18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jak vaří kyrios Panajotis

Pro své i vaše potěšení a poučení jsem přemluvila šéfkuchaře hotelu Pavlina, aby mě nechal nahlédnout do kuchyně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubu 4.9.2009 10:01

Re: Receptík zní zajímavě

To bych tě naučila taky. Školné mírné. Není nad to mít mlsného rybáře za tatánka.

Takoví malí okounci nasolení, obalení v mouce s paprikou a pomalu opražení.... kosti zkřehnou tak,  že popadneš rybičku za hlavičku a od ocásku pěkně odkusuješ a chroupeš a mlaskáš a až dojdeš ke skřelím, hlavičku odložíš a prstíky oblížeš.

Karolína 4.9.2009 10:58

Re: Receptík zní zajímavě

Bubu poslední varování - NECH TOHO!!! Slintám po housce s česnekovou pomazánkou!

Bubu 4.9.2009 11:17

Re: Receptík zní zajímavě

Jenže tohle báječné papú vyžaduje od kuchaře veeelké sebezapření. Za prvé se toho sežerou kila a za druhé škrabala jsi někdy okouny? Strašný bordel. A strašně ostrá hřbetní ploutev. Zdrápaná jsem vždycky, jak kdyby mne napadlo klubko zjančených koček. ;-P

Karolína 4.9.2009 12:46

Re: Receptík zní zajímavě

Ale to masíčko potom! I když je to pražené i s kostmi nebo škrábané, okoun je vynikající ryba!

Bubu 4.9.2009 13:06

Re: Receptík zní zajímavě

No právě! Okoun je úžasný. No vždyť je to bratránek od candáta. Jenže na obou drží šupiny (a sakra ostré a tuhé šupiny) jak kdyby je měli vrostlé až do páteře. Někdy je lepší je rovnou stáhnout z kůže. A poslední dobou je jich málo. Ono se jich do rybníka nedá dát moc, jsou to dravci a když je jich moc, žerou se mezi sebou.

Karolína 4.9.2009 13:17

Re: Receptík zní zajímavě

Hmmmm, stáhnuté ryby z kůže už nejsou to ono! Nevím, ale i když tu kůži třeba nejíme, tak je křupavá, uchová pravou chuť ryby a mně stažené ryby tolik nechutnají. Filet z tresky, z lososa, z kapra, z pangase atd. - ano, ale není nad sladkovodní rybu i s tou kůží.

Matylda 4.9.2009 13:21

Re: Receptík zní zajímavě

Ještě jsem neobědvala a sliním tu do klávesnice- ryby já moc a moc ráda:-)

Medvídek 4.9.2009 7:52

Re: Receptík zní zajímavě

A jejich vína....lidi....achich ouvej. Retsina mně moc neoslovila, ale Mavrodafne a Assyrtiko, to jsou původní řecké odrůdy, mňamz !!!:-D

Karolína 4.9.2009 7:55

Re: Receptík zní zajímavě

Tak já tedy Retsinu moc ráda, tuhle jsem jednu zapomenutou lahvinku objevila ve špajzce, tak jsem k ní pokrájela mozzarellu, rajčata, olivy, zakapala olejem s trochou krémového balsamica, posolila a posypala lístky čerstvé bazalky. K tomu jsem rozpekla houstičky, dovnitř vložila "vločku" slaného máslíčka, nalila tu retsinu a pak už se jen ozývalo veeeelmi hlasité mlaskání! Přednosta tohle totiž taky může!

Medvídek 4.9.2009 8:02

Re: Receptík zní zajímavě

Karolíno, ty se docela nadřeš, než si pochutnáš.:-);-)

Karolína 4.9.2009 9:32

Re: Receptík zní zajímavě

No, já vařím strašně ráda! Vůbec mi nevadí připravovat jídlo třeba celý den! Kuchyň je moje hobby. Třeba čínu, kterou po mně stále žmundrají kamarádi, připravuji i 2 dny předem. Než se vše nakrájí na úhledné nudličky či kostičky, připraví motýlci z krevet a obalí masíčko v těch různých těstíčkách a oblanšíruje a namočí houbičky atd. atd., trvá to strašně dlouho. Ta příprava je nejdelší. Naházet to na pánvičku a připravit skvělé jídlo, to už je otázka několika minut. Ale čína, kterou vařím já, není dělaná jen jako "časově úsporné jídlo", ta se jí i očima a proto ta děsná příprava. Ale mně to nevadí a přednosta tvrdí, že normální lidi se mazlí s něčím živým, ale mazlit se se zeleninou nebo kuřecím viděl jen u mně!;-D

Matylda 4.9.2009 9:55

Re: Receptík zní zajímavě

Tak proto nemůžeš mít kočku! protože by ses mazlila s kočkou a přednostovi by s gáblíkem sklaplo!;-D;-D;-D

Karolína 4.9.2009 10:57

Re: Receptík zní zajímavě

;-D;-D;-D

V tom to ale není! On ze zásady nesnáší v bytě zvíře! Ani kytky! Uznává zvíře jako potravu a max. hlídací! Kočky by pro něj asi ani nemusely existovat, nehlídají a na myši je jed a pastičky! Z rostlinstva v květináči pouze to jedlé! Ostatní je zbytečná práce, zabírá to místo................. A hlavně, nedej bože, musí se při mytí oken květiny z parapetů odstranit a někam dočasně přemístit a to je taky moc práce! Jo a zalívat se musí, takže na to je třeba myslet!

Nač ho dráždit, když kytiček mám plnou kancelář, zahradu jako malý park, zvířátka na pomuchlání mají okolo všichni sousedé a kamarádi, já mám své plyšové myši, medvědy a další havěť a doma je klid!

Jana Bu. 4.9.2009 8:36

Karolíno,

posílala jsem ti včera 4 maily s fotkami, měla jsi plnou schránku, co došlo a co mám poslat znovu?

Karolína 4.9.2009 9:34

Re: Karolíno,

Jani došly mi od Tebe 2 mailíky s obrázky, už jsem i reagovala a už jsi mi odpověděla, vše je v pořádku! Je prostě úúúúúúúúžasný!

Rpuť 4.9.2009 7:21

Dobré ránko!

Jj - řeckou kuchyni můžu - Mńam!;-)

Xerxová 4.9.2009 6:33

hezký den

hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům :-), těm, co denska něco slaví (připomínám, že já neee ;-D), přeji vše nej nej VV

Článek skvělý - ale hlady jsem naštěstí při četbě netrpěla. Jednak Dede varovala, ale hlavně já si ranní Zvířetník servíruji pravidelně k snídani ;-P. jen musím hlídat Kosatici, aby mi nenaslintala do klávesnice... ona ví, že poslední kousek mojí snídaně (svoji stíhá velmi rychle) je její ;-)

RenataE 4.9.2009 0:18

fotky k úvodní části

jsou tady. Jsou loňské, ty letošní už jste viděli.

Medvídek 4.9.2009 7:48

Re: fotky k úvodní části

Na přeplutí mezi Rio a Antirio mám veselé vzpomínky (já tam tedy nešel po mostě, jel jsem na šífu). Díky za připomenutí.:-)