi brambory v troube samo. Kdyz nemas tu otlemenou kravajznu, tak muzes nahoru nastrouhat nejaky zbytek, co mas doma. Tak je to !

baty 23.6.2007 17:53

DĚKUJU!

jde to do dvou  zapékacích misek, jedna s vajíčkem podle Renaty, druhá s vyšklebenou krávou, náhodou doma mám, díky WWW , hurá do kuchyně, za chvíli jsou myláčci tady, jedou na čtrnáct dní do Krkonoš, tak je neuvidíme a určitě při balení zkrmovali jen rohlíky a tatranky a o jejich tůůůristické stravě mám taky poměrně přesnou představu.:-P

RenataE 23.6.2007 18:00

Re: DĚKUJU!

To je odpověď hodná chytré horákyně, milá Baty;-D

baty 23.6.2007 19:46

Re: Re: DĚKUJU!

´Tak už je to pryč, mísy vymetené, nejdřív se každý rozhodoval pro svou variantu, pak si to hrabali "na ochutnání" z cizího talíře, každá várka byla dost jiná a obě báječné. Když už je člověk starej a nemůže zatelefonovat "mamííí, děláš to s vajíčkem nebo jak?" tak má zvířetníky. Báječně si užijte srazu,www, bylo to délicieux.

possum 23.6.2007 15:00

Aido,

doufam, ze se povedlo a chutnalo. :-) Vypada to dobre.

Jen si myslim, ze bychom se meli, hlavne u receptu z ciziny, dohodnout na tom hnedem cukru. 8-o  Vetsinou je to sumafuk, co se pouzije, ale 'glazura' mi v tomto pripade rika Brown sugar a tedy ne Raw sugar. V cesku totiz hnedy cukr rikate cukru trtinovemu nerafinovanemu coz je Raw sugar. Brown sugar je cukr s cukrovymi syrupy/melasou. Vypada opravdu hnede, je jako navlhly, a rozhodne se neda jist 'jen tak' nebo na slazeni treba do kafe. Ma karamelovou chut a pouziva se do vareni a peceni. Popripade na ovesnou kasi, kde se rozpusti a chutna to jako polite karamelem.  Ja ho treba pouzivam do svickove misto zkaramelizovani cukru. V kazdem pripade pytlicek privezu, abychom to s Mankem rozresili. ;-D

zana 23.6.2007 15:22

Re: Aido,

Possum,  ten cukr - dá tady koupit?

aida 23.6.2007 16:15

Re: Re: Aido,

Zano, viz níž - v obchodech se zdravou výživou. Ale je potřeba hledat (a je to docela drahé).

possum 23.6.2007 16:17

Zana,

to je prave to, co chceme s Mankem zjistit. Kdyz jsem byla naposledy v CR, tak jsem ho nenasla. Koukala jsem na stranky cukru, a nasla Dark Soft Brown cukr, a byla si jista, ze je to on. Na chvili. Ted uz si zase nejsu tak jista. Proto privezu pytlik cukru (toho hnedeho) a budem zkouset a patrat. I kdybych mela jit do cukrovaru. ;-)  Zpravu potom podam. Dostanu-li se k pocitaci hned, jestli ne tak az se vratim. Takze prinejhorsim to budes muset vydrzet do 11 listopadu. ;-D 

aida 23.6.2007 16:22

Re: Zana,

Possum, bohužel si už nevzpomenu, kde přesně jsem to kupovala.A už to mám  přesypané ze sáčku do skladovací dózy, takže ani výrobce nevím, spíš to ale byl dovoz.  Až to budu kupovat příště, dám vědět. A Mánka pozdravuj, je mi z Labu moc sympatický, i jeho stránky jsou fajn (zvlášť ty mikrovlnkové recepty, že jo.;-))

aida 23.6.2007 16:14

Re: Aido,

Possum, myslím, že mám ten s tou melasou, aspoň na pytlíku něco takového psali. Kupovala jsem to v nějaké takové té "zdravé výživě" (hlavně kvůli klukovi, přidávám mu to do jídla, když jede někam na závody).

A hotovo ještě nemám, bude to vlastně až na večeři, díky sportování zbytku rodiny (i manžel začal blbnout) máme úplně přehozený režim - klasický sobotní nebo nedělní oběd ve 12,00 jsme neměli ani nepamatuju.

possum 23.6.2007 16:20

Re: Re: Aido,

Aido, to je prave ten, co jsem si myslela, ze je on. Ale tim, ze se da pouzit i do piti a tak, tak se mi to nezda. Jak jsem napsala Zane, v kazdem pripade prozkoumam a podam zpravu. :-)

aida 23.6.2007 16:24

Re: Re: Re: Aido,

Já to klukovi dávám do müsli apod.

possum 23.6.2007 16:25

Re: Re: Aido,

8-o  Ja myslela, ze Brnenskej Drak je pivo! ;-D  Tak me napadlo, ze v Brne mam kamose, ktery by o tom cukru taky mohl, spis mel, vedet. Byl tady dost dlouho a je/byl kuchar.

aida 23.6.2007 17:57

Re: Re: Re: Aido,

No jo, pivo to taky je, jediné od Starobrna s výhradama pitelné.

A kromě draků jsou i dračice, hádej, kam mě lákaj a s kým jedu za 3 týdny na soustředění.;-)

possum 24.6.2007 17:45

Re: Re: Re: Re: Aido,

Hmmm, tak to nevim, dam se podat! Ze by tragedky? ;-)   A jsem rada, ze se ti nejvic libi mikrovlnky u Manka. ;-P ;-D

zana 23.6.2007 17:09

Re: Aido,

Tak děkuju, vyčkám:-).

Hana Williamson 24.6.2007 3:48

Re: Aido,

Ahoj Possum: To jsem rada, zes to vysvetlila. Kdysi davno jsem tento rozdil vedela, ale nejak se mi to vytratilo z hlavy. Ovsem ja ten nas brown sugar melasovy moc rada do kafe - coz je moje osobni chut. Taky mate v Australii light, medium and dark? No, a co tak vzit ten v Cesku dostupny raw sugar a zakapnout krapet melasou a pronahnat? Na vareni na tu glazuru by to treba stacilo.

possum 24.6.2007 17:38

Hano,

myslis jako vratit to tomu cukru? ;-D  No, blbej napad to neni! Hned zitra vyzkousim. S tim light, medium and dark jsi me dostala! Mivali tu light and dark. Ted nevim, ja zasadne kupuju jen ten dark.

aida 23.6.2007 11:52

Dneska mi držte pěsti,

budu se pokoušet o variaci na waterzooi (velká dobrota, jestli to neznáte - belgické národní jídlo). Tady je orientační recept, já ale budu dělat kuřecí, uvidíme.

RenataE 23.6.2007 12:37

Re: Dneska mi držte pěsti,

Držez držím, ale v receptu ať koukám, jak koukám, žádné maso nevidím;-D Která zeleninka bude nahražena kuřetem?

RenataE 23.6.2007 12:38

Re: Re: Dneska mi držte pěsti,

Mělo tam být "držet držím", žádnej dřez;-D