Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Když nás honí mlsná
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bláža 30.10.2009 9:04O.T.dotaz LA omlouvám se za OT. Krejg včera 4x zvracel, jen šťávy, stolice normální. Nedostal najíst, jen pít, poslední zvracení měl v noci. Jinak se chová úplně normálně, kdyby dostal najíst, tak to schutí sdlábne, je veselý.. Čím to může být? Normálně si takto vyčistí žaludek jen občas a jednorázově a teď tak najednou a několikrát? Překyselení? Otrava asi ne, to by asi nebyl tak normální v chování a slinil by. |
veram 30.10.2009 8:59Všechno nejlepší Tadeášům a všem ostatním, co něco slaví.U našich vnuků je to teď docela husté. Tadeáš (14) má dnes svátek, jeho bráška Daniel (10) narozeniny. David (7) měl narozky 24.10 a nejmenší Filípek (ten, co se narodil doma) má 31.10 jeden rok. No a tak se celorodině slavilo už na Davida a včera jsem s těmi třemi nejstaršími lovila poklady (kešky) v Krčáku - včera jsme našli čtyři, heč. A ukončení bylo v cirkuse, co je teď před Thomayerovou nomocnicí. Ufff! Ten cirkus je hezký, jen si nachystejte, pokud se tam s dětmi vydáte, fůru korunek. Jo a nezapomeňte si stáhnout z internetu volnou dětskou vstupenku. A fotečku dávám stejnou, jako včera, je pro všecky zvířetníky. |
LA 30.10.2009 8:54Re: No tohle! Proto se musí bránit se zbraní v ruce, aby stihli alespoň částečně vychladnout. |
Bubu 30.10.2009 8:52Re: Jiný Honzo, Taky doufám a palce jsem ještě nepustila |
Bubu 30.10.2009 8:52Re: No tohle! Tádoškovi všechno nejlepší |
LA 30.10.2009 8:51Re: Šnečky Já tu rolku také za syrova nakrájím. S náplněmi neexperimentuji, vše musí být rychle hotové a v troubě, jinak sežerou suroviny. Kuličky z těsta (+ ořechy a rozinky) se smaží v tom medu. |
Jana Bu. 30.10.2009 8:51Jiný Honzo, jak to dopadlo na veterině? Moc doufám, že dobře |
Bubu 30.10.2009 8:49Re: Šnečci Myslím, že jakákoli masová roládička by masožroutka Jiřího potěšila. Navíc se dají papat za tepla i za studena. Začneš kuřecími prsíčky, pak třeba vykostíš kachýnku..... Tuším Zdena b.p. tu radila roládu nerolovanou, pečenou v srnčím hřbetu. Dělám to taky tak. Prostě vyložíš srnčí hřbet tenkými plátky masa (musí se překrývat) dovnitř dáš, co tě napadne, nahoru zase masíčko a šup do trouby. Za tepla s br.kašičkou, za studena nakrájené na tenko s chlebem, či položené na plátku veky. Myslím na vás, na oba. |
Xerxová 30.10.2009 8:43Re: ZCELA OT, ale k včerejšku ty jsi zase ve školičce?? Jdu teď taky na dálkaře a zítra dopoledne tady s Betuškou budu zadávat resty do systému... Zítra ráno školní kafe může být |
Bubu 30.10.2009 8:39Šneci To je snad telepatie. Zrovna včera mě tak honila mlsná, že jsem dělala šnečky maličké. Na obdélníkovou placku listovou namazat strouhanou nivu a eidamem (1:1) spojenou vajíčkem. Zarolovat "na délku" (rolovat dlouhou stranu obdelníka). Nakrájet, narovnat na pečící papír, navršíček položit půlku loupané mandle nebo sypnout kmínem a zprudka upéct. Byly jich 2 plechy a dnes ráno už jich bylo na míse jen pár. Jenže jsem je nechala doma samotné s Juniorem. Už se s nimi jistě neshledám. Fňuk! |
Zdena b.p. 30.10.2009 8:23Poblifka No vidíš, poblifky, to je nápad. A vývar je |
Zdena b.p. 30.10.2009 8:20Re: ZCELA OT, ale k včerejšku Zdravííím, a pochopitelně znamenááám |
Zdena b.p. 30.10.2009 8:18Re: No tohle! Prosíííím, i moje přání Tádoškovi vyřiď. |
Zuzka 30.10.2009 8:18ZCELA OT, ale k včerejšku Lucko, článek smím číst až večer púo návratu ze školy, protože si nechci poslintat pomůcky . Zano, Zdeno, u Salvátora už 15.11. ve 20! 22.11. zpíváme při mši v Turnově a to už dopoledne! Se mi nějak popletli termiti v kandeláři. |
Louk 30.10.2009 8:18Re: Šnečci Hele, Li, a což takhle nějaké hutné poblífky? Myslíš, že by si Jirka nedal třeba silný vývar s knedlíčky? A v termosce jí pohodlně doneseš teplou. Moc na vás na oba myslím a držím palce |
Zdena b.p. 30.10.2009 8:16Re: Šnečci Ahoj Li, moc ráda tě vidím - čtu. Já babičku rozjedla bílým masem. Prostě jsem upekla rybičku na másle a zelenině v troubě, potom zabalila do alobalu a do vyždímané utěrky, (kvůli tepelné izolaci) a to celé do suchého obalu. Další den to byl přírodní řízek z kuřecího stehna a podobně. Pozor na koření, to se musí s citem. Ne moc, ale každý den trošku. Moc na vás myslím. |
Karolína 30.10.2009 8:16Re: Styl Žaves: Taky dělám, je to moc dobré!!!! Ještě posypu sýrem! |
Karolína 30.10.2009 8:13Šnečky dělám také, kromě takto popsaného způsobu ale ještě i s jinými náplněmi, např. se sýrem, se špenátovou náplní, s nakládanými kapiemi, smaženým vajíčkem - vše je možné dát do náplně, aby to pěkně vypadalo. Navíc dělám k tomu i to, že rolku ještě za syrova nakrájím a na plech pak dávám jen ta pokrájená kolečka. Když se to totiž upeče, nemusím krájet a drobit! Nějak jsem nepochopila ten medový kousek. Ty kuličky z těsta se nepečou? Nebo jsem už tak utahaná po tomhle "výživném" týdnu, že chápu jen zpolovic? |
Vave 30.10.2009 8:11No tohle! Milá La, kdybych to byla bývala věděla, nezožrala jsem včera anglickou slaninu jen tak! Takhle ji budu muset dneska koupit znovu, protože šneci vypadají tuze jedle a mnohem méně pracně, než pišišvoři, které obvykle z listového těsta dělávám: listové těsto vyválet, nakrájet na čtverce, na každý položit kupičku nadrobno nakrájeného salámu/klobásky/uzeného, trošku pórku, strouhaného sýru (Niva je tuze!) a kapku kečupu. Ze čtverců se vytvoří neumělé šátečky - odtud pojmenování pišišvoři, máznou se rozšlehaným žloutkem, posypou jedna polovina kmínem a druhá loupaným sezamem a zapečou v troubě dozlatova. Pišišvoři jsou jedlí za horka i za studena, ale studených nikdy moc nezbude. Přeju všem krásný den a děkuju moc za přání k Tádoškovému svátku . Všechna vyřídím! |
Li 30.10.2009 7:45Šnečci vypadají skvěle, vyzkouším o víkendu Hele lidi, tohle je taky dobrý téma na dotaz. Co mám Jirkovi nosit k jídlu do nemocky? Zrovna tihle šnečci mi přijdou jako dobrý nápad Já když vzpomínám na svůj pobyt, tak jsem měla radost akorát z řízku a dortíků, jenže dorty Jiří ne-e. A o buchty a koláče taky nestojí. On nejraději kousek anglické s feferony A to se potřebuje trochu vykrmit, v poslední době mu kila padají, teď má na výšku 197cm 66 kil Jasně, v nemocnici nepřibere - to už jsou spíš úvahy až se vrátí domů |
Rpuť 30.10.2009 7:12Styl Žaves: Větším žampionům vykrojíme nožky, které nakrájíme na drobno a vyrobíme smaženici. Přidáme kremžskou hořčici, naplníme žampidony a nahoru přípíchneme plátek anglické slaniny. Zapékáme v troubě cca 15-20 minut. Přeji dobré ránko a Tádoškovi posílám kytí! >>>>>(())<<<<< |
Karolína 30.10.2009 7:12OT pro Matyldu Až teprve teď jsem dočetla příspěvky ke včerejšímu povídání o Bubulácích. Matyldo jestli budu v Praze 13.11. netuším, ale myslím, že ano, do Düsseldorfu na veletrh MEDICA jedu až 17.11., začíná o den později. Mám krátké cesty po ČR, ale nemyslím, že budu někde na delší dobu. Budu s tím počítat a ještě si písnem? A děkuji!!!! |
Fallowa 30.10.2009 7:04Hezký den všem! Po několikadenní pauze hlásím nástup a dodatečně držím palce všem potřebným a gratuluju všem oslavencům - dnes Tádoškovi přeju všechno nejlepší!Tak teď jdu zpětně dočítat a zároveň uvažuju nad šneky - vypadá to na velkou mňamku |
Xerxová 30.10.2009 6:54ještě poznámka pro většinu psů jsou tepelně upravené králičí kosti velmi nebezpečné Jsou tvrdé a štěpí se... Takže i u všežravé Betky, (třeba kuřecí kosti vůbec neřeším- žere je celé syrové i vařené, pečené...), tak ty králičí vyhazuji |
Xerxová 30.10.2009 6:22hezký den Hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům , těm, co dneska něco slaví (třeba malým Tádoškům ), přeji vše nej nej Klušu směr škola... dneska navíc budu mít dálkaře - nestííííháááám |
RenataE 30.10.2009 2:49Re: Obcas je dobre odmazat nepotrebna cisla v mobilu To je dobře, žes to číslo smazal. Tak se vzpamatuj a : "Co šneci, dobrý?" |
HanaW 30.10.2009 2:12Re: Obcas je dobre odmazat nepotrebna cisla v mobilu |
Jenda 30.10.2009 0:58Obcas je dobre odmazat nepotrebna cisla v mobilu Zrovna ted mam chut zas poslat nejakou poradne hnusnou SMSku. Nastesti uz nemam cislo. |