Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Čím přispívá firma Bratří Zátkové k osvobození moderní hospodyně? (4.)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Maťa 15.8.2009 7:33Hurrá sobota!! Zdravím všetkých, dnes bude krásne. A ja idem vyskúšať tú jablkovú tortu - bude to určite mňamka. Hlavne menej prácna. |
Rpuť 15.8.2009 7:12Dobré ránko všem a Haničkám zvláště kytičku: >>>>>(())<<<<< |
Rpuť 15.8.2009 7:11Vave, to mi nedělej - ještě jsem nesnídala! |
MaRi 15.8.2009 7:10Všechno nejlepší Haničkám Hanám, Hankám, Hančám, Pitrýskům, Zkumavkám, Fallowám a vůbec všem toho jména. |
Xerxová 15.8.2009 6:46hezkou sobotu hezkou sobotu všem Zvířetníkům a zvířátkům , těm, co dneska něco slaví (Hana), přeji vše nej nej Jedna Hana si k svátku pořídila letenky, druhá štěně chicht - a k vlastní mamince jsem se místo dárku pozvala na oběd... (přát půjdeme až s polovičkou zítra večer) Brzičko jsme vypravily páníka pracovně pryč a vyrazily na procházku. V lese bylo krásně - byly jsme tam s Betkou samy (taky před šestou se není čemu divit) a tak jsme si to pořádně užívaly. Beta už dohárává, už se chová jako dřív - neznačkuje a nečenichá, už zase loví paničku a lítá tryskem mezi stromy a tahá větve... |
HanaW 15.8.2009 3:15Re: Zase velice zajimavé počteníčko Maricko, musi to byt vsechno stejne pokojove teploty. Zacnes slehat zloutek s olejem, jak to houstne, pridas citron, a zas kapes olej, a tak az do aleluja. Zkusila jsi nekdy - urcite je to u vas - Dukes mayo. je takova zlutejsi, delana tady na jihu a mnohem lepsi nez jakykoliv ostatni druh. Kdykoliv jedeme na sever a navstivime ztracene Jizany, musime vezt velke mnozstvi Dukes. Jsou mistni kucharky, kterym se z Kraft a Hellman delaji pupinky, jen kdyz se to vyslovi. Vysoce doporucuju |
HanaW 15.8.2009 3:11Re: OT pro HanuW Ahoj Alabama!!! cwilliamson7 zavinac sc.rr.com Chces neco privizt? rada poslouzim. Budu se vracet lehci (ne ja, ale zavazadla). vezu ruzne BBQ sauces, bourbony a tak... Muskatovy kvet NENI allspice. Allspice je nove koreni. Muskatovy kvet je suseny mlety kvet z muskatoveho orechu. Je to takove do cervena a mnam. Vyborne treba k ochuceni lehce ovarene zeleniny. Prepisuju balicek: Muskatovy kvet pochazi z muskatovniho praveho, ktery se pestuje v Indonesii, atd. Plodem je bobule s jednim semenem, krytym krajkove ozdobnym miskem. Misek se opdtrhava, susi a prodava pod nazvem muskatovy kvet.. Dale balicek pravi, ze je to dobre i do pokrmu z mekkysu. |
Marička 15.8.2009 2:08OT pro HanuW Hanko, prosím mohla bys mi napsat svůj mail - nebo mi ho napis na Maricka-zavinač-gmail.com. Chtěla bych se Tě na něco zeptat, než odletíš. A já mám dojem, že muškátový květ je tady Allspice - ne? Alespoň tak celá ta semínka vypadají, já je roztloukám a vyndavám ty vnitřní pecičky, které přidávám (a melu) do koření na vánoční perníčky. |
Marička 15.8.2009 2:03Zase velice zajimavé počteníčko A všechny ty recepty z brambor musím vyzkoušet, ty vypadají zajímavě, hlavně ty knedlíky. Co se "ruční" majonézy týče, tak s tou zápasím stále. Naše angl. známá umí z jednoho žloutku (pár kapek oleje, cit. šť. a trochy horčice) našlehat majonézy pro 4 lidi a já - ať se o to pokouším jak chci, prostě mi to nechce nabobtnat. A při tom se tak za studena šlehaná majonéza opravdu s tou kupovanou nedá porovnat, jaká je to dobrota. |
HanaW 15.8.2009 1:39Re: Květ Ja jsem skoro na kvet zapomnela - tady se to neprodava - ani ve specialitach. Muskatovy orisek, to jo, ale kvet ne. Letos v zime u mamy jsem se probirala jejim korenim a padla jsem na kvet. Tak jsem si jeden paklik koupila pro sebe a hned se to stalo mym oblibenym korenim. mam to rada treba do smetanovych omacek. a do nekterych polivek. A ted jsi mne inspoirovala - do tech kynutych test to musi byt ono. Tak si toho ted nakoupim v CR vic. Uz i moje slovenska kamarada si dela sliny. A jo, opravdu se driv korenilo - treba vic a taky jinak. uz jsem to asi rikala, ale treba v Rettigove mne naprosto fascinuje bohatost koreni.Pak se to nejak zvrtlo - u Sandtnerove jsou predpisy na jidla ponekud tristni. na celou hovezi peceni treba 3 kulicky pepre.... , spetka cehosi... v podstate zakladni maso v maglajzu. Nastava mi desive akcni vikend - dat do poradku barak, predepsat ucty, aby prednosta nezapomnel, opatrit dum ruznymi velkymi cedulkami - jako na susicku: nezapomen po ususeni vytahnout tu sitku s prachem; na pracku: nemichej tmavy se svetlym; na lednicku: zkontroluj, ze oboji dvere jsou opravdu zavrene; na dvere na verandu: kocky potrebuji kazdy den cerstvou vodu, atd. Pak musim zorganizovat dokumenty, co beru s sebou, vytisknut si kdejaka tel. cisla, vyprat veci, co si beru s sebou, stravit nedeli v zamestnani, abych uspesne dopredpracovala, nakoupit drobne dary pro rodinu, zaridit asi dalsich 150 veci - jako vymamit z doktora leky, aniz bych tam musela... Jo, a naucit se, jak menit pametove karty a baterky do digitalu. A ve stredu letim smerem Praha. |
RenataE 15.8.2009 0:20Květ se používal mnohem více, než nyní, vůbec se více kořenilo. Trošku si rýpnu - v dnešní várce receptů je jen jednou Květ používám docela často a hlavně je to součást luxusních, bohatých, kynutých těst, co se dělají jednou v roce na Vánoce. Takže do vánočky, do mazance. Ale taky do jablečného kompotu z čerstvých jablek, do některých zavařenin. Hmm, proč asi můžu marmelády rozdávat jako vánoční dárky? |