Pondělí 24. března 2025, svátek má Gabriel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Jáhlová kaše

Aneb modernizace neexistujícího receptu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ZJ

Z. Jenny

22. 3. 2019 22:40
Jáhly

jsou jistě zdravé ale neodhadnu nikdy porci jen pro sebe a MLP má

raději něco od masa, takže asi tu šunku by dal. :-) Díky za recept,stejně ho vyzkouším.

0 0
možnosti
ŠM

25. 3. 2019 7:59
Re: Jáhly

půl hrnku čajového , cca 1,7 deci.....

0 0
možnosti
MC

22. 3. 2019 16:56
L.A. děkuji za inspiraci

Na jáhly jsem rozhodně nezanevřela, ale už je nedělám tak pravidelně jako když jsem jimi byla téměř posedlá (objevily se jiné racepty, že!). Ale tenhle recept vypadá zajímavě, líbí se mi variant věřit je rovnou s kořením kari(tohle koření my moc rádi). Určitě vyzkouším.

Ale jáhlový nákyp podle Zany, který mám popsaný v odkaze jsem dělala zrovna někdy minulý měsíc. Vyndavala jsem ze zásob nové balení mouky a ejhle, byl tam sášek jáhel! A protože ještě zbyly určitě tohle vyzkouším. I ta variant od Šarky je zajímavá, díky oběma za nápady.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

22. 3. 2019 11:46
Dobrý nápad

A alternativa k pšeničným těstovinám. Udělat si z jáhel vlastně salát, to mě kupodivu ještě nenapadlo. Takže díky, La, za inspiraci.

0 0
možnosti
ŠM

22. 3. 2019 12:33
Re: Dobrý nápad

v tom případě je nesmíš rozvařit, prootže by ani po propláchnutí nebyly sypké.... jinak to pak už provař na kaši,dej tam vejce, upeč na plechu a nakrájej na kostičky.....pak to bude vypadat v salátu dobře....

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

22. 3. 2019 9:23
0 0
možnosti
TZ

T. Zana

22. 3. 2019 9:20
Já rád játra... teda jáhly :-)

A mám nějaké v ledničce, takže by na ně dojít mohlo. To kari v receptu může být docela fajn, jen teda podotýkám, že asi v těch dobách k dispozici nebylo. Ale koneckonců recept je to tvůj, že :-)

Díky :-)

0 0
možnosti
LA

22. 3. 2019 12:43
Re: Já rád játra... teda jáhly :-)

Nebylo, zrovna tak jako papriky a pravděpodobně by tenkrát nepoužili šunku. Mohli by tam dát třeba nějaké tučnější maso, řepu, z kořeního např. kmín (který nesnáším) a omastit lojem.

0 0
možnosti
ŠM

22. 3. 2019 8:15
pšeno,pšeno.....

tedy jáhle (jáhly), já moc ráda...na sladko,jako jahelník s višněma..na slano se škvarkama a česnekem nebo osmaženou cibulkou...jahelná kaše je dobrá i s houbama- kdo nerad kroupy....zkusím i tu tvoji verzi Lucko,ale sýpnu trochu parmazánu nebo gran moravii, na povrch....

0 0
možnosti
LA

22. 3. 2019 8:33
Re: pšeno,pšeno.....

Ano, kuba jde z jáhel také dělat. Já do něj přidávám houbové koření od Stupky.

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

22. 3. 2019 6:31
hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

tak jáhly taky nemusím... tu šunčičku od kosti, tu bych si dala....

Jen doplním jednu dětskou vychytávku - v neděli (4 Trpajzlíci u stolu) všichni ocenili veselou sekanou - to se do sekané položí půlky vajíček a pak ještě dva párky... a když se to dobře rozmístí, tak se skoro každý plátek krásně směje. Jen tedy párkožravci rychle vidličkou oči sekačce vydloubli... a pak kňučeli, že je slepááááá

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz