Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Houbičky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Xerxová 9.10.2007 7:37ňam, ňam asi bude dneska houbelec. Jinak krásný den Zvířetníkům i zvířátkům. Pochopitelně nezapomínám držet palce Dede, ani dalším, kteří to potřebují. Ke starosti O Abbinku se přidává strach o Charlíka - koukejte oba pořádně bojovat Vave - ty fotky jsou prostě báječný, Anka je jednička (a její smečka si může trošku pochvaly vztáhnout i na sebe). Mimochodem, včera odpoledne přede mnou kráčela paní s jasně zářící hlavou a skoroankou na vodítku. Opravdu jsem si říkala, co dělá Vave v Liberci ... a ani nenapíše.... Zblízka psíková vypadala jako kníračoboxer. |
Karolína 9.10.2007 7:01Houby nakyselo Slíbila jsem včera ten recept, ale protože vše dělám "od oka", tak nevím, snad se trefím. Svařím klasické DEKO nebo jiný nálev na okurky s octem dle návodu. Přidám umělé sladidlo a převařím. Přidám ale víc koření - víc hořčičného semínka, jalovec, víc pepře - nejlepší je barevný pepř, pak ve skleničkách hezky vypadá. Toho sladidla přidám tak, aby když se lák ochutná, nebyl příliš kyselý. Houby toho tolik nenatáhnou a když jsou hodně kyselé, nejsou dobré a štípou na jazyku. Lák mi prostě musí chutnat i samotný. Svařený lák nechám ustát aspoň den, aby koření pěkně pustilo své aroma. Houby nakrájím na kousky, operu studenou vodou a oblanšíruju ve slané vodě. Tak asi 2 minutky je nechám přejít varem a vyndám sítkem do připravené misky. Horké je dávám do zavařovaček a zalévám připraveným lákem. Pokud houby zpěnily, propláchnu pěnu horkou vodou. Občas se to stává a pěna pak nedělá v lahvičkách dobrotu. Na dno zavařovačky si připravím předem: nakrájenou cibuli, překrojený česnek, malou feferonku (pěstuji ty kulaté na okně), kousky křenu atd., dle vlastního uvážení. Tím pak houby získávají specifickou chuť. Pak už jen zaliju lákem, zavíčkuju a sterilizace probíhá v páře, 90°, tak asi 20 minut. V zimě v létě k masíčku nebo na jednohubky se zvěřinovou či jinou paštikou to nemá chybu. |
Rpuť 9.10.2007 7:01Jo, takovou topinku se smaženicí, to taky můžu.... |
Vave 9.10.2007 6:35A děkuju moc za chválu Mikešových fotek! A přeju všem krásný den! |
Vave 9.10.2007 6:09Mňam mňam mňam! RenatoE! Už dávno, nejen o dovolených, kdy jsem vařívala z Dobré jsou taky těstoviny, když se smíchají s houbami, které jsou připraveny jako základ na guláš: pěkně podusit na kmínu, cibulce, (česneku), sladké paprice, možno přidat majoránku či oregano, trošku smetany (nebo taky ne), nebo kousek okoralého sejra (nebo taky ne), osolit, opepřit, smíchat s těstovinou. je to taková kempová varianta houbového guláše. Ale ten Houbelec - zdravím Julču! |
julča 9.10.2007 0:09Jééé Renato, moje maminka říká té nádivce HOUBELEC |