5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jak vaří kyrios Panajotis

Pro své i vaše potěšení a poučení jsem přemluvila šéfkuchaře hotelu Pavlina, aby mě nechal nahlédnout do kuchyně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karolína 4.9.2009 9:32

Re: Receptík zní zajímavě

No, já vařím strašně ráda! Vůbec mi nevadí připravovat jídlo třeba celý den! Kuchyň je moje hobby. Třeba čínu, kterou po mně stále žmundrají kamarádi, připravuji i 2 dny předem. Než se vše nakrájí na úhledné nudličky či kostičky, připraví motýlci z krevet a obalí masíčko v těch různých těstíčkách a oblanšíruje a namočí houbičky atd. atd., trvá to strašně dlouho. Ta příprava je nejdelší. Naházet to na pánvičku a připravit skvělé jídlo, to už je otázka několika minut. Ale čína, kterou vařím já, není dělaná jen jako "časově úsporné jídlo", ta se jí i očima a proto ta děsná příprava. Ale mně to nevadí a přednosta tvrdí, že normální lidi se mazlí s něčím živým, ale mazlit se se zeleninou nebo kuřecím viděl jen u mně!;-D

Alča 4.9.2009 9:25

Re: Neposlechla jsem Dede a

Chicht, já se směju té snídani - tu už jsem měla v šest hodin za sebou a na parádní mlsotník jsem si schovala svačinu...;-D

Fallowa 4.9.2009 8:50

Dobrý den,

tedy lilek nemusím,ale po přečtení článku a shlédnutí fotek jsem zjistila,že to bude určitě mňamkaR^.A vůbec - jídla na fotkách,to je kouzlus mňamózus:-)!

O.T.:včera jsem tu nebyla,tak teď jsem četla tu smutnou zprávu - Andulka se prohání za Duhovým mostem;-(,ale je tam s ostatními našimi chlupatými kamarády,kteří nás už opustili a Kačírkovi i Abbie zůstanou hezké vzpomínky - měla s nimi krásný život.

PetraK 4.9.2009 8:45

Neposlechla jsem Dede a

skončilo to tak jak se dá předpokládat. Rvu do sebe nenasytně snídani - chleba s máslem, rajčetem a koprem. Do řecký kůchně to má sice dost daleko, ale... nejni to vůbec špatný.:-):-)Každopádně ten šílenej hlad to snad zažene.

Díky za ochutnávkuR^

abyt 4.9.2009 8:44

Re: Nějak špatně

Já jsem si ho vyložila tedy dobře. Ale přesto sliním, sliním...:-)

Jana Bu. 4.9.2009 8:36

Karolíno,

posílala jsem ti včera 4 maily s fotkami, měla jsi plnou schránku, co došlo a co mám poslat znovu?

Medvídek 4.9.2009 8:02

Re: Receptík zní zajímavě

Karolíno, ty se docela nadřeš, než si pochutnáš.:-);-)

Vave 4.9.2009 8:00

PRO LOUK

Ano ano, milá Louk!VV Máš pravdu - měli bychom něco spáchat! Jsme po prázdninách nějak trestuhodně neorganizovaní! ;-)

Vave 4.9.2009 7:58

Nějak špatně

jsem si vyložila varování DedeVV a tak jsem se vyhnula RenatinuVV článku a prohlídla jsem si JEN! fotky.8-o8-o8-o R^R^R^Jsem to neměla dělat! Jsem se nalomila. Jsem pak usoudila, že už je to jedno a přečetla si článek. Teď mám takový hlad a chutě, že snad sním i ledničku. ;-)

Přeju všem krásný den VV (a jdu na lov;-)).

Karolína 4.9.2009 7:55

Re: Receptík zní zajímavě

Tak já tedy Retsinu moc ráda, tuhle jsem jednu zapomenutou lahvinku objevila ve špajzce, tak jsem k ní pokrájela mozzarellu, rajčata, olivy, zakapala olejem s trochou krémového balsamica, posolila a posypala lístky čerstvé bazalky. K tomu jsem rozpekla houstičky, dovnitř vložila "vločku" slaného máslíčka, nalila tu retsinu a pak už se jen ozývalo veeeelmi hlasité mlaskání! Přednosta tohle totiž taky může!

Medvídek 4.9.2009 7:52

Re: Receptík zní zajímavě

A jejich vína....lidi....achich ouvej. Retsina mně moc neoslovila, ale Mavrodafne a Assyrtiko, to jsou původní řecké odrůdy, mňamz !!!:-D

Medvídek 4.9.2009 7:50

Re: Receptík zní zajímavě

Já nikdy netušil že je možné chroupat ryby i s kostma, to mně naučili až tam...prostě je tak upražili že to bylo možné. Sice byla trochu odřená medvídčí tlama, ale dobrý to bylo.

Medvídek 4.9.2009 7:48

Re: fotky k úvodní části

Na přeplutí mezi Rio a Antirio mám veselé vzpomínky (já tam tedy nešel po mostě, jel jsem na šífu). Díky za připomenutí.:-)

Medvídek 4.9.2009 7:46

Hotel Pavlina

znám, i když jen zvenku. Chodil jsem kolem něho. Jedl jsem několikrát v hotelu Acheos (Achaios) který je odtamtud nedaleko. Lidi, to bylo papání...achich.

Matylda 4.9.2009 7:37

Dobré zamračené ráno

V Řecku jsem ještě nebyla, ale chystám se tam- časem... Mí rodiče tam však jezdí často a milují řecká jídla. Maminka zkoušela třeba různé recepty na musaku, než našla ten, který jí v Řecku mc chutnal. Akorát ta příprava je dost dlouhá, než se to všechno opeče...:-)

Karolína 4.9.2009 7:24

Receptík zní zajímavě

já lilek ráda, přednosta ho moc nemusí, ale v tureckých nebo řeckých jídlech, která ráda vařím, ho jí rád. Možná to i zkusím aspoň pro sebe. Vůbec celé Tvé povídání je provoněné řeckou kuchyní, kterou já mám moc ráda! Hlavně rybičky a ryby na všechny možné způsoby, krevety a ostatní mořské potvůrky, to já miluju, ale jen já, takže doma to zase až tak moc nevařím, ale kde můžu a je podobné jídlo k dispozici, tak si jej dám. Hlavně jsou ta řecká i turecká jídla všechna dost jednoduchá - dušená zelenina s masem, dušené ryby v různých omáčkách nebo jen zelenina s nějakou omáčkou, to vše je dietní, zdravé a moc dobré. Oni se nebojí používat koření a to jídlům dává specifickou chuť, vůni i pomůcku pro trávení. Bylinky a všechny ty zelené směsi jídlům dají úžasné aroma. Hned bych do Řecka jela! Ne kvůli sluníčku a moři, ale kvůli jídlu!

Rpuť 4.9.2009 7:21

Dobré ránko!

Jj - řeckou kuchyni můžu - Mńam!;-)

Xerxová 4.9.2009 6:33

hezký den

hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům :-), těm, co denska něco slaví (připomínám, že já neee ;-D), přeji vše nej nej VV

Článek skvělý - ale hlady jsem naštěstí při četbě netrpěla. Jednak Dede varovala, ale hlavně já si ranní Zvířetník servíruji pravidelně k snídani ;-P. jen musím hlídat Kosatici, aby mi nenaslintala do klávesnice... ona ví, že poslední kousek mojí snídaně (svoji stíhá velmi rychle) je její ;-)

RenataE 4.9.2009 0:18

fotky k úvodní části

jsou tady. Jsou loňské, ty letošní už jste viděli.