29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

Mlsotník: Kantonská kachna

Na této kachně je zajímavé to, že v ní nemusí být ani kousek kachny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 18.1.2008 15:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: něco

jé, já bych si tak dalavysokoprocentní hořkou kokoládu. Ani to chilli by v ní nemuselo bejt (teda mohlo;-), ale jedla bych i bez něj). Nebo asň polomáčený sušenky...

Hana W 18.1.2008 21:51

Re: Re: Re: něco

Taky se hlasim k priznivcum cokolady s chili. A je to opravdu, jak dole bylo receno, jihoamericke. Ono i takova hot chocolate - hodne tmava cokolada zalita horkou smetanou, pripadneprevarit, aby sa to rozpustilo, a spetku chili, podle chuti ocukrovat - neni spatne - pripadne krapet cokoladoveho likeru jako Kahlua - taky z Mexica. Krome chili existuje jedna tradicni mexicka omacka zvana mole a to ma v sobe taky neco cokolady. Ona vubec ta tradicni mexicka kuchyne je moc dobra a dost mimo obligatorni burito s spoustou fazoli a co dum dal...

EvaŽ 18.1.2008 8:20

Mlsotník

by se měl číst až po obědě. Tohle zní zajímavě.

Xerxová 18.1.2008 7:13

kachýnka

nemůžu nevzpomenout mé polovičky, kterak mu na Východě servírovali kačenu vždy nasekanou i s kostma. A on je tak nerad obírá... Říkal, že chuťově paráda, ale ty kosti...

Bubu 18.1.2008 8:11

Re: kachýnka

Kachýnka má být pečená a s chrastivou kůžičkou, s bramborovým knedlíkama a sladkým červeným zelím. A skleničkou vavřinečka nebo portugálku (já pívo nerada). Mňáááám.

Nic proti čínským variacím, s tou krůtí obměnou to testnu.

Xerxová 18.1.2008 8:44

Re: Re: kachýnka

Když oni ji umí upéct krásnou křupavou s kůžičkou - ale pak ji nasekali komplet i s kostmi a vmíchali do zeleniny... Inu jiný kraj jiný mrav;-D

Dede 18.1.2008 10:28

Re: Re: Re: kachýnka

Jo a co teprve ty uzený kachny, co visej u stánku zcela kompletní - od zobáku až po plovací blány na ťapkách! 8-o Samozřejmě se také servírují komplet nasekané, ale je fakt, že za pár měsíců si člověk zvykne:-)

Hana W 18.1.2008 21:55

Re: Re: Re: Re: kachýnka

Ja jsem mela davno tomu uzenou kachnu na studeno v Madarsku - prodavali to ve velke trznici v Budapesti. A bylo to primo snove.

Jakub S. 19.1.2008 0:25

Re: Re: Re: Re: Re: kachýnka

Uzená kačenka nastudeno je božská. A v Uhrách skoro cokoliv, vlastně. Jenom je tam teď hodně, moc draho. Škoda, Pešť je úžasné město. Má styl a šmrnc a velkorysost. Aji lidi tam, a všecko...

Jakub S. 18.1.2008 8:55

Re: kachýnka

Tak to mají místo našeho obírání kapra... to mají za to.