Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny
Jáhly
jsou jistě zdravé ale neodhadnu nikdy porci jen pro sebe a MLP má
raději něco od masa, takže asi tu šunku by dal. :-) Díky za recept,stejně ho vyzkouším.
L.A. děkuji za inspiraci
Na jáhly jsem rozhodně nezanevřela, ale už je nedělám tak pravidelně jako když jsem jimi byla téměř posedlá (objevily se jiné racepty, že!). Ale tenhle recept vypadá zajímavě, líbí se mi variant věřit je rovnou s kořením kari(tohle koření my moc rádi). Určitě vyzkouším.
Ale jáhlový nákyp podle Zany, který mám popsaný v odkaze jsem dělala zrovna někdy minulý měsíc. Vyndavala jsem ze zásob nové balení mouky a ejhle, byl tam sášek jáhel! A protože ještě zbyly určitě tohle vyzkouším. I ta variant od Šarky je zajímavá, díky oběma za nápady.
Z. Lika
Dobrý nápad
A alternativa k pšeničným těstovinám. Udělat si z jáhel vlastně salát, to mě kupodivu ještě nenapadlo. Takže díky, La, za inspiraci.
Re: Dobrý nápad
v tom případě je nesmíš rozvařit, prootže by ani po propláchnutí nebyly sypké.... jinak to pak už provař na kaši,dej tam vejce, upeč na plechu a nakrájej na kostičky.....pak to bude vypadat v salátu dobře....
T. Zana
O.T.
Aktuálně z botanické: https://1234zana.rajce.idnes.cz/Botanicka_20.3.201...
T. Zana
Já rád játra... teda jáhly :-)
A mám nějaké v ledničce, takže by na ně dojít mohlo. To kari v receptu může být docela fajn, jen teda podotýkám, že asi v těch dobách k dispozici nebylo. Ale koneckonců recept je to tvůj, že :-)
Díky :-)
Re: Já rád játra... teda jáhly :-)
Nebylo, zrovna tak jako papriky a pravděpodobně by tenkrát nepoužili šunku. Mohli by tam dát třeba nějaké tučnější maso, řepu, z kořeního např. kmín (který nesnáším) a omastit lojem.
pšeno,pšeno.....
tedy jáhle (jáhly), já moc ráda...na sladko,jako jahelník s višněma..na slano se škvarkama a česnekem nebo osmaženou cibulkou...jahelná kaše je dobrá i s houbama- kdo nerad kroupy....zkusím i tu tvoji verzi Lucko,ale sýpnu trochu parmazánu nebo gran moravii, na povrch....
Re: pšeno,pšeno.....
Ano, kuba jde z jáhel také dělat. Já do něj přidávám houbové koření od Stupky.
Z. Xerxová
hezký den
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...
tak jáhly taky nemusím... tu šunčičku od kosti, tu bych si dala....
Jen doplním jednu dětskou vychytávku - v neděli (4 Trpajzlíci u stolu) všichni ocenili veselou sekanou - to se do sekané položí půlky vajíček a pak ještě dva párky... a když se to dobře rozmístí, tak se skoro každý plátek krásně směje. Jen tedy párkožravci rychle vidličkou oči sekačce vydloubli... a pak kňučeli, že je slepááááá
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz