Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Jak vaří kyrios Panajotis
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Karolína 4.9.2009 9:32Re: Receptík zní zajímavě No, já vařím strašně ráda! Vůbec mi nevadí připravovat jídlo třeba celý den! Kuchyň je moje hobby. Třeba čínu, kterou po mně stále žmundrají kamarádi, připravuji i 2 dny předem. Než se vše nakrájí na úhledné nudličky či kostičky, připraví motýlci z krevet a obalí masíčko v těch různých těstíčkách a oblanšíruje a namočí houbičky atd. atd., trvá to strašně dlouho. Ta příprava je nejdelší. Naházet to na pánvičku a připravit skvělé jídlo, to už je otázka několika minut. Ale čína, kterou vařím já, není dělaná jen jako "časově úsporné jídlo", ta se jí i očima a proto ta děsná příprava. Ale mně to nevadí a přednosta tvrdí, že normální lidi se mazlí s něčím živým, ale mazlit se se zeleninou nebo kuřecím viděl jen u mně! |
Alča 4.9.2009 9:25Re: Neposlechla jsem Dede a Chicht, já se směju té snídani - tu už jsem měla v šest hodin za sebou a na parádní mlsotník jsem si schovala svačinu... |
Fallowa 4.9.2009 8:50Dobrý den, tedy lilek nemusím,ale po přečtení článku a shlédnutí fotek jsem zjistila,že to bude určitě mňamka.A vůbec - jídla na fotkách,to je kouzlus mňamózus! O.T.:včera jsem tu nebyla,tak teď jsem četla tu smutnou zprávu - Andulka se prohání za Duhovým mostem,ale je tam s ostatními našimi chlupatými kamarády,kteří nás už opustili a Kačírkovi i Abbie zůstanou hezké vzpomínky - měla s nimi krásný život. |
PetraK 4.9.2009 8:45Neposlechla jsem Dede a skončilo to tak jak se dá předpokládat. Rvu do sebe nenasytně snídani - chleba s máslem, rajčetem a koprem. Do řecký kůchně to má sice dost daleko, ale... nejni to vůbec špatný.Každopádně ten šílenej hlad to snad zažene. Díky za ochutnávku |
abyt 4.9.2009 8:44Re: Nějak špatně Já jsem si ho vyložila tedy dobře. Ale přesto sliním, sliním... |
Jana Bu. 4.9.2009 8:36Karolíno, posílala jsem ti včera 4 maily s fotkami, měla jsi plnou schránku, co došlo a co mám poslat znovu? |
Medvídek 4.9.2009 8:02Re: Receptík zní zajímavě Karolíno, ty se docela nadřeš, než si pochutnáš. |
Vave 4.9.2009 8:00PRO LOUK Ano ano, milá Louk! Máš pravdu - měli bychom něco spáchat! Jsme po prázdninách nějak trestuhodně neorganizovaní! |
Vave 4.9.2009 7:58Nějak špatně jsem si vyložila varování Dede a tak jsem se vyhnula Renatinu článku a prohlídla jsem si JEN! fotky. Jsem to neměla dělat! Jsem se nalomila. Jsem pak usoudila, že už je to jedno a přečetla si článek. Teď mám takový hlad a chutě, že snad sním i ledničku. Přeju všem krásný den |
Karolína 4.9.2009 7:55Re: Receptík zní zajímavě Tak já tedy Retsinu moc ráda, tuhle jsem jednu zapomenutou lahvinku objevila ve špajzce, tak jsem k ní pokrájela mozzarellu, rajčata, olivy, zakapala olejem s trochou krémového balsamica, posolila a posypala lístky čerstvé bazalky. K tomu jsem rozpekla houstičky, dovnitř vložila "vločku" slaného máslíčka, nalila tu retsinu a pak už se jen ozývalo veeeelmi hlasité mlaskání! Přednosta tohle totiž taky může! |
Medvídek 4.9.2009 7:52Re: Receptík zní zajímavě A jejich vína....lidi....achich ouvej. Retsina mně moc neoslovila, ale Mavrodafne a Assyrtiko, to jsou původní řecké odrůdy, mňamz !!! |
Medvídek 4.9.2009 7:50Re: Receptík zní zajímavě Já nikdy netušil že je možné chroupat ryby i s kostma, to mně naučili až tam...prostě je tak upražili že to bylo možné. Sice byla trochu odřená medvídčí tlama, ale dobrý to bylo. |
Medvídek 4.9.2009 7:48Re: fotky k úvodní části Na přeplutí mezi Rio a Antirio mám veselé vzpomínky (já tam tedy nešel po mostě, jel jsem na šífu). Díky za připomenutí. |
Medvídek 4.9.2009 7:46Hotel Pavlina znám, i když jen zvenku. Chodil jsem kolem něho. Jedl jsem několikrát v hotelu Acheos (Achaios) který je odtamtud nedaleko. Lidi, to bylo papání...achich. |
Matylda 4.9.2009 7:37Dobré zamračené ráno V Řecku jsem ještě nebyla, ale chystám se tam- časem... Mí rodiče tam však jezdí často a milují řecká jídla. Maminka zkoušela třeba různé recepty na musaku, než našla ten, který jí v Řecku mc chutnal. Akorát ta příprava je dost dlouhá, než se to všechno opeče... |
Karolína 4.9.2009 7:24Receptík zní zajímavě já lilek ráda, přednosta ho moc nemusí, ale v tureckých nebo řeckých jídlech, která ráda vařím, ho jí rád. Možná to i zkusím aspoň pro sebe. Vůbec celé Tvé povídání je provoněné řeckou kuchyní, kterou já mám moc ráda! Hlavně rybičky a ryby na všechny možné způsoby, krevety a ostatní mořské potvůrky, to já miluju, ale jen já, takže doma to zase až tak moc nevařím, ale kde můžu a je podobné jídlo k dispozici, tak si jej dám. Hlavně jsou ta řecká i turecká jídla všechna dost jednoduchá - dušená zelenina s masem, dušené ryby v různých omáčkách nebo jen zelenina s nějakou omáčkou, to vše je dietní, zdravé a moc dobré. Oni se nebojí používat koření a to jídlům dává specifickou chuť, vůni i pomůcku pro trávení. Bylinky a všechny ty zelené směsi jídlům dají úžasné aroma. Hned bych do Řecka jela! Ne kvůli sluníčku a moři, ale kvůli jídlu! |
Rpuť 4.9.2009 7:21Dobré ránko! Jj - řeckou kuchyni můžu - Mńam! |
Xerxová 4.9.2009 6:33hezký den hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům , těm, co denska něco slaví (připomínám, že já neee ), přeji vše nej nej Článek skvělý - ale hlady jsem naštěstí při četbě netrpěla. Jednak Dede varovala, ale hlavně já si ranní Zvířetník servíruji pravidelně k snídani . jen musím hlídat Kosatici, aby mi nenaslintala do klávesnice... ona ví, že poslední kousek mojí snídaně (svoji stíhá velmi rychle) je její |
RenataE 4.9.2009 0:18fotky k úvodní části jsou tady. Jsou loňské, ty letošní už jste viděli. |