29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Je libo topinky?

Tak jsem uvažovala, jak zahájit náš nový seriál o mlsotách, který by měl čtenáře inspirovat k víkendovým kulinářským pokusům. A zjistila jsem, že se mi nějak všechno vytratilo z hlavy. V kuchyni na mě ale koukal zbytek tvrdnoucího chleba a téma bylo tady. Zkusíme topinky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kačer 10.3.2006 15:32

Re: Re: Je tu někde Lenka?

Nene Lenko to byl Kaštan ne Kačer :o))))
Lenka 10.3.2006 16:18

Re: Re: Re: Je tu někde Lenka?

Sorry :-))). No jo, ale hele, je pátek a já mám za sebou šííílenej týden
Alpimera 10.3.2006 11:55

Logo

Chotel bych se priznat za mamku (p.D), ktera mi nechce projevit uznani a napsat tvurce loga na mlsotnik a logo BTW. Tak ten tvurce jsem JA :P PS.:Oconeni prijimam v podobde seku :D
Kačer 10.3.2006 12:15

Re: Logo

To si šikula a slova uznání by měla stačit :o)))) Teď víme, že paní Dé má dva šikovné kluky. A ty dáváš přednost šeku?
Alča 10.3.2006 12:53

Re: Logo

Je mi líto, ale šeky nevedu, takže snad jen to, co vy chlapi máte taky rádi:
 
POZÓR!..... VYROVNAT!....... PŘÍMO HLEĎ!......  a následuje  POCHAVALA PŘED NASTOUPENOU JEDNOTKOU!!!!   
 To logo je vážně moc pěkné ...
Zdena bez psa 10.3.2006 13:10

Re: Re: Logo

Taky jsem si říkala, že je moc pěkné. My jsme říkávali " Věnce a kytice přijímám ve vedliejším pokoji". Halt jsme byli malí ideálisti .  
Kadlus 10.3.2006 20:08

Re: Re: Logo

Správná formulace : Pochvala před nastoupeným autobusem a rozvinutým bandalírem ! Pro ty mladší rada : Klepněte si ke Googlům.
Vave 10.3.2006 13:22

Re: Logo

Škoda, že mě neslyšíte, protože já tu v kanceláři hodně nahlas a hodně uznale a obdivně hvízdám. :o)
Kačer 10.3.2006 11:30

Topinky mám tuze ráda

hlavně hodně česneku, někdy si na ně nastrouhám sýr, nebo nastrouhaný sýr smíchám s tuňákem a dám na gril rychle zapéct :o) jo a taky mám další recept... Menší bagetky rozpůlíme podél, potřeme směsí rajčatového protlaku, trochu kečupu, rozmáčkneme cca 2-3 stroužky česneku, kapku olivového oleje a natřeme na ty půlky baget, rozňahňáme si 2 tuňákové konzervy s nadrobno nakrájenou cibulkou, stačí půlka velké cíby. Dáme na rajčatový podklad, a na to nastrouhanou mozarellu, hodně přimáčkneme a dáme do trouby, asi tak na 5 minut, je to hotový až se sýr rozteče a bageta nezčerná :o) a je to LAHODA!
Lída Š. 10.3.2006 11:58

Re: Topinky mám tuze ráda

Když jsi u tý bagety, tak Jirkovou specialitou jsou chlebíčky s uzeným sýrem:-) Sýr se nastrouhá, okoření, zamíchá s vajíčkem. Směs se natře na platky baget a tíím namazaným se vhodí na pánev a usmaží.  Je to mlask a čvach a jí se dokud je co
Kačer 10.3.2006 12:10

Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Mňam! Ony totiž ty jednoduché věci bývají nejlepší. Mně osobně už polévá pot při představě třech klokotajících hrnců a pánve na sporáku, nedejbože, že mám ještě něco v troubě...jenom na to myslím a jdou na mně mrákoty, začne mně trochu cukat oko a bolet hlava, do toho mi volá maminka s nějakým nesmyslným dotazem :o) zvoní sousedka, že jsem si zapoměla klíče v zámku, čtyřnožky se s vrčením oddávají hrátkám před kuchyní, to aby mi nic z jejich šarvátek neuteklo, a já koketuji s myšlenkou, že přestat kouřit bylo fakt blbý rozhodnutí :o)
Lída Š. 10.3.2006 12:25

Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Kačere!!!!Tty ses povavevila????  Držím palce a máte obě můj největší obdiv  
Kačer 10.3.2006 12:33

Re: Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Lído, já měla od konce listopadu šílenej kačel teda kašel, tak když mi pan dochtor řekl, že to je bronchitida tak jsem přestala kouřit, ALE když jsem byla na Masopustu s PetrouKa, jejim Davidem, Ešusem, Majorem a pochopitelně s Brianem v hospodě, tak když se nikdo nekoukal, kromě Petry tak jsem si potáhla s cigarety barmanovi...takže jsem zhřešila, ale fakt se snažím, ale je to strašně těžký, alespoň pro mně...Vave je lepší ta kouřit nezačala :o)
Zdena bez psa 10.3.2006 13:06

Re: Budoucím nekuřákům držím fšecky tlapky.

Já kouřila od 15ti roků, ale když jsme byli v kanceláři s jedním alergikem a on ještě k tomu vyprávěl, jakej je to smrad, tak mi to nacpal do hlavy a já přestala (po 30ti letech). A teď jserm doslova poturčenec. Když hospoda, tak nekuřácká.
Vave 10.3.2006 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Kačírku můj, Ty jsi ale šikovná holka!!!  Už Ti řekly čtvernožky, že je to krása, že už nesmrdíš?  Jedno potáhnutí od barmana se nepočítá, když se neopakuje dvacetkrát denně
Kačer 10.3.2006 13:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Hihi! Tenkrát jsem si potáhla asi pětkrát :o))) ale od té doby fakt nic...je to běs, kolikrát si chci zapálit, ale místo toho abych si koupila cíga, tak si koupim mrkev :o/ nebo voříšky...žvýkačky taky fungujou. On totiž Brian je nekuřák zarputilý, není sice úplně militantní nekuřák, ale je dost proti tomu, takže to mám o to jednodušší. Nedovedu si představit přestat kouřit, kdyby moje drahá polovička kouřila, a o to víc obdivuji ty, kteří přestali kouřit v kuřácké domácnosti.
Eva B. 10.3.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

Kačeréééééé já vím :-)) protože jsem Petru Ešusku pootkala na Hradě!!! chuděra, koukala jako divá, kde se tam beru najednou !!! Ešusák, ten vyrostl, co?
Kačer 10.3.2006 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topinky mám tuze ráda

vyrostl úžasně, je z něj bájo a krásnej pejsek. A s Majorem si hráli převelice až všichni hosté z hospody raději utekli :o)
Jana 10.3.2006 11:17

topinky ještě jinak

Topinky osmažené na oleji necháme trochu odkapat, posolíme, potřeme česnekem, zakapeme Maggi, dále ještě natřeme vrstvu plnotučné hořčice a nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku. Chutnají všem i našemu psovi, který je jinak dost vybíravý.
Lenka 10.3.2006 10:56

Jo topinky

To takhle občas moje drahá polovička dostane brutální chuť na topinky, takový ty na oleji, co z nic ta mastnota kape...udělá je, sní je..a pak naříká, jak mu není dobře a že už ty topinky nikdy jíst nebude...a takhle pořád dokola.
 
Osobně, protože jsem fakt mizerná kuchařka, dělám topinky nejradši v topinkovači, potřít česnekem, něco na to, klidně i ten margarín a je to :-))). Holt na kulinářské zázraky mám lidi.
Alča 10.3.2006 12:45

Mluvíte mi z duše,

my doma už také jenom topinky z topinkovače, ty tučné jsou jako film pro pamětníky ...
Ale ty suché mají výhodu, že opravdu  dají natřít ledasčím (já preferuji česnek s taveným sýrem).
Co bychom neudělali pro své zdraví! (i když ten tavený sýr je největší eee...).
Iva 10.3.2006 15:22

Rozlišujeme topinky na dva druhy

na "obyčtopinku" z topinkovače a pak na "zkaženou topinku" poctivě odkapávající tuk:-)
krakonoš 10.3.2006 10:41

Topinky? tak ty můžu.

Ale dělám je ve fritéze s šikmým rotačním košem a samozřejmě na sádle s kmínem. Do fritézy se hodí kus sádla a fritéza se (zatím bez koše) pustí na nízkou teplotu. Po rozpuštění obsahu se přepne na maximum a po dosažení nejvyšší teploty se dovnitř vloží koš a ještě dvě minuty nechá běhat naprázdno, aby se prohřál. Teprve potom se vloží chléb. Vysoká teplota tuku způsobí okamžité uzavření povrchu krajíce, takže topinka není nasáklá omastkem a krásná rovnoměrně zlatočervená barva je odměnou za předchozí práci. Dobu smažení si musí každý vyzkoušet sám, je závislá na rozměrech fritézy, množství a kvalitě tuku a tloušťce krajíců (ne víc, než 1 cm). Takže dobrou chuť.
Xerxes 10.3.2006 10:30

tapinky s houbama

Když se v létě přijde z lesa, nakrájí se houby na smaženici a dusí se. Když je smaženice hotová - nedá se do ní hned vajíčko a  připraví se topinky. Do krajíce chleba se vykrojí okýnko - do prostřed, asi 2 x 2 cm a tento "děravý chleba se dá opéct na trochu tuku. Když se otočí, dá se na vrch vrstva smaženice s vmíchaným syrovým vajíčkem. Hmota proteče okýnkem, roztáhne se teplem a věřte či nevěřte, dá se to poholně otočit a propéct i z houbové strany. Je to moc moc dobré, jen pozor, houby drží dlouho teplo a hladovci mají spálená ústa...Já vždycky žebrám a moc toho nedostanu, že prý houby nejsou pro pejsky
Beňa 10.3.2006 10:22

Mlsotník

Tak vážení, právě mi tady všichni vytváříte novou kuchařku, to je paráda, jak to tak dneska čtu, to bude báječný zdroj inspirace. Na topinky tu padlo tolik verzí, že už tedy žádnou novou nemám a navíc mi pěkně kručí v břiše
Zdena bez psa 10.3.2006 12:58

Re: Mlsotník

Je to skvělé, ale mně se ty komentáře nechtějí vytisknout Búúúúúú
Jiří Růžička 10.3.2006 10:14

Katastrofa !!!

No, tak to je rána pod pás! Teď už nebudu dělat nic jiného, než sedět u ZVÍŘETNÍKU. Neboť, já to jsem, kdo již téměř 30 let doma vaří. Je to můj kůň č.2 a z kulinářského slovníku nejvíce obdivuji ryby a vajíčka. Můj milášek Píšek taky!
Mlsotník je pro mně  inspirací a již je tu nápad. Dceřiná rubrika: RYBÍ MLSOTNÍK.
Zkrátka, myslím si, že několik nápadů, co uvařit našim chovancům v akváriích, nebude v budoucnu k zahození.
Gratuluji, MLSOTNÍK bude dobrý.
Zdena bez psa 10.3.2006 11:03

Pane Růžičko,

Jestli mne paměť neklame, tak milášek Píšek je kočičák. On má rád vajíčka? To by byl bezkonkurenčně první kočičák, o kterém bych věděla. Že mlsají vařený květák, syrová rajčátka, maliny, jahody a mrkev, to bych věděla. Ale vajíčka zatím nikdo. Tak, už fakt musím letět pracovat.!
Jiří Růžička 10.3.2006 11:30

Re: Pane Růžičko,

Už je to tak! Vařené filé se žloutkem. Až mu to závidím...............
Pepánek 10.3.2006 12:34

Re: Pane Růžičko,

Musím vám oznámit, že náš Bohouš, který je ještě dnes ve zvířetníku, má také rád vajíčka, ale syrová.