Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Jak s dietou na smaženou rybu
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Diky 30.12.2007 15:27Re: ŽÁDNÝ POKLADNEJSEM. ZNOVU MUSÍM OPAKOVAT, ŽE Lenko diky! Ja vim, ze si skoro vsichni tykate, ale sem proti vam trosku "cucak" tak sem si netroufla, a hlavne tvoje recepty at vlastni ci prevzate a zde publikovane jsou proste uzasny. Takze vsem zviretnikum Jen to NEJ v novem roce a vsem hlavne to zdravicko. Pokazde tak nejak zapomenu, ze tu Tojefuk uz neni...skoda, takze at z nas ma nejen on na tom oblacku radost. |
![]() |
kočka 27.12.2007 13:21DIETA to určitě Zdá se že jste nikdy doopravdy dietu neměla.Kromě nějaké té odtučňovací či co. Vážená neznám dietu s majonézou ani s podobnými výstřelky.Já totiž ztrácím humor když podobné výmysly čtu.Kdo neměl zánět žaludku,žlučníku ,slinivky ,jater at už dohromady neboz vlášt.Ten nemá co mluvit o dietách.Loni jsem měla vařenou rybu se suchým bramborem a letos pečenou v alobalu ve vl.štávě. dto. DIETA SE SMAŽENOU RYBOU NEEXISTUJE |
![]() |
olaf 26.12.2007 22:02Re: mě tak napadá... Ztužený tuk je většinou hydrogenovaný rostliný tuk (zvýší to bod tání tuku a tak je i za pokojové teploty tuhý). Často obsahuje tzv. transmasné kyseliny - chuderky tepny si to užijí hůře než staré dobré sádlo. Nojo, ale to člověk pomalu nemohl jíst nic. |
![]() |
LENKA S 25.12.2007 11:22ŽÁDNÝ POKLADNEJSEM. ZNOVU MUSÍM OPAKOVAT, ŽE CIZRNOVÉ OBALOVÁNÍ A RYBU V MAJONÉZE MNE NAUČILA MÁ PŘÍTELKYNĚ. ANI VARIACE NA TY SLANÉ TYČKY NEJSOU MÝM VLASTNÍM VÝTVOREM. TO KDESI NA NETU PORADILA JINÁ ČTENÁŘKA OSTATNÍM.JÁ JEN RECEPT VYZKOUŠELA A DALA ZVÍŘETNÍKŮM K UVÁŽENÍ A ABY VYZKOUŠELI TAKY. TVAROH JE NYNÍ TAK DRAHÝ, ŽE SI ASPOŇ JÁ NEMŮŽU DOVOLIT DÁVAT HO DO TYČEK. TY BRAMBORY JAKO LEVNÁ NÁHRADA JSOU SKVĚLÉ A TĚSTO SE VÁŽNĚ DĚLÁ MOC DOBŘE. PSALA JSEM TO VŠE DEDE, ALE ONA ASI NEMĚLA DOST MÍSTA K UVEDENÍ MÝCH DODATKŮ. NEJSEM ZVYKLÁ, CHLUBIT SE CIZÍM PEŘÍM. KRÁSNÝ NOVÝ A CELÝ ROK 20008 VŠEM ZVÍŘETNÍČKŮM. JE MI MEZI VÁMI MOC HEZKY. P.S. JEŠTĚ ZA TOJEFUKOVA ŽIVOTA JSME SE TADY VŠICHNI SHODLI NA TOM, ŽE SI BUDEME VZÁJEMNĚ TYKAT, ABY TO BYLO JEDNODUŠŠÍ. TAKŽE JSEM JEN LENKA A TY. VYKÁ SE JEN TOMU, KDO O TOM NEVÍ NEBO TYKÁNÍ Z JAKÉHOKOLIV DŮVODU NEPŘIPOUŠTÍ. |
![]() |
Hanka 22.12.2007 14:33Lenko POKLADE Lenko Vy jste, ale poklad! Mate vzdy tak skvele napady a triky. Jeste pockam pres vikend az se nahromadi komentare a pak si vse pridam do jiz velkeho souboru receptu zvanych MLSOTNIK!! Vsem mlsalum i nemlasalum krasne vanoce a stastny rok! At se nam tu sejde hodne mlsnych receptu |
![]() |
RenataE 22.12.2007 1:37Re: Re: Re: Re: mě tak napadá... Olej je vynikající, poměr cena-výkon taky, akorát jsem neprozřetelně dvě lahve darovala a teď se mi začíná nedostávat. Mám poslední litr a do prázdnin daleko. A to ho používám výhradně za studena a do domácího chleba. Poučím se a příště nikomu nic nedám |
![]() |
aida 22.12.2007 0:58Re: Re: Re: mě tak napadá... Někdy v létě jsi o tom oleji psala, ale bez těchhle peripetií. Olivový olej mám moc ráda a tenhle domácí musí být výborný. K těm tukům - asi tam i živočišný může být; podstata výroby je nasycování dvojných vazeb-hydrogenace. |
![]() |
RenataE 22.12.2007 0:49Re: Re: mě tak napadá... ahoj aido, v odkazu, který jsem našla, se praví, že jsou tam i živočišné tuky. Teda na takovou exkurzi bych jet nechtěla, brrr. Já mám rostlinné tuky moc ráda, ale jedná se o panenský olivový olej z Řecka vezený |
![]() |
aida 22.12.2007 0:32Re: Co je to cizrnová mouka? Cizrna (někdy taky římský hrách; slovensky cícer) je výborná, doma ji máme moc rádi. Mouka se nejspíš dělá pomletím těch semen. Nějaké recepty na cizrnu jsou tady. |
![]() |
aida 22.12.2007 0:24Re: mě tak napadá... Štěti, podle mě je rostlinný. Kdysi jsme byli se školou na výjezdě v jedné výrobně těchhle tuků (Čáslav?); když jsem viděla to zařízení snad ještě z monarchie (a ten čurbes tam), docela dlouho jsem nějaký rostlinný tuk nemohla pozřít. |
![]() |
Jakub S. 22.12.2007 0:02Ahoj. Jejda, to sou u těch imprálistů dekadentní vymoženosti, to sem ani netušil - a pak něco dojde a člověk nikam nedojde. Dobře jim tak. U nás by se jim to stát nemohlo, cha. A byl v té chvíli taky tvůj hlas vichřice podoba? |
![]() |
Hana W 21.12.2007 20:55Re: mě tak napadá... Ona je to ted velka veda. Ale, jak naznacila Renata, je to smejd, co zanasi cevy. Proti tomu sadlo patri do oblasti zdrave vyzivy. Dost se to dela z ruznych typu oleju, ale dal nevim, prtoze to stejne nekupuju, akdyz jen ke specifickym ridkym ukolum - jako na nejakou polevu, co delam asi jednou za rok. |
![]() |
zana 21.12.2007 20:49Re: Re: smažení a nesmažení |
![]() |
RenataE 21.12.2007 20:49Re: Re: mě tak napadá... tak jsem vyguglila tohle, ale mám pocit, že existují ještě jiné horší |
![]() |
RenataE 21.12.2007 20:43Re: mě tak napadá... Já bych tipla ropu, milá Štětinko |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 20:41mě tak napadá... nevíte, z čeho je vlastně ztužený tuk? Je to rost. nebo živočišný? Sádlo? Asi nějaký ty éčka? |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 20:39Re: Re: Re: Re: Re: Re: No já nevím, JÁ PRÁVĚ MLÉČNÉ VÝROBKY POUŽÍVÁM JAKO PROTILÉK, KDYŽ CÍTÍM, ŽE ZAČÍNÁ BÝT ZLE. jE IDEÁLNÍ JOGURT, MLÍKO, PODMÁSLÍ... |
![]() |
Hana W 21.12.2007 20:23Re: Re: Re: Co je to cizrnová mouka? Ja jsem take mela zajimavy obchodovy zazitek. O berlicce osoba, vydala jsem se do obchodnaku poridit darek Chetovi. Maji tam motorove zidlicky s velikym kosikem. Tak supky berlicku do kosiku a uz jsem si to mazala kramem. Do te doby, nez se vozik zastavil a dal nechtel - zjevne baterka. Mela jsem dilema. Pracne vyhledaneho zbozi uz neco v kosiku bylo, ted jeste kabelka a berlicka, to bych v ruce nepobrala. Kramsky personal nikde v dohledu, tak jsem tam byla zaparkovana a frustrovana. Pozadala jsem nejakou pani, aby sla nekam vyridit, at privezou nove vozidlo. Po 10 min. prisel nejaky jinoch a pokousel se ho nekolik minut nastartovat. Marne. Po dalsi10 min. privezl novy. Jo, jsou to problemy. Chtela jsem jit jeste do jineho obchodu, ale vzdala jsem to. |
![]() |
MaRi 21.12.2007 20:06Re: Re: Re: Re: Re: No já nevím, JAK PÍŠE ŠTĚTINKA, ZLUČNÍK JE NEVYZPYTATELNÝ. KDYŽ JSEM BYLA V NEMOCNICI PO OPERACI ŽLUČNÍKU (MIMOCHODEM, PROBLÉMY SE ŽLUČNÍKEM JSEM MĚLA NECELÝ MĚSÍC) , SOUSEDKA NA POKOJI MĚLA NÁVŠTĚVU. TA PANÍ ŘÍKALA, ŽE JE UŽ NEVÍM KOLIK LET PO OPERACI, JÍ VŠECHNO, KROMĚ MLÉKA A JABLEK. JÁ JSEM MĚLA OBROVSKOU NECHUŤ VŮČI JAKÉMUKOLIV JÍDLU, KROMĚ DVOU VĚCÍ. UHODL TEN, KDO TIPUJE, ŽE TO BYLO MLÉKO A JABLKA. |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 20:00Re: Re: Re: Re: No já nevím, ONO SE ŘÍKÁ, ŽE KAŽDÝ ŽLUČNÍKÁŘ SI MUSÍ VYCHYTAT SVÉ, JÁ ŘÍZKY MILUJU (BOHUŽEL) , NAŠTĚSTÍ MI NEVADĚJ, ALE UMŘELA BYCH PO POŽITÍ ČESNEKU, VĚTŠINY BYLINEK, UZENÉ MAKRELE, ALE TŘEBA I NEUVĚŘITELNĚ PO NĚKTERÝCH PARFÉMOVÝCH SLOŽKÁCH. NEVÍM PŘESNĚ KTERÉ MI TO DĚLAJÍ, ALE JE TO TŘEBA I V INDULONĚ. SICE MĚ Z TOHO NEBOLÍ BŘICHO, ALE ZBYTEK PŘÍZNAKŮ SOUHLASÍ |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 19:51Re: smažení a nesmažení prosím o znění Jovovic receptíku! |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 19:50Re: Re: Co je to cizrnová mouka? zrovna dneska jsem jí viděla v Kauflandu. Teda, to vám povím, já si přivstala v 6 hodin, abych tam na sedmou byla a vyhnula se tak těm náruživejm davům. Pravda lidu tam bylo i tak, jako v sobotu dopoledne, ale nasákla se tam nějak ta vánoční atmosféra. Milý pan Vietnamec mi pomáhal hledat obrázky zeleniny na váze, jedna pani mě upozornila na plíseň na mrkvi,.. a pani u pokladny se na mě nenaštvala, když na vínu byl rozmazanej EAN, to už je co říct! Šla ho hledat do regálu, nenašla, vrátila se pro mě a pak jsme šly hledat spolu a našly. Byla moc milá, omlouvala se (teda myslím, já přes ty mý uši slyším všelijak |
![]() |
Štětinka 21.12.2007 19:44Re: Smažené to nechápu, já řízky běžně máčím ve vroucí vodě a nic mi neodpadá |
![]() |
Zuzka 21.12.2007 19:13Re: Re: Re: Co je to cizrnová mouka? Pokud z namočené cizrny uvaříte polévku stejně, jako vaříte hrachovou, je opravdu vynikající! A Lenka tuším psala, že se drtí namočená - tudíž měkčí - a pak se suší. |
![]() |
zana 21.12.2007 17:12smažení a nesmažení Lenko, to je zajímavá věc. Smažené mi (zatím: ťuk ťuk) nevadí, ale vcelku ho nerada, hranolky nejím vůbec, řízek tak jeden do roka - ještě tak občas květák a žampiony ... ale tohle bych třeba někdy zkusila... Tak mi napadá, že by se možná dal aplikovat i ten Jovovic vynález (chlupaté řízky, bylo v Mlsotníku už dost dávno, chystám se dělat o víkendu). A ty tyčinky bych mohla zkusit na Silvestra |
![]() |
RenataE 21.12.2007 16:53Re: Mák! Mák! S mákem taky rádi, ale nesmí to být sem tam kulička. Naše makové tyčky jsou takzvaně celomakové - těsta není vidět ani kousíček |
![]() |
Buvol 21.12.2007 15:38Dívat se ? |
![]() |
VěraZ 21.12.2007 15:38Re: Co je to cizrnová mouka? Tak třeba tady |
![]() |
terra-san 21.12.2007 14:37Re: Re: Co je to cizrnová mouka? Bohužel, ona cizrnová mouka se běžně nevidí ani ve velkých městech |
![]() |
MaRi 21.12.2007 14:29Re: Co je to cizrnová mouka? s cizrnovou moukou jsem se taky ještě osobně nesetkala, ve vesnickém obchodě ji běžně neprodávají |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=2WzLNZC_iSHZ6st&p=GwW-1V4b%7cAQkDYkKTZ0%7cvS1ZDxxKRZ%7caW1-vFbhK1f0lV34yF%7cvKPz2hmOR%7cFwyS2zRgnD&x=qA6nfD)