17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mlsná huba - nudle

Nedávno mě jedna Zvířetnice označila za jednu z nejmlsnějších hub z celého Zvířetníku. Ne, neurazila jsem se. Jsem na to označení pyšná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Matylda 11.7.2008 9:39

Těstovinám

říká moje rodina maminčina dieta. Všichni mají někde obědy, jen já pracuju část dne doma a obědy si dělám sama. Těstoviny jsou to nejrychlejší, co lze vyrobit. Stačí posypat sýrem- když je niva, je to lepší, když je grana padano, je to super- a teď si na ně dávám pesto- doma mám recept  a pak si to dám do mrazáku, ale už došlo a kupuju pesto ve velmi dobré kvalitě u lidla. Stačí na těstovinky hodit trochu olivového oleje, pesto, promíchat a posypat sýrem. Základem pesta je rozmixovaná bazalka, ořechy nebo piniová semínka a česnek. Mňam!

Xerxová 11.7.2008 9:31

Re: Re: Re: těstovinky můžeme

to je jednoduché - já nejsem sýrožravá. Polovička naopak moc rád dobré sýry - nakoupí si několik různých druhů, většinu sní a pak většinou odjede... a ty zbytky se právě zomáčkovatí na rychlé obědy či večeře (nebo se dají na plátek masa, na rizito...) Jen je lépe nevědět, jaké sýry se někdy cpou u nás do vaření 8-o

Li 11.7.2008 8:48

Mlsná jsem taktéž

ale klobrc dolů, když jsem byla sama, tak jsem normálně jedla jen v závodce a víkendy byly rohlíkové :-D Vařila jsem výhradně pro Ajvíka.

Bubu a jsi také telepat, víš to? Večer Jiří prohlásil, že by si dal něco nudlového - stále ještě zubové problémy. A tak jsem listovala kdečím, abych nevařila furt to samý a hele - Bubu zde vaří těstoviny R^ Skvěle !! Děkuju !!;-)VV;-)

Bubu 11.7.2008 8:21

Re: Vypadají zajímavě,

Jistě, můžu tyhle "zbytky" z králíka uvařit a dát Barunce a kočkám (a taky to dělám, když má králík móňo až na záda), ale ne každý má mazlíčka a pak řeší, co s tím. Polívku z králíka my neradi (má divnej čuch), tak děláme papričku. Jinak jsem níže radila, že je to výborné třeba z telecího krku.;-)

Zdena b.p. 11.7.2008 8:20

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

No právě, u nás se taveňák vlastně nazývá "Kočičí kaviár" :-) a dává se za odměnu, nebo při nenásilné manipulaci s čičí (chci, aby opustila pokoj, kde nemá možnost úniku ven, nebo když vydá bez boje klíště, a nebo se rozhodnu čičí pořádně rozmazlit)

LA 11.7.2008 8:17

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Tak to by se u nás musel speciálně kvůli tomu koupit. Všechen taveňák nacházející se u nás v lednici je určen pro děvčata.

Bubu 11.7.2008 8:14

Re: Re: Re: těstovinky můžeme

No právě! Proto se u nás sýrovka dělá z taveňáku. To je jediný sýr, co u nás v lednici mívá prodloužený pobyt. A sýrovka ho spolyká hafo. ;-)

Bubu 11.7.2008 8:10

Re: Re: Casto si rikam..

To HUHU musí být občas pěkná kruťárna. Ovšem kudrnatý salát je vyloženě dietní a málo kalorický. Držím palec, ať je hříchů co nejmíň.R^;-) 

Bubu 11.7.2008 8:07

Re: Casto si rikam..

Myslím, že by se nám opravdu spolu dobře vařilo. Jsi mlsná stejně jako já. A to je první předpoklad. Nezbývá, než abys cestou do Olomouce z toho rychlíku vystoupila v České Třebové, já vás tam vyzvednu a pak si spolu uvaříme a všechno to sníme. ;-P

Přiznám se, že pajšl teda fakt nee. I ty králičí plíce dávám kočkám. Do papričky dávám jen srdíčko a ledvinky. A pokud je u vás problém sehnat králíka (chápu, amíci mají králíky jako mazlíky), výborná je paprička i z telecího. Ne z kýty. Mělo by to být maso s kostí, to má pak omáčka úplně jinou sílu, takže třeba telecí krk je výtečný.

A jsem moc ráda, že se moje recepty osvědčují a tím, že si z nich vytváříš variace, jsi je přijala za vlastní. Dík.VV

Zdena b.p. 11.7.2008 8:00

Re: Re: těstovinky můžeme

Zbytky sýra? CO TO JE ? Ne, to jsem už moc dlouho neviděla. Snad někde na návštěvě. :-)

LA 11.7.2008 7:55

Vypadají zajímavě,

určitě něco zkusíme.

Jen tu Tatánkovu papriku ne. Králík sice není problém (pokud se Rija nedostane do králíkárny ;-)), ale hlavu vynechávám u všeho, to bych nedokázala. Navíc mi výčet masa připadá tak trochu jako ten včerejší hrnec s masem pro Anežku: vepřové nožičky + vepřová a kuřecí játra + kuřecí žaludky + hovězí žebra. To mě trochu mate.

LA 11.7.2008 7:51

Re: těstovinky můžeme

povážlivě hromadit kousky různých oschlých zbytků sýra...  8-o  Oni se můžou hromadit zbytky sýra? 8-o V kuchyni není nikdo, kdo by se jich obětavě ujal, dokonce ještě dříve, než oschnou? 8-o

Xerxová 11.7.2008 7:47

těstovinky můžeme

u nás úplně všichni. A různé variace (a kombinace a permutace ;-D;-D) na italskou kuchyni jsou časté. Většinou sýrové omáčky vznikají tehdy, když se začnou povážlivě hromadit kousky různých oschlých zbytků sýra... A na rozdíl od Medvídka - u nás se česnekem nedá nic pokazit a tak česnek a petrželka jsou téměř ve všem.

Mlsná Bubu zaslouží pochvalu - že si nemlsá sama, ale dělí se alespoň o nápady. (Když už neobjíždí Zvířetníky s kastrůlkem);-D. A myslím, že Baruška nestrádá a taky na ni něco malinkého zbyde VV

Zdena b.p. 11.7.2008 7:31

Hančí!!!!

Přišel ti můj včerejší mailík?

Zdena b.p. 11.7.2008 7:27

Re: Casto si rikam..

Co to dělááám? Od té doby, co HUHU, tak čtu se zájmem mlsotník (pro mne vlastně slintošovník) . To je děsný, jak na to jedna po ránu dostává chuť. A to mám fčéra v noci hřích jako Brno. Se/žrala jsem tlustej libovej párek o půlnoci. Studenej a obě nožičky. Ale Mourynovi jsem neunikla a rozdělit jsem se musela :-).

Hana W 11.7.2008 6:11

Casto si rikam..

.. ze s tebou by se dobre varilo i jedlo.

Opet perfektni recepty, i kdyz musim uprimne priznat, ze tatankovu papricku ze sveho repertoaru vynecham. Jednak o kralika tady nezavadis - i kdyz mame na svem pozemku za dilnou kralici pristenek -rodice lidi, od kterych jsme tohle koupili, pry opravdu pestovali kraliky.  Dost nevidany zjev. Ani Chet, farmarsky synek, nevzpomina, ze chovali kraliky na jidlo. A taky mne ty vnitrni casti zvirat moc nejedou. Jo, za mlada se to u nas doma varilo, jako plicka na smetane - a do dnes si pamatuju, jak kdyz se zub zakousnul do pajslu, tak to tak nejak divne vrzalo. Ale definitivne jsem tyhle akce zrusila ve skolni jidelne na zakladni skole. Tam do toho jeste davali nejakou slezinu nebo co , bylo to takove dohneda.  Ovsem ta paprika by to mohla jistit.

Jinak jsem Sarko nalozila hovezi, jak to tvoje veprove na grilovani (prohozene troskou rozmaryny a jalovce) a nemelo to chybu Udelane do polomekka, krapet krvave a zapite panakem ginu - nebylo to o dlouhem vikendu spatne. Myslim, ze si pres vikend o tom vareni jeste vespolek pokecame.