8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jak vaří kyrios Panajotis

Pro své i vaše potěšení a poučení jsem přemluvila šéfkuchaře hotelu Pavlina, aby mě nechal nahlédnout do kuchyně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dede 4.9.2009 10:58

OT - pozvánka

Tak jsem dala na svoje rajče zase pár fotek :-) jednak je to opět Edenbridge - tentokrát od obchůdku k obchůdku. Zdejší "Hlavní třída" je jedna z nejhezčích v okolí a to je co říct, protože konkurence je veliká. Potom tam je spousta růží - haló Rputinko! - ze zámecké zahrady u hradu Hever (jasně, mám to tam ráda ;-P) Mám spousty dalších fotek - Brighton, Stonehenge, Salisbury, vřesoviště (s volně se pasoucími koňmi, dobytky a oslíky) a hospodářskou výstavu Oxtedu a Edenbridge, ale nějak jsem zatím nenašla ty hodiny na jejich uspořádání a popis. Ale budu se snažit, abych to stihla v dohledné době (geologické:)) ;-D

Xerxová 4.9.2009 11:13

Re: OT - pozvánka

já jsem drze nahlídla už včera večer - a moc jsem se kochala - růžema, ale hlavně tou procházkou městečkem VV. Mně se tam všude moc líbilo - a na vřesoviště a Salisbury...  se  těším (proto jsem zvědavě nakukovala, jestli už to tam nebudeš mít. A ty tam máš růže...  ;-P)

Rpuť 4.9.2009 12:05

Re: OT - pozvánka

Jejda, Dede, díky! Jedna krásnější než druhá! Ještě, že mám tu zahrádku malou;-)

Rpuť 4.9.2009 12:09

Re: OT - pozvánka

Existuje webík "Krásné růže" a na něm jsou i fotky z růžařské výstavy v Anglii - kdo by měl chuť se kouknout:

http://www.krasneruze.cz/index.php?option=com_fireboard&Itemid=53&func=view&catid=2&id=1291

Matylda 4.9.2009 12:48

Re: OT - pozvánka

Mně se moc líbily fotky krámků- miluju malé obchůdky a nemám ráda nákupní centra:-/

Jenda 4.9.2009 19:03

Re: OT - pozvánka

Tak hned v tom prvnim kramku bych dokazal stravit odpuldne. A to pritom "lapace prachu" nemam rad ... nebo to aspon tvrdim. Z navstevy v Italii se mi tu nejak objevily dve alabastrove sosky a jeden stojanek na svicku, z Dominikansky drevena krabicka s mapou casti ostrova (puvodne plna plazove bizuterie ... kamaradky dostaly vybrat) a jantarove manzetove knoflicky. A samozrejme obraz. Umelecky, jaky jiny ;-)

Louk 4.9.2009 10:37

Renato, to je chutí a barev...

Rozhovor společně s fotodokumentací nemají chybu R^:-). I když jsem tentokrát dala na varování od Dede a četla a prohlížela nacpaná, stejně slintám, té pestrosti se nedá odolat. A most je hodně zajímavý. Sice na technické stavby moc nejsem, ale most má rozhodně svoje kouzlo.

Bubu 4.9.2009 9:47

no nazdar

Tak tam být na dovolené, tak je ze mě za 14 dní zeměkoule. :-P Slint slint.

Varování Dede jsem si vzala k srdci, jenže snídaňový rohlík se šunkou byl setsakra malý. A na tu jednu jedinou švestkovou buchtu, co jsem Mému nejdražšímu vyrvala z pařátů dnes brzo ráno, už jsem zapomněla. Tak do sebe láduju švestky a říkám si, co já budu o víkendu vařit?.... že bych zkusila smažené lilkové závitky podle Kyriose Panajotise?

RenataE 4.9.2009 13:43

Re: no nazdar

Proto se taky u moře nosí volné šatičky;-D Obvykle si přivezu tak tři kila navrch. Protože však následující dva týdny děti tráví u babičky, zase je shodím, protože ty dva týdny vůbec nevařím.

Fallowa 4.9.2009 8:50

Dobrý den,

tedy lilek nemusím,ale po přečtení článku a shlédnutí fotek jsem zjistila,že to bude určitě mňamkaR^.A vůbec - jídla na fotkách,to je kouzlus mňamózus:-)!

O.T.:včera jsem tu nebyla,tak teď jsem četla tu smutnou zprávu - Andulka se prohání za Duhovým mostem;-(,ale je tam s ostatními našimi chlupatými kamarády,kteří nás už opustili a Kačírkovi i Abbie zůstanou hezké vzpomínky - měla s nimi krásný život.

PetraK 4.9.2009 8:45

Neposlechla jsem Dede a

skončilo to tak jak se dá předpokládat. Rvu do sebe nenasytně snídani - chleba s máslem, rajčetem a koprem. Do řecký kůchně to má sice dost daleko, ale... nejni to vůbec špatný.:-):-)Každopádně ten šílenej hlad to snad zažene.

Díky za ochutnávkuR^

Alča 4.9.2009 9:25

Re: Neposlechla jsem Dede a

Chicht, já se směju té snídani - tu už jsem měla v šest hodin za sebou a na parádní mlsotník jsem si schovala svačinu...;-D

PetraK 4.9.2009 9:46

Re: Neposlechla jsem Dede a

Ty jo, takhle brzo mi potrubí nebere, to je pro mě trest. Ať vstanu v jakoukoliv hodinu, tak vnitřní hadrvér mi naskočí až tak v osm;-D

Dede 4.9.2009 10:49

Re: Neposlechla jsem Dede a

Jo Petro, já věděla, proč to píšu:)) Dala jsem si včera úkol - nejdřív udělat Zvířetník a AŽ POTOM se najíst. Trpěla jsem! ;-D

PetraK 4.9.2009 12:27

Re: Neposlechla jsem Dede a

pane bože! Proč tak krutý závazky soc. práce? To je horší než pětiletka;-D;-D;-D;-D

Vave 4.9.2009 8:00

PRO LOUK

Ano ano, milá Louk!VV Máš pravdu - měli bychom něco spáchat! Jsme po prázdninách nějak trestuhodně neorganizovaní! ;-)

Bubu 4.9.2009 9:48

Re: PRO LOUK

To my jsme se včera zorganizovali parádně. Ještě teď se cítím řádně zorganizovaná.;-)

Matylda 4.9.2009 9:53

Re: PRO LOUK

Že jo? Hmmm, to by se snad mělo konat nějak pravidelně, aby člověk vždycky načerpal energii na další časové období;-)

Louk 4.9.2009 10:31

Re: PRO LOUK

Téda, Bubu a Matyldo, vy ste pěkný potfůrky ;-).

Jakub S. 4.9.2009 13:08

Re: PRO LOUK

No - podle mě se o jakékoliv organizaci nedalo mluvit. Všecko letělo několika simultánními řečišti samospádem... a já su pyšný, že jsem většinu doby seděl vedle tak přitažlivé ozdoby společnosti a konverzace, jako jistá dáma od Litomyšle. Ono hodně záleží na tom, s kým člověk sedí, říká má tetička (25 za velezradu).

Matylda 4.9.2009 13:39

Re: PRO LOUK

No jo, tahle část byla pravda trošku dezorganizovaná, ale nikterak matoucí- všichni jsme se v tom nějak vyznali;-D A byla jsem ráda, že dorazilo tolik lidíV Nicméně tvá historka s děsivým úrazem v lese neměla chybuR^

Bubu 4.9.2009 13:49

Re: PRO LOUK

Naopak! Organizace byla báječná, jinak by to tak krásně, jakoby samospádem, neběželo. ;-) Navíc, dobrých lidí se vejde hodně a i když mluví přes sebe, je to báječné.

Vždyť co nám chybělo? Báječní lidé, výborné jídlo, dobré pití. Teplo, světlo, mouchy nás neštípaly. Co si přát víc?

Jakub S. 4.9.2009 14:30

Vlastně máš pravdu.

Dokonce aji Baty. A ani pak už skoro nepršelo. Tož co? Jasně. Pitomé je, že se to nějak nedoneslo k Aidě. Co už.

Vave 4.9.2009 7:58

Nějak špatně

jsem si vyložila varování DedeVV a tak jsem se vyhnula RenatinuVV článku a prohlídla jsem si JEN! fotky.8-o8-o8-o R^R^R^Jsem to neměla dělat! Jsem se nalomila. Jsem pak usoudila, že už je to jedno a přečetla si článek. Teď mám takový hlad a chutě, že snad sním i ledničku. ;-)

Přeju všem krásný den VV (a jdu na lov;-)).

abyt 4.9.2009 8:44

Re: Nějak špatně

Já jsem si ho vyložila tedy dobře. Ale přesto sliním, sliním...:-)

PetraK 4.9.2009 9:47

Re: Nějak špatně

sem si vyložila varování DedeVV a tak jsem se vyhnula RenatinuVV článku a prohlídla jsem si JEN! fotky;-D;-D;-D;-D;-D

Medvídek 4.9.2009 7:46

Hotel Pavlina

znám, i když jen zvenku. Chodil jsem kolem něho. Jedl jsem několikrát v hotelu Acheos (Achaios) který je odtamtud nedaleko. Lidi, to bylo papání...achich.

Matylda 4.9.2009 7:37

Dobré zamračené ráno

V Řecku jsem ještě nebyla, ale chystám se tam- časem... Mí rodiče tam však jezdí často a milují řecká jídla. Maminka zkoušela třeba různé recepty na musaku, než našla ten, který jí v Řecku mc chutnal. Akorát ta příprava je dost dlouhá, než se to všechno opeče...:-)

Karolína 4.9.2009 7:24

Receptík zní zajímavě

já lilek ráda, přednosta ho moc nemusí, ale v tureckých nebo řeckých jídlech, která ráda vařím, ho jí rád. Možná to i zkusím aspoň pro sebe. Vůbec celé Tvé povídání je provoněné řeckou kuchyní, kterou já mám moc ráda! Hlavně rybičky a ryby na všechny možné způsoby, krevety a ostatní mořské potvůrky, to já miluju, ale jen já, takže doma to zase až tak moc nevařím, ale kde můžu a je podobné jídlo k dispozici, tak si jej dám. Hlavně jsou ta řecká i turecká jídla všechna dost jednoduchá - dušená zelenina s masem, dušené ryby v různých omáčkách nebo jen zelenina s nějakou omáčkou, to vše je dietní, zdravé a moc dobré. Oni se nebojí používat koření a to jídlům dává specifickou chuť, vůni i pomůcku pro trávení. Bylinky a všechny ty zelené směsi jídlům dají úžasné aroma. Hned bych do Řecka jela! Ne kvůli sluníčku a moři, ale kvůli jídlu!

Medvídek 4.9.2009 7:50

Re: Receptík zní zajímavě

Já nikdy netušil že je možné chroupat ryby i s kostma, to mně naučili až tam...prostě je tak upražili že to bylo možné. Sice byla trochu odřená medvídčí tlama, ale dobrý to bylo.