30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mlsná huba - nudle

Nedávno mě jedna Zvířetnice označila za jednu z nejmlsnějších hub z celého Zvířetníku. Ne, neurazila jsem se. Jsem na to označení pyšná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LA 11.7.2008 7:51

Re: těstovinky můžeme

povážlivě hromadit kousky různých oschlých zbytků sýra...  8-o  Oni se můžou hromadit zbytky sýra? 8-o V kuchyni není nikdo, kdo by se jich obětavě ujal, dokonce ještě dříve, než oschnou? 8-o

Zdena b.p. 11.7.2008 8:00

Re: Re: těstovinky můžeme

Zbytky sýra? CO TO JE ? Ne, to jsem už moc dlouho neviděla. Snad někde na návštěvě. :-)

Bubu 11.7.2008 8:14

Re: Re: Re: těstovinky můžeme

No právě! Proto se u nás sýrovka dělá z taveňáku. To je jediný sýr, co u nás v lednici mívá prodloužený pobyt. A sýrovka ho spolyká hafo. ;-)

LA 11.7.2008 8:17

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Tak to by se u nás musel speciálně kvůli tomu koupit. Všechen taveňák nacházející se u nás v lednici je určen pro děvčata.

Zdena b.p. 11.7.2008 8:20

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

No právě, u nás se taveňák vlastně nazývá "Kočičí kaviár" :-) a dává se za odměnu, nebo při nenásilné manipulaci s čičí (chci, aby opustila pokoj, kde nemá možnost úniku ven, nebo když vydá bez boje klíště, a nebo se rozhodnu čičí pořádně rozmazlit)

Xerxová 11.7.2008 9:31

Re: Re: Re: těstovinky můžeme

to je jednoduché - já nejsem sýrožravá. Polovička naopak moc rád dobré sýry - nakoupí si několik různých druhů, většinu sní a pak většinou odjede... a ty zbytky se právě zomáčkovatí na rychlé obědy či večeře (nebo se dají na plátek masa, na rizito...) Jen je lépe nevědět, jaké sýry se někdy cpou u nás do vaření 8-o

Bubu 11.7.2008 10:30

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Lepší, když se nacpou do vaření, než aby se vyhodily. My jsme sýrožrouti všichni, právě až na taveňáky. To je u nás nouzovka. A kočky se rozmazlují mletým hovězím a nebo kouskem párečku. Taveňák jim moc nejede.

Matylda 11.7.2008 10:34

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Na rizoto nebo riziko? ;-D;-D Můj brácha používá názvy oba, podle kvality předloženého pokrmu

LA 11.7.2008 10:47

Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

A to se opravdu nenajde nějaká strašně hladová holčička, která by se obětovala a ten zbytek ihned zlikvidovala? 8-o

Xerxová 11.7.2008 10:51

Re: Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Najde - a taky sýr často dostává - ale prostě se s náma musí taky rozdělit ;-) (sice je to velký rozcapenec, ale je to "jen" pes a tak rodina má přednostní právo na oběd...). Koneckonců - určitě jí zbyde i troška těstovin se sýrovkou a kuřátkem...

Bubu 11.7.2008 10:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: těstovinky můžeme

Máš recht, rozhodně nemívám žádné zbytky těstovin. Co nesecpe junior (má zrovna nenažrané období), Barunka se obětuje. Kočky nee, ty mají frňák nahóru.

Hana W 11.7.2008 6:11

Casto si rikam..

.. ze s tebou by se dobre varilo i jedlo.

Opet perfektni recepty, i kdyz musim uprimne priznat, ze tatankovu papricku ze sveho repertoaru vynecham. Jednak o kralika tady nezavadis - i kdyz mame na svem pozemku za dilnou kralici pristenek -rodice lidi, od kterych jsme tohle koupili, pry opravdu pestovali kraliky.  Dost nevidany zjev. Ani Chet, farmarsky synek, nevzpomina, ze chovali kraliky na jidlo. A taky mne ty vnitrni casti zvirat moc nejedou. Jo, za mlada se to u nas doma varilo, jako plicka na smetane - a do dnes si pamatuju, jak kdyz se zub zakousnul do pajslu, tak to tak nejak divne vrzalo. Ale definitivne jsem tyhle akce zrusila ve skolni jidelne na zakladni skole. Tam do toho jeste davali nejakou slezinu nebo co , bylo to takove dohneda.  Ovsem ta paprika by to mohla jistit.

Jinak jsem Sarko nalozila hovezi, jak to tvoje veprove na grilovani (prohozene troskou rozmaryny a jalovce) a nemelo to chybu Udelane do polomekka, krapet krvave a zapite panakem ginu - nebylo to o dlouhem vikendu spatne. Myslim, ze si pres vikend o tom vareni jeste vespolek pokecame.

Zdena b.p. 11.7.2008 7:27

Re: Casto si rikam..

Co to dělááám? Od té doby, co HUHU, tak čtu se zájmem mlsotník (pro mne vlastně slintošovník) . To je děsný, jak na to jedna po ránu dostává chuť. A to mám fčéra v noci hřích jako Brno. Se/žrala jsem tlustej libovej párek o půlnoci. Studenej a obě nožičky. Ale Mourynovi jsem neunikla a rozdělit jsem se musela :-).

Bubu 11.7.2008 8:10

Re: Re: Casto si rikam..

To HUHU musí být občas pěkná kruťárna. Ovšem kudrnatý salát je vyloženě dietní a málo kalorický. Držím palec, ať je hříchů co nejmíň.R^;-) 

Zdena b.p. 11.7.2008 7:31

Hančí!!!!

Přišel ti můj včerejší mailík?

Bubu 11.7.2008 8:07

Re: Casto si rikam..

Myslím, že by se nám opravdu spolu dobře vařilo. Jsi mlsná stejně jako já. A to je první předpoklad. Nezbývá, než abys cestou do Olomouce z toho rychlíku vystoupila v České Třebové, já vás tam vyzvednu a pak si spolu uvaříme a všechno to sníme. ;-P

Přiznám se, že pajšl teda fakt nee. I ty králičí plíce dávám kočkám. Do papričky dávám jen srdíčko a ledvinky. A pokud je u vás problém sehnat králíka (chápu, amíci mají králíky jako mazlíky), výborná je paprička i z telecího. Ne z kýty. Mělo by to být maso s kostí, to má pak omáčka úplně jinou sílu, takže třeba telecí krk je výtečný.

A jsem moc ráda, že se moje recepty osvědčují a tím, že si z nich vytváříš variace, jsi je přijala za vlastní. Dík.VV