Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Medové dny
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LENKA S 6.11.2008 20:04Re: R O Z V E R N Í Č E K . JOVO, TO BYLO PŘESNÝ!! TAKY JSEM TO ZAŽILA A NE JEDNOU. ANESTEZILOG ZVRTAL CO MOHL A PAK SVÉMU SVĚDOMÍ ULEVOVAL TÍM, ŽE VEŠKEROU HRŮZU LÍČIL A DOSLOVA PO KAPKÁCH DÁVKOVAL MÉMU JIŘÍMU. TEN UMĚLEC BYDLIL S NÁMI NA STEJNÉ CHODBĚ PANELÁKU. MĚL TEHDY STRACH, ŽE NEPŘEŽIJU. DOKÁZALA JSEM TEHDY A NÁSLEDOVNĚ NĚKOLIKRÁT ZUBATÉ UTÉCT ZPOD KOSY, ALE JAK DLOUHO JEŠTĚ BUDU ÚSPĚŠNĚJŠÍ NEŽ ONA.?.... |
Jakub S. 6.11.2008 20:11Tak konečně to vím! V prosinci či lednu jako dyž to najdu. |
baty 6.11.2008 21:21Re: Tak konečně to vím! a co tebe má co zajímat co aproč nosí doktoři na čenichu, ééé? |
Jakub S. 6.11.2008 22:09Protože proto. Že jsem zatím eště na stole neležel. No a nachyluje se to pomalu, no. Nějaké drobnosti. |
Vave 6.11.2008 20:38Re: R O Z V E R N Í Č E K . Teda JoVásku! Dneska jsi tu za bubáka! To se dělá, strašit slušný lidi Vánocemi už začátkem listopádu?! |
JoVo 6.11.2008 21:29Re: R O Z V E R N Í Č E K . Vavísku, to bude tím, že do mých třech mozkových buněk, (nebo co to mám ve hlavě,) buší při nákupech megafony v supermarketech, že už jsou vánoční svátky za bukem. |
Vave 6.11.2008 21:31Re: R O Z V E R N Í Č E K . U nás na sídlišti to obchody tak neprožívají, naštěstí! |
Anezka Sejbalova 6.11.2008 21:32Re: R O Z V E R N Í Č E K . JoVo, ja te vobdivuju, tri posledni mozkove bunky tlucene jako zito a ty ses porad veselej. To je krasa ! |
JoVo 6.11.2008 21:36Re: R O Z V E R N Í Č E K . Anežko, bejt chudej a ještě smutnej, tak to teda ne! |
Louk 6.11.2008 17:35Ygo, píšeš výborně každé Tvé krásné vyprávění hřeje. Nad maminčinou rozvahou o dietním cukroví a tajným receptem jsem se culila jak měsíček .To, že s mými kuchařskými výtvory chytám ze zdejších hospodyněk mindrák je jiná kapitola . Ale přinejmenším litý perník určitě vyzkouším |
YGA 6.11.2008 22:13Re: Ygo, píšeš výborně Díky Louk za pochvalu. Jojo, maminka je fanda do echt selských postav a je přesvědčená, že jedině barokní postava je krásná postava - a myslím, že z rodiny jediná já se blížím k jejímu ideálu - bohužel |
Xerxová 6.11.2008 17:33dneska nepeču... přečetla jsem článek, dostala jsem chuť na perník, ale budu na sebe tvrdá - dneska nepeču. Jinak k zubům - mojí tetě rostly osmičky v 70 letech, když neměla v puse jediný jiný zub. Tenkrát řešila, jak má jít k zubaři, že jí bolí zuby, když ji žádné bolet nemůžou No vida - mohly. Skončilo to neslavně - museli jí je všechny vykutat - byl z toho pobyt v nemocnici. |
Louk 6.11.2008 17:50Re: dneska nepeču... Jo,jo taky na sebe budu tvrdá a neupeču , nečekaně jsem totiž na dně almárky objevila zapomenutý marcipán . Ale Xerxová, vzpomeň na tklivé psí oko - vždyť Betka je na sladký a jak k tomu chudák holka přijde |
zana 6.11.2008 18:41Re: dneska nepeču... Já jsem taky na sladký a taky mi neupečou, tak jsem aspoň snědla krajíc chleba, čerstvýho, voňavýho... taky po něm asi nezhubnu. |
JoVo 6.11.2008 19:31Re: dneska nepeču... Já jsem dnes upekl sladký chlebíček Pepíček. Ňam, ňam. |
Jakub S. 6.11.2008 20:14Fuj. Vy baštíte Pepíčky? No prosím - lidi jsou různé... né že bych se ekloval, pepíček třeba byl čistotnej, nikdy v té hlavě nic neměl - ale přece jenom. |
JoVo 6.11.2008 20:24Re: Fuj. Vy baštíte Pepíčky? Milý Jakube, ten chlebíček má jméno po autorovi a to jsem já. A aby se to nepletlo ke všemu se jemnuji Josef (Pepíček.) S tou čistotou to moc nepřeháním a s tou hlavou to bude taky jasný. Jovová tvrdí, že jí mám jen na blbosti. |
RenataE 6.11.2008 20:29Re: Fuj. Vy baštíte Pepíčky? A recept zde byl uveden pod názvem Chlebánek sladký Pepánek |
JoVo 6.11.2008 21:24Re: Fuj. Vy baštíte Pepíčky? |
Jakub S. 6.11.2008 22:11No to je jiná. Lepší! |
terra-san 6.11.2008 14:16Tak dobře, já se přiznám: po většinu roku mám ze všech sladkostí nejraději středně propečený steak. Ale tak jednou - dvakrát do roka se mě zmocní amok a peču. Naštěstí to taky nemusím sama sníst - nejsem zrovna peříčko , (ale jak pravila Matylda, jsou to svaly) a ani by mi to v takovém množství nechutnalo. Ale recepty na anýzky můžu dát k dispozici hned dva a hodně odlišné (jen mám obavu, že ty jediné, pravé, babiččiny to stejně nebudou. Chuťová paměť je prevít.) Ale abych to nezamluvila - ty anýzky: verze 1: 80 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, lžička anýzu a sekané ořechy podle potřeby. Vejce a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku a jemně drcený anýz. Lžičkou tvarujeme na vymaštěný a moukou posypaný plech malé kopečky, které posypeme sekanými ořechy. A pozor - přijde trik: pečivo necháme při pokojové teplotě 24 hodin zaschnout, pak ve vyhřáté troubě pečeme jen 5 - 7 minut. Verze 2: 250 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 100 g moučkového cukru, 100 ml zakysané smetany, 1 vejce a lžička anýzu. Všechny přísady smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Rozválíme asi na 4 mm placku, vykrajujeme tvary, které posypeme hnědým cukrem a pečeme při 175 stupních do růžova. Dobrou chuť |
LENKA S 6.11.2008 19:39TERRO-SAN, VELIKÝ DÍK. DÁM VĚDĚT, JAK JSEM S ANÝZKOVÝM RECEPTEM DOPADLA. |
LENKA S 6.11.2008 19:41TERRO-SAN,JSOU TY ANÝZKY PO UPEČENÍ TAKY AK TVRDÉ JAKO ZÁZVORKY?? |
terra-san 7.11.2008 10:07Re: TERRO-SAN,JSOU TY ANÝZKY PO UPEČENÍ TAKY AK TVRDÉ JAKO ZÁZVORKY?? LENKO, TY ZÁZVORKY TVRDÉ JSOU, HLAVNĚ TY DRUHÉ. TY "PUSINKOVÉ" SE CHOVAJÍ TAK NĚJAK NORMÁLNĚ, JSOU KŘEHKÉ A SLADKÉ A KŘUPAVÉ OD OŘÍŠKŮ - OPRAVDU JAKO SNĚHOVÉ PUSINY. HODNĚ ZDARU, AT CHUTNAJÍ. |
hana W 6.11.2008 20:03Re: Tak dobře, Je, zazvorky.... To mel rad muj dedecek. Musim to v Olomouci na vanoce zkusit. |
LENKA S 6.11.2008 21:00HANI, NA VÁNOCE UŽ JE PIOZDĚ! ZÁZVORKY SE MUSEJÍ OPRAVDU ROZLEŽET, ABY SIS NEVYLÁMALA ZUBY. O VÁNOCÍCH SE SICE ZÁZVORKY JEDÍ, ALE PEČOU SE UŽ NYNÍ,ZAČÁTKEM LISTOPADU. |
RenataE 6.11.2008 21:04Re: HANI, NA VÁNOCE UŽ JE PIOZDĚ! ZÁZVORKY SE MUSEJÍ OPRAVDU ROZLEŽET, Pokud je ovšem nebudeš skladovat v nějaké pěkně provlhlé chalupě |
Dede 6.11.2008 22:18Re: Tak dobře, Dotaz z kraje bez polohrubé mouky - a nešel by recept č. 2 udělat i z té hladké? |
RenataE 6.11.2008 22:42Re: Tak dobře, Asi šel. A zkus si někdy na takové věci koupit self rising flour, podle mé zkušenosti (z Tesca) se tahle mouka dost blíží polohrubce, poměr zamíchaného prášku odpovídá našim zvyklostem. |
Dede 6.11.2008 22:45Re: Tak dobře, No nevím, tady prakticky vůbec nefungují evropské řetězce a norskou variantu budu muset odhadnout Tedy pardon, naučit se správná slovíčka a regálem se pročíst |