Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Domácí "pizza" čili slaný koláč
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ChemiQ 26.8.2007 13:00Taky si dělám pizzu Zdarec lidičky - já mám odzkoušený tento recept ( http://ovocne.hustej.net/2007/07/10/kdyz-pizzu-tak-doma-udelanou-aneb-jak-ji-delam-ja/ ) A je taky moc moc moc dobrá... Je tam "blbé" to, že se čeká,až těsto nakyne... pak už to jde ale velmi rychle |
Lucka 22.8.2006 17:31Dotaz na pečící dámy a pány... Když tady tak slyším o té domácí pekárně, jak umí pěkně připravit kynuté těsto a tak, napadlo mě to jako dárek k Vánocům pro mou maminku.. Ale jak jsem surfovala po Netu, tak je spousta značek, které se diametrálně liší cenou a zřejmě i funkcemi.. Můžete mi poradit, jaký typ máte doma a co to umí a jak s tím jste spokojení? Pokud by to byl problém (skrytá reklama), napište mi, prosím, krátký mailík na luckavesela@seznam.cz Děkuju předem, zadem i všude okolo... |
aida 22.8.2006 17:41Re: Dotaz na pečící dámy a pány... Lucko, já zatím žádnou doma nemám, ale co jsem si tak zatím dělala průzkum, docela dobrá mi připadne jedna od ETY, konkrétně tahle: http://www.eta.cz/__katalog_karta.phtml?id=214990000 Ale fakt nevím, třeba mě zkušené "pekařky" opraví, já jen, že zrovna tuhle bych si asi koupila - a taky že bych chtěla podporovat české výrobky (a navíc, nedívno byla v akci, snad o 1000,- Kč levnější). |
Eva 22.8.2006 17:54Re: Re: Dotaz na pečící dámy a pány... sem tam mrkla, ale vono to dělá i džemy?????? Se vždycky tyhle pekárny přehlížela, jako že si chleba upeču doma v trobě, ale ono to dělá i jiný věci? A jak se tam ta pizza vejde???? |
aida 22.8.2006 18:02Re: Re: Re: Dotaz na pečící dámy a pány... Ono to zadělá jen to těsto, ale líp než rúčo. Ty džemy jsou jen jako bonus. Ale prý kdo si pořídil pekárnu, nedá na ni dopustit a chleba ani buchty nekupuje. Asi si to budu přát k Vánocům. |
Eva 22.8.2006 19:06Re: Re: Re: Re: Dotaz na pečící dámy a pány... Já taky chleba ani buchty nekupuju... a pekárnu nemám! |
LENKA S. 22.8.2006 20:19LUCKO, EXISTUJE ČASOPIS- "DTEST" SE JMENUJE. LETOCSNEBO KONCEM LOŇSKÉHO ROKU DĚLALI V NĚM TEST VŠECH DOSTUPNÝCH DOMÁCÍCH PEKÁREN. JÁ TO JEN ČETLA, ALE O PEKÁRNU ZÁJEM NEMÁM, TAKŽE JSEM ZAPOMNĚLA.POPTEJ S NĚKDE V ČÍTÁRNĚ NĚJAKÉ KNIHOVNY. ONI TO UMĚJÍ I NAJÍT PODLE KONKRÉTNÍHO POŽADAVKU. NEPAMATUJU SI SICE, KTERÁ BYLA NEJLEPŠÍ, ALE MYSLÍM, ŽE ETA DOPADLA VELMI DOBŘE. JE ŠKODA, ŽE TEN ČASOPIS DOMA NEMÁM. ZKUSÍM SE TI ZÍTRA DOPOLEDNE PODÍVAT U NÁS V KNIHOVNĚ. TAKM DTEST ODEBÍRAJÍ A JÁ TI TO ZJISTÍM, POKUD NEBUDE VYPŮJČENÝ. TAK SE HEZKY UČ A HLAVNĚ UŽ NEVYŠILUJ. DÁM TI NA TVŮJ MAIL VĚDĚT, CO A JAK. A TOHO 5. ZÁŘÍ NA TEBE BUDU MOC MYSLIT A BUDU TOHO ZKOUŠEJÍCÍHO HYPNOTIZOVAT, ABY TI TU ZKOUŠKU DAL. ZKUS SE TAKY CHVÍLI DOSTAT MEZI OBYČEJNÉ LIDI A NEUČ SE STÁLE. ZAJDI SI DO DIVADLA NEB NĚKAM S PŘÁTELI NA POKEC. OSVĚŽÍŠ SVOU MYSL,POOKŘEJEŠ. |
Lucka 22.8.2006 20:39LENKO, DÍKY! kDYŽ SE PODÍVÁŠ, TAK BUDU RÁDA, POKUD TĚ TO NEBUDE NĚJAK OBTĚŽOVAT. JINAK SI VYSTAČÍM S OSOBNÍMI ZKUŠENOSTMI ZVÍŘETNÍKŮ. JÁ VÍM, ŽE DO VÁNOC JE ČASU DOST, ALE KDYŽ TU BYL PŘÍMO RECEPTÍK S POUŽITÍM PEKÁRNY, TAK JSEM SE ZEPTALA... TÉ ZKOUŠKY SE HODNĚ BOJÍM - TOHLE MI NĚJAK NELEZE DO HLAVY, I KDYŽ JINAK NEMÍVÁM S UČENÍM PROBLÉM. jE TO ASI NĚJAKÝ PSYCHICKÝ BLOK. ALE NEUČÍM SE V JEDNOM KUSE, OBČAS NĚKAM ZAJDU - I KDYŽ NE MOC ČASTO, VĚTŠINA PŘÁTEL MÁ PRÁZDNINY A JSOU MIMO. ALE ZROVNA ZÍTRA TO VYPADÁ NA NĚJAKOU TU KULTURU.. DÍKY MOC ZA PODPORU. JÁ UŽ UVAŽUJU I O TOM, ŽE SI UDĚLÁM WOO-DOO PANENKU..SICE NA ÚČINEK NEVĚŘÍM, ALE TŘEBA BY MI TO POMOHLO ASPOŇ PSYCHICKY |
LENKA S. 22.8.2006 21:00Re: LENKO, DÍKY! LUCKO, ZKUS TO JAKO TEN STUDENTÍK JOVOVĚ FÓRU. SEŽEŇ SI TELEFON ZKOUŠEJÍCÍHO A ZKUS HO PROBUDIT STEJNĚ JAKO ON. ALE NERISKUJ TO ZROVNA V DEN, KDY ON TĚ BUDE ZKOUŠET. A PRO JISTOTU POUŽIJ JAKO MASKOVÁNÍ KAPESNÍK PŘES MLUVÍTKO. TENHLE FÓR ZNÁM UŽ HODNĚ DLOUHO A JEDNOU JSEM HO VYUŽILA. BYL TO BLB, KTERÝ ZKOUŠEL TY PROTIVNÉ- ISMY A DALŠÍ NEPOTŘEBNÉ NALEJVÁRNY, CO DO NÁS KOMOUŠI HUSTILI. MOHLA JSEM SE PAK SMÍCHEM UDUSIT PŘI ZKOUŠCE, KDYŽ ON MI BARVITĚ LÍČIL, JAK HO NĚJAKÝ BLB VZBUDIL A OBTĚŽOVAL. NĚKOLIKRÁT A POKAŽDÉ JINÝ. BYLA TO NAŠE STUDENTSKÁ RECESE A ROŠŤÁRNA. A LE POMOHLO TO. MY SE SPOLČILI A VOLALI JSME TEHDY 4 A V ČÍM DÁL NEMOŽNĚJŠÍ DOBU. RÁNO BRZIČKO A ZA KUROPĚNÍ, HODNĚ POZDĚ V NOCI A TAKY TŘEBA VE DVĚ RÁNO.TAK ZLOM U ZKOUŠKIY VAZ.!! ZA TOHLE PŘÁNÍ SE NEDĚKUJE, PAMATUJ. TO PRÝ NOSÍ SMŮLU. A UMYJ SI PŘED ZKOUŠKOU DOBŘE RUCE, ABY TY POSR... OTÁZKY NEPŘIŠLY. |
JoVo 22.8.2006 21:28Re: LENKO, DÍKY! Lucko,neměl by to být třeba panáčekWOO-DOO?Držím palce. Nejdřív sem je držel synovi, pak jedné vnučce. Ti to mají za sebou i s příslušnými ŤITULY.Teď je na řadě druhá vnučka. Jest-li máš stejnou psýchu, jako ta moje první vnučka, tak to dopadne dobře. Ta když se cítila, že zkoušku neudělá, tak to měla za jedna nebo dvě. Když si myslela, že to bude srandička, tak to bylo za tři. To se potom naštvala a říkala jak je blbá. Já jsem na to vždycky odpovídal:„Dyť si dobrá, máš to za tři.“ Tak hlavu vzhůru. |
tosca 22.8.2006 22:06Re: Dotaz na pečící dámy a pány... Lucko, jak je uvedeno v článku, já mám Clatronic BBA 2784. Jsem s ní vpodstatě spokojená. Vpodstatě proto, že stoupají mé nároky na to, co chci péct. Takže například čistě kváskový chleba v ní lze upéct pouze za cenu ztráty většiny výhod, které pekárna má. Co je to čistě kváskový chleba je na delší povídání, takže to sem nepotáhnu. Stručně k pekárně. Pokud maminka chce péct chleba ze směsí, dělat kynuté těsto, případně marmalády, stačí ji jakákoliv domácí pekárna, která je na trhu. Na Etu jsem kdysi četla pár připomínek, co se týká pečící nádoby, ale je to už pár let zpátky, snad se tedy poučili. Koukni se spíš na objem nádoby (existují i pekárny, které mají nádoby dvě a umožňují péct v jedné nebo obou, je to výhodné v případě, že se peče menší množství), český návod, funkce, které chce maminka využívat. Pokud se Ti naskytne příležitost koupit pekárnu, která má možnost aspoň jeden program nastavit libovolně (jedná se o nastavení času nahřívání, hnětení, odpočinutí a pečení), je to určitě výhodná koupě. Tohle je něco, co mi u mé pekárny chybí. Clatronic BBA 2784 - Kynuté těsto z ní nemá chybu. Na chleby je tam asi 5 základních programů s kombinaci množství (od 750g do 1250g), používám aktivně 2. Marmeláda - no ono jsou to spíš džemy. Pekárna ovoce promíchá a pak uvaří. Během vaření nemíchá, takže kousky ovoce zůstávají v celku. Max. hmotnost ovoce najednou zpracovaného je 500g. Po uvaření musí vychladnout, nedovoluje znovu hned zapnout s další várkou. Na zpracování maxiúrody to není, ale jinak jsou z toho džemy dobré. Plním je ještě horké do sklenic, zavírám, už nesterilizuji. Je tam program pouze pečení (hodinu). Časy jsou pevné, něco málo se dá zvolit volbou tmavosti chleba. Jo, ještě tam je program na výrobu nudlového těsta (nehřeje, nekyne, pouze míchá). Hodně informací (a zkušeností) najdeš na http://www.sweb.cz/hafca.h/ nebo http://www.domaci-pekarny.cz (hlavně v diskuzi) |
Eva 22.8.2006 13:43Pizzu jsem dělala předevčírkem taky byla mňamkovata, mám lehce odlišný těstovitý recept, ale jak píšeš, tech jsou tisíce. Já dělám 2 verze, jednu šunkovo-zeleninovou pro nás a druhou cibulovo-klobásovou pro taťku. Sem taky pouvažovala, že bych na mlsotník vrhla nějaké receptíky, ale já většinou vařím a teď už i peču bez receptíku. Jen tak, co dům dá. Taky se to pak takhle jmenuje. A ten můj, má tyhle jídelní lístky děsně rád. Co se týče dortů, ty já peču už léta, ale klasický šlehačkový, mně ty velký kusy másla nějak nejdou přes jazyk. Vave, koukala jsem na Tvou zahrádečku-skalčičku, to Ti je vážně nádhera. I to povidání. Já taky měla napřed ke kytičkám daleko, ale postupem času sázím a hltavě čtu, co se jen rostlinstva týká. Zahrádku mám, ale zatím lepím, jak se dá.... |
zana 22.8.2006 15:23Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Evo, to jsem ráda, že je tu taky někdo šlehačkovej. Když jsem ještě nebyla tak nervní při pohledu na váhu, tak jsem si občas ušlehala šlehačku a snědla ji lžící. Ach jo, stačí pomyslet a tloustnu. |
Eva 22.8.2006 15:46Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Zano! To znám! Mluvíš mi od srdce! Už se bojím chodit i k dr., páč neustále slyším: "Měla byste zhubnout", nebyla jsem ani na třídním srazu, i když se mi po těch lidičkách tak stejská. Oblíkám se jak stará mladá (jak říká moje máti),abych zakryla pneu |
JoVo 22.8.2006 16:21Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Evo a Zano, před malo chvílí jsem si dával kanadské borůfky s trochou bílého jogurtu, trochou cukříčku a přiměřené množství šlehačky. Mňam, mňam. A to vám oběma nechci dělat chutě. |
Eva 22.8.2006 17:46Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem JoVáku! Ty zvíře!!!!!!! |
JoVo 22.8.2006 18:30Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem |
LENKA S. 22.8.2006 20:26Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem JOVO, JÁ MÁM V LEDNICI PRAVÉ A VLASTNORUČNĚ NASBÍRANÉ LESNÍ BORŮVKY . BUDU Z NICH DĚLAT MARMALÁDU, JELIKOŽ V MRAZÁKU MÁM JEŠTĚ VELKÝ PXTEL LOŇSKÝCH A MOJE HOLKY NA MLSOTKY NEDORAZILY. JÁ MUSÍM TAKY HUBNOUT, ALE NEJDE MI TO. MÁM MOC VELIKOU NADVÁHU A HUBNUTÍ MI JDE JAK ŠNEKOVI CESTOVÁNÍ. TAK NEDĚLEJ CHUTĚ OSTATNÍM ČLOVĚKŮM A MLSEJ SI TAJNĚ POTICHU. |
zana 22.8.2006 18:36Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem nečestné a nesportovní |
Kardiak 22.8.2006 18:53Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem To bezpochyby ano.Ovšem jistě také velmi delikatesní dezertek.Není-liž pravda JoVo |
Eva 22.8.2006 19:09Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem jsem měla lečo, bez buřta a bez tuku,jen na vodě...A to budu mít zítra zas o kilo víc! |
Kardiak 22.8.2006 20:15Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Teda jak to děláš?Já ne a ne se spravit.Furt těch svejch 77 - 78 Kg. |
zana 22.8.2006 21:04Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Kardiaku, nedráždi . |
JoVo 22.8.2006 21:17Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pizzu jsem dělala předevčírkem Jó, jó chutnej „drzejtíček“ Kardiaku. |
Li 22.8.2006 12:46Chicht Už je mi líp Zaplácla jsem se v závodní jídelně křenovou omáčtičkou Při čemž jsem si vzpomněla na naprosto skvělý chlebový dort. Nééé, já ho neumím, tím nás pohostila kdysi kolegyně a recepis si dovezla ze Švédska - mám ho slíbený, ale až se vrátí z mateřské Stojí to za to a podělím se |
tosca 22.8.2006 14:49Re: Chicht Křenová omáčka - snad jediné jídlo, které nejím. Výsledek úžasného působení školní jídelny. Jedla jsem ji tam jednou - poprvé a naposled, od té doby mi hlad rozmluví už její vůně Zato chlebový dort ... to bude mňamka , klidně vyměním talíř libovolné omáčky za chleba |
aida 22.8.2006 14:50Re: Re: Chicht Na slané dorty jsem dávala nějaký odkaz k psímu dortíku... |
JoVo 22.8.2006 15:16Re: Re: Chicht TOSCO, křenová omáčička se sekanými mandličkami, to je úplná mňamka. Ta naše musí být zvlšáť dobrá, když si na ní pochutnává i naše snacha, která nemá omáčky ráda. Není to tím, že by se nám chtěla zavděčit, ale vždycky „křenofku“s chutí sní. |
tosca 22.8.2006 15:32Re: Re: Re: Chicht No, může být, já ji nikomu neberu, ale mě vadí už to křenové aroma a to tak, že to nelze polknout. Takže jedině klamerku na nos ... |
JoVo 22.8.2006 16:14Re: Re: Re: Re: Chicht To aróma znám z vojny. Když jsme měli službu v kuchyni, tak jsme strouhali křen v plynových maskách. |