5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jak s dietou na smaženou rybu

Vánoce představují jednu z klasických pastí na lidi postižené všelijakými dietami. Tolik nezdravých dobrot najednou se hned tak nevidí! Tak se určitě bude hodit recept od LenkyS, který napovídá, jak připravit dobrou smaženou rybu bez nezdravého smažení...:))

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RenataE 21.12.2007 16:53

Re: Mák! Mák!

S mákem taky rádi, ale nesmí to být sem tam kulička. Naše makové tyčky jsou takzvaně celomakové - těsta není vidět ani kousíček:-)

Tečka 21.12.2007 8:56

Ta smažená ryba je něco podobného

jako smažák bez smažení. To je dobrý recept, který už dlouho používá moje neteř, která smažené miluje, ale vždycky krutě odnese. Ty tyčinky dělám taky, ale bez brambor, a dávám nejen sádlo, ale přidávám i rozemleté škvarky. S těstem je trochu práce, ale výsledek skvost...

aida 21.12.2007 0:34

No já nevím,

majonéza a dieta?? - Nic ve zlém prosím.

RenataE 21.12.2007 0:45

Re: No já nevím,

Taky mě to napadlo, ale možná jde o to smažení jako takové. Při smažení se myslím tuky nějak mění (štěpí či co?), zatímco v majonéze by měl být olej zpracovaný zastudena - i když si nedovedu představit, jak se vlastně průmyslově majonéza vyrábí, aby byla nezávadná a víceméně nekonečně trvanlivá. Ale zase když se ta majonéza zapeče, tak tam teplo přece působí? Není mi to jasné, ale naštěstí tuhle lapálii řešit nemusím (klepy klepy na dřevo).

aida 21.12.2007 0:48

Re: Re: No já nevím,

No, u klasického smažení prý pomáhá krátké namočení do vody hned po osmažení (už se to tu dřív řešilo, myslím, že u topinek a řízků).

RenataE 21.12.2007 0:56

Re: Re: Re: No já nevím,

Tím namočením se myslím část tuku odvede, ale nikdy jsem to nezkoušela, protože to nemusím řešit. Pravděpodobně se zlepší i chuť, protože uvnitř smažence se ještě uvolní pára a šťávičky zapracují. Ale dietetická výhodnost majonézy oproti friťáku mi stále zůstává záhadou;-D

aida 21.12.2007 1:03

Re: Re: Re: Re: No já nevím,

No, třeba se to přes den vysvětlí...

P.S. To namáčení taky neřešíme, z přesně stejných důvodů jako Ty. Navíc, smažené normálně během roku moc nejíme (možná tak 3x za rok?, když nás přepadne chuť na řízečky; třeba hranolky nejíme vůbec), takže se snad pro jednou nic nestane.

A teď už dobrou.

RenataE 21.12.2007 1:14

Re: Re: Re: Re: Re: No já nevím,

Jo, s tím smaženým to máme taky tak. Párkrát do roka řízečky, hranolky nevedeme, radši občas pečené americké brambory.

Hezké Vánoce, milá aido!!

LENKA S 21.12.2007 1:05

Re: Re: Re: No já nevím,

AIDO, MÁŠ  PLNOU  PRAVDU. MAJONÉZA  OPRAVDU  NENÍ  PRO ŽLUČNÍKÁŘE. JÁ  VŠAK  VYZKOUŠELA  SKORO  VŠECHNY  MOŽNOSTI  SMAŽENÍ  A  BYLO MI  ZLE  STEJNĚ  A  VŽDYCKY.  TEHDY  JSEM   SMAŽILA  PORCI  SVÉHO  KAPRA VE  ZCELA  ČERSTVÉM, NEPŘIPÁLENÉM, NÝBRŽ  JEN  ROZPÁLENÉM  TUKU , VEDLE  NA  SPORÁKU  SE  STÁLE  VAŘILA  V KLOKOTEM Í  VODA, DO NÍŽ  JSEM   TY  USMAŘENÉ  ŘÍZKY   NA   NĚKOLIK SEKUND   PONOŘILA  A PAK  ODLOŽILA. TUK  I  VODU  JSEM NĚKOLIKRÁT  VYMĚŇOVALA.  A  DĚLAL  JSEM  TO   NE  PROTO, ŽE  BYCH O  SVÝCH  ŽLUČNÍKOVÝCH  ŠUTRECH   COKOLI  VĚDĚLA.   NÁSLEDKY  BYLA  STRAŠLIVÉ  STEJNĚ.  NEVĚDĚLA  JSEM, KTEROU  ČÁST SVÉ  OSOBY  A  KAM    ZASTRČIT. NAKONEC  JSEM  TO  VYŘEŠILA  TAK, ŽE  JSEM  ZADKEM  SEDĚLA  NA  MÍSE  A  DO  KÝBLE  TO  ŠLO  HOREM  TAKY. DĚSNÁ  A  NESNESITELNÁ  BOLEST MNOU KROUTILA  NĚKOLIK   DLOUHÝCH  DNÍ A  TO  JSEM  NIC  NEMOHLA  VZÍT  DO  ÚST..  UŽ  NIKDY   SMAŽENOU   RYBU  ANI  JAKÝKOLIV  SMAŽENÝ  ŘÍZEK  NECHCI  VIDĚT. ZVLÁŠTNÍ ALE  JE, ŽE  TOHLE  SE  MNOU NEDĚLALO NIC  A  MŮJ JIŘÍ  SI  MOC  POCHUTNAL, I KDYŽ  ON   MASO  STEJNĚ  NEMUSÍ  VŮBEC. VŠAK NIKOMU   SVÉ  RECEPTY  NEVNUCUJU. NEVÍM ,PROČ  TO  TAK  JE, ALE  TA MAJONÉZA   SE  MNOU  NEHÝBE. ZATÍM. PODOTÝKÁM, ŽE  ŽLUČNÍM UŽ  NEKOLIK  LET  NEMÁM, ALE   SMAŽENÉ  MI   DĚLALO  POTÍŽE  VŽDY  .   I  PO  TÉ DLOUHÉ  DOBĚ, KDY  JSEM  O  ŽLUČNÍK  KONEČNĚ PŘIŠLA.

Štětinka 21.12.2007 20:00

Re: Re: Re: Re: No já nevím,

ONO SE ŘÍKÁ, ŽE KAŽDÝ ŽLUČNÍKÁŘ SI MUSÍ VYCHYTAT SVÉ, JÁ ŘÍZKY MILUJU (BOHUŽEL) , NAŠTĚSTÍ MI NEVADĚJ, ALE UMŘELA BYCH PO POŽITÍ ČESNEKU, VĚTŠINY BYLINEK, UZENÉ MAKRELE, ALE TŘEBA I NEUVĚŘITELNĚ PO NĚKTERÝCH PARFÉMOVÝCH SLOŽKÁCH. NEVÍM PŘESNĚ KTERÉ MI TO DĚLAJÍ, ALE JE TO TŘEBA I V INDULONĚ. SICE MĚ Z TOHO NEBOLÍ BŘICHO, ALE ZBYTEK PŘÍZNAKŮ SOUHLASÍ:-/

MaRi 21.12.2007 20:06

Re: Re: Re: Re: Re: No já nevím,

JAK PÍŠE ŠTĚTINKA, ZLUČNÍK JE NEVYZPYTATELNÝ. KDYŽ JSEM BYLA V NEMOCNICI PO OPERACI ŽLUČNÍKU (MIMOCHODEM, PROBLÉMY SE ŽLUČNÍKEM JSEM MĚLA NECELÝ MĚSÍC) , SOUSEDKA NA POKOJI MĚLA NÁVŠTĚVU. TA PANÍ ŘÍKALA, ŽE JE UŽ NEVÍM KOLIK LET PO OPERACI, JÍ VŠECHNO, KROMĚ MLÉKA A JABLEK. JÁ JSEM MĚLA  OBROVSKOU NECHUŤ VŮČI JAKÉMUKOLIV JÍDLU, KROMĚ DVOU VĚCÍ. UHODL TEN, KDO TIPUJE, ŽE TO BYLO MLÉKO A JABLKA.

Štětinka 21.12.2007 20:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No já nevím,

JÁ PRÁVĚ MLÉČNÉ VÝROBKY POUŽÍVÁM JAKO PROTILÉK, KDYŽ CÍTÍM, ŽE ZAČÍNÁ BÝT ZLE. jE IDEÁLNÍ JOGURT, MLÍKO, PODMÁSLÍ...

P i t r ý s e k 21.12.2007 0:12

To může být dobrééé..

to vyzkouším, aspoň s tou cizrnovou moukou a ty tyčky asi taky udělám. Dík za typ

LENKA S 21.12.2007 0:50

Re: To může být dobrééé..

PITRÝSKU,  TENHLE INOVOVANÝ   RECEPT  NA  TYČKY  S  BRAMBORAMI VE  SLUPCE  UVAŘENÝMI  NAŠLA  NA  KDESI  NETU A  IHNED  JSEM  HO  VYZKOUŠELA. JE  TO  TOTÉŽ  250GRAMOVÉ  TĚSTO, KTERÉ  TU  UŽ  DO PLACU NĚKDO  DÁVAL  MINULÝ  ROK .  JÁ  TEDY   PODLE  NETU  ZKUSILA  NAHRADIT DRAHÝ  TVAROH . CHUŤ  ZŮSTANE  SKORO  STEJNÁ A  TĚSTO  SE  MOC  DOBŘE  VYVALUJE A  NETRHÁ  SE . 

RenataE 21.12.2007 0:51

Re: To může být dobrééé..

Tyčinky jsou výborné, taky jdou brambory nahradit tvarohem. Se sádlem samozřejmě lepší, než se ztuženým tukem, dietka to není v žádném případě;-D Letos jsem vyzkoušela posypat je kari kořením, byly vynikající, ale větrala jsem ještě týden;-D Jistota je kmín, sušený česnek, drobná semínka (sezam, lněné, mleté ořechy). U větších semínek jako je slunečnice je nutno laborovat s teplotou trouby a dobou pečení.

LENKA S 21.12.2007 1:28

Re: Re: To může být dobrééé..

RENÁTO, J SYPU   TYČKY JEDNODUŠE DOBRÝM  GRILOVACÍM KOŘENÍM NA  KUŘE EBO  JEN   MLETOU  PAPRIKOU  A  SOLÍ. TYČKY  SE  PEČOU  STEJNĚ  JAKO LISTOVÉ TĚSTO- PŘI MAXIMÁLNÍ  TELOTĚ  TROUBY  A  V   NEJVYŠŠÍ  POLOZE  TOUBY.

 JINAK  HLÁSÍM, ŽE  ZÍTRA  TU  CELÝ  DEN  NEBUDU, PROTOŽE  JSEM  NA  RÁNO OBJEDNANÁ  NA  MAMOGRAF. VRÁTÍM  SE  POZDĚ. TAKŽE, KDO  SE  BUDE  CHTÍT   NA  COKOLIV  ZEPTAT  , MŮŽE  TAK UČINIT  NA  MOJE   MAILY.  NAJDOU  SE  NĚKDE V  DISKUSI   POD  VČEREJŠÍ  KRŮTOU HANY  W.  DODROU NOC   A  KRÁSNÝ  VÍKEND  A  HLAVNĚ  CELÉ  VÁNOČNÍ  SVÁTKY  I  ŠTĚSTÍČKO  A  ZDRAVÍČKO  PO  CELÝ   DALŠÍ  ROK  PŘEJU VŠEM  ZVÍŘETNÍKŮM. A  MIZÍM UŽ  DO  HAJAN..