15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou

Tenhle recept poslala LA a vypadá velmi zajímavě. Počítám se nemusí týkat jen kapra...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
YGA 13.3.2009 8:00

To se mi líbí

- dotaz - je možné použít i jiný pepř - já mám doma kromě černého jenom ten míchaný (čtyř barev). Ale zeleného je tam docela velký podíl. Myslím, že je to možné použít na zde už prezentovaného pangasia (a myslím, že toho není třeba moc dlouho opékat), taky by to šlo asi na drůbeží prsa (kuřecí či krůtí). Ta šlehačka, když se bude vařit, nesrazí se? Jééé - já mám na to chuť, ale na zítra mám vepřovou krkovičku, ale hezkou (no co s tím - poraďte něco netradičního) a v neděli jdeme na oběd ke tchyni. Tak někdy příště... ;-)

Karolína 13.3.2009 7:58

Kapra nejíme

takže s kaprem pro mne recepis nepoužitelný. Nicméně přidávám se k RenatěE a také mi připadá, že ryba bude vysušená po tak dlouhé době pečení na pánvi. Takže bych dobu asi přizpůsobila. Ale zkusila bych to s jiným masem, třeba i s jinou rybou. Kapr mi nechutnal nikdy, smaženého vůbec nesnáším a když už, tak ho sním snad jen připraveného podle mé maminky. To se vezme jeden rozpůlený kapr bez šupin, nechá se na těch kapřích půlkách kůže, maso se důkladně pokmínuje, přidá se hojně másla, zelených bylinek, potře medem a pečou se ty porce v troubě (nejlépe v kachlových kamnech na chalupě), položené na kolečkách cibule kůží nahoru. To je mňamka veliká.

RenataE 13.3.2009 0:26

A nebude ta ryba

sušená, když ji budu čtvrt hodiny mořit na pánvi? Pro mně čistě teoretická otázka, kapra nemusím. Ještě vychytávka k pepři - je dobré ho mírně podrtit (třeba plochou stranou paličky), uvolní se více vůně i chuti.

Jakub S. 13.3.2009 0:10

Šlehačka s moukou a hořčice? Tý brďo... do toho du, a brzo.

A zelený a jakýkoliv pepř mám taky, otž. Pro mě to zní tak divně, že mě to přitáhlo!