Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 25.3.2019 7:59Re: Jáhly půl hrnku čajového , cca 1,7 deci..... |
Z. Jenny 22.3.2019 22:40Jáhly jsou jistě zdravé ale neodhadnu nikdy porci jen pro sebe a MLP má raději něco od masa, takže asi tu šunku by dal. :-) Díky za recept,stejně ho vyzkouším. |
M. Crossette 22.3.2019 16:56L.A. děkuji za inspiraci Na jáhly jsem rozhodně nezanevřela, ale už je nedělám tak pravidelně jako když jsem jimi byla téměř posedlá (objevily se jiné racepty, že!). Ale tenhle recept vypadá zajímavě, líbí se mi variant věřit je rovnou s kořením kari(tohle koření my moc rádi). Určitě vyzkouším. Ale jáhlový nákyp podle Zany, který mám popsaný v odkaze jsem dělala zrovna někdy minulý měsíc. Vyndavala jsem ze zásob nové balení mouky a ejhle, byl tam sášek jáhel! A protože ještě zbyly určitě tohle vyzkouším. I ta variant od Šarky je zajímavá, díky oběma za nápady. |
Z. Lika 22.3.2019 13:10Re: Dobrý nápad To bude bezva svítek, díky. A krutonky :-) |
L. A 22.3.2019 12:43Re: Já rád játra... teda jáhly :-) Nebylo, zrovna tak jako papriky a pravděpodobně by tenkrát nepoužili šunku. Mohli by tam dát třeba nějaké tučnější maso, řepu, z kořeního např. kmín (který nesnáším) a omastit lojem. |
Š. Matyášová 22.3.2019 12:33Re: Dobrý nápad v tom případě je nesmíš rozvařit, prootže by ani po propláchnutí nebyly sypké.... jinak to pak už provař na kaši,dej tam vejce, upeč na plechu a nakrájej na kostičky.....pak to bude vypadat v salátu dobře.... |
Z. Lika 22.3.2019 11:46Dobrý nápad A alternativa k pšeničným těstovinám. Udělat si z jáhel vlastně salát, to mě kupodivu ještě nenapadlo. Takže díky, La, za inspiraci. |
T. Zana 22.3.2019 9:23O.T. Aktuálně z botanické: https://1234zana.rajce.idnes.cz/Botanicka_20.3.2019 |
T. Zana 22.3.2019 9:20Já rád játra... teda jáhly :-) A mám nějaké v ledničce, takže by na ně dojít mohlo. To kari v receptu může být docela fajn, jen teda podotýkám, že asi v těch dobách k dispozici nebylo. Ale koneckonců recept je to tvůj, že :-) Díky :-) |
L. A 22.3.2019 8:33Re: pšeno,pšeno..... Ano, kuba jde z jáhel také dělat. Já do něj přidávám houbové koření od Stupky. |
Š. Matyášová 22.3.2019 8:15pšeno,pšeno..... tedy jáhle (jáhly), já moc ráda...na sladko,jako jahelník s višněma..na slano se škvarkama a česnekem nebo osmaženou cibulkou...jahelná kaše je dobrá i s houbama- kdo nerad kroupy....zkusím i tu tvoji verzi Lucko,ale sýpnu trochu parmazánu nebo gran moravii, na povrch.... |
Z. Xerxová 22.3.2019 6:31hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... tak jáhly taky nemusím... tu šunčičku od kosti, tu bych si dala.... Jen doplním jednu dětskou vychytávku - v neděli (4 Trpajzlíci u stolu) všichni ocenili veselou sekanou - to se do sekané položí půlky vajíček a pak ještě dva párky... a když se to dobře rozmístí, tak se skoro každý plátek krásně směje. Jen tedy párkožravci rychle vidličkou oči sekačce vydloubli... a pak kňučeli, že je slepááááá |