Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Brambory, kobzole, bandury, erteple...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S. 16.1.2010 0:38Re: R O Z V E R N Í Č E K . b, d!!! |
Jakub S. 16.1.2010 0:32Re: OT PRO DEDE A aji ti lelci by se přitom dali chytat! |
RenataE 16.1.2010 0:32Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. Nemůžu si pomoct, opražené ano, ale podle fotek se slupkou 8))) |
HanaW 16.1.2010 0:26Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. Ne, renato, jsou oprazene. Dobra latka je velmi kruplava a v te nasi multikulturni spolecnosti jsou velmi popularni. nejsou tak zacesnekovane a zamajorankovane jak typicky cesky bramborak. A kdyz jsou dobre udelane, tak ani nejsou presprilis tucne. Ta chut je o neco mdlejsi, ale zas ty oblohy tomu dodaji. ja rada s lososem a sour cream - takovy ridky tvaroh. Ono vubec v tech zidovskych deli se najdou dobre veci - jeden chlapik tady v Columbii ma jatrovou pastiku tak dobrou, jak jsem v USA jeste nemela. A Chet mi dal na Vanoce kucharku Jewish Holiday Cooking a to je parada. Krome veci stredoevropskych/polskych je tam strasne moc i sephardicke kychyne a to jsou fakt zajimave veci. jkeste jsem z toho nic nevarila, jen u toho slintam. A mato pekne obrazky. |
LENKA S 16.1.2010 0:18Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. AIDO, DĚKUJU VELMI ZA INSPIRACI.BEZ ČESNEKU A MAJORÁNKY PRO MNE BRAMBORÁKY NEJSOU JEDLÉ. TOHO ČESNEKU DÁVÁM OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ A SMAŽÍM( VLASTNĚ PEČU) BRAMBORÁKY JEN NA LEHCE TUKEM VYTŘENÉ TEFLONCE, ABY NEBYLY TOLIK MASTNÉ. A TAKY JE SLKÁDÁM NA PAPÍROVOU UTĚRKU. Z MASTNOTY BY MI JISTĚ DOBŘE NEBYLO. VAJÍČKO VYNECHÁM. VÍM, ŽE NEŠKODÍ TOLIK, ALE ZHORŠUJE STRAVITELNOST BRAMBORÁKOVÉ BOMBY. |
aida 16.1.2010 0:14Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. A ještě jsou najemno, jak jsem se koukala a ne nahrubo, jak jsem zvečera mystifikovala. |
RenataE 16.1.2010 0:04Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. Zajímavé je, že v receptu na latkes je "oškrábejte brambory" a na fotkách to vypadá, že jsou neloupané 8))) Ale dobré to bude tak jak tak. |
aida 15.1.2010 23:57Re: A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. LENKO, MOŽNÁ JSTE TO PŘEHLÉDLA, PÍŠU TO NĚKDE DOLE, ALE S TĚMI VEJCI A JEJICH VLIVEM NA HLADINU CHOLESTEROLU JE TO SPÍŠ POVĚRA. CHOLESTEROL JE PRO TĚLO DOST DŮLEŽITÝ. A RECEPT NA ŽIDOVSKÉ LATKES JE TADY. |
LENKA S 15.1.2010 23:49A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA K BRAMBORÁKŮM. NEJPRVE DĚKUJU VŠEM DISKUTUJÍCÍM, ŽE SE ZAPOJILI A MŮJ REPERTOÁR OBOHATILI. U NÁS DOMA, KDYŽ JSEM BYLA MALÁ, SE KŘÁPANCE DĚLALY VŽDY S VEJCEM A JEŠTĚ SE SYROVÉ STROUHANÉ BRAMBORY SPAŘOVALY VROUCÍM MLÉKEM.PO TOM SPAŘENÍ VŠAKZHADROVATĚLY A UŽ KŘUPAVÉ NEBYLY. PAK MNE BRAMBORÁKY PO SVÉM (PRO MNE NIKDY NEVÍDANÉM )ZPŮSOBU NAUČILA JIŘÍHO MATKA. A JAKUBE I OSTATNÍ, MÁTE PATRNĚ PRAVDU SE ŽIDOVSKÝM ZPŮSOBEM PŘÍPRAVY. MŮJ JIŘÍ TY ŽIDOVSKÉ PŘEDKY VÁŽNĚ A ZCELA PROKAZATELNĚ MÁ, JELIKOŽ JEHO BABIČKA Z OTCOVY STRANY BYLA ORTODOXNÍ ŽIDOVKA. VE VÁLCE SE VŠAK TRADICE JAKSI NEUDRŽELA A TUDÍŽ ZŮSTALY JEN TY BRAMBORÁKY. ŽDÍMANÉ A BEZ VAJEC. |
LENKA S 15.1.2010 23:40VAVE A ZDENO BEZPSÍ, NA MNE TEDY ZDALEKA NEMÁTE, JELIKOŽ JÁ UŽ MÁM DÁVNO VYSETOU A JIŽ ZELENOU PETRŽELKU V TRUHLÍKU ZA OKNEM, KDE JE TÉŽ STÁLE ČERSTVÁ BAZALKA, MAJORÁNKA A TYMIÁNEK CITRÓNOVÝ I OBYČEEJNÝ. A V ZEMI NA TÉMŽE OKNĚ UŽ MÁM ( V PLASTOVÝCH MISTIČKÁCH JSKO V MINISKLENÍČKU)ČTYŘI DNY VYSETÁ SEMÍNKA ZAHRADNÍCH PETRKLÍČKŮ(PRIMULEK). JARO BUDE, I KDYŽ TO NA NĚJ ZATÍM VŮBEC NEVYPADÁ.MÁME TU STÁLEMSKORO PO KOLENA VYSOKO SNĚHU |
RenataE 15.1.2010 23:26Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Zeptej se Matyldy 8))) |
baty 15.1.2010 23:25Re: O.T. Bedoooo, neé, mám tam právě nachystanou možnost vypnutí, kdyby to bylo vypnuté, tak je tam opak. |
zana 15.1.2010 22:56Re: O.T. Bedoooo, Baty, nevypnula sis sledování? Na dotyčný stránce vlevo dole? |
baty 15.1.2010 22:51O.T. Bedoooo, prosím, jak mám umravnit Hady, od včerejška mi nehlásej nové příspěvky, musím tam vždycky sama vlézt od začátku (načučený smajlík). |
Vave 15.1.2010 22:48Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Prosím, ešpenát je špenát z e-shopu? |
zana 15.1.2010 22:45Re: Klasický bramborák. Já vodu sleju, jen když je jí hodně moc. Vždycky přidávám drobet horkýho mlíka a vejce... A smažím na oleji, byť se za to poněkud stydím. Ale zdroj sádla nemám a to vaničkový mi přijde, že není sádlo ale nějaká umělotina... |
RenataE 15.1.2010 22:28Re: Myslím, že jaro Určitě, Víla ráda bude se svou květinou pózovat 8))) |
JoVo 15.1.2010 22:23Re: R O Z V E R N Í Č E K . Já nevím, ale možná „b“ nebo „d“. :–)) Zdravíme do Vavího doupátka a vinšujeme také dobrou noc. (:–)) |
zana 15.1.2010 22:09Re: Myslím, že jaro dej pak obrázek, jo? (teda Renata - amarylis, semínka až když vyrostou ;-) |
RenataE 15.1.2010 22:08Re: Klasický bramborák. Není to pověra, odstraníš tím hlavně vodu, o ten škrob tak moc nejde. Já sice neždímám, ale nechám nastrouhné brambory trochu vypotit a vodu sleju, přidávám vajíčko a případně trochu mléka a mouky. Sůl, majoránka, pepř a hodně česneku (Pů, nečti). Smažím na sádle (kupuju ho speciálně k tomuto účelu). |
zana 15.1.2010 22:07Re: Klasický bramborák. No jo, fakt nekecám :-) .... číst starý diskuze je děsně pěkný (sakra, jak že se dělá to lehací srdíčko?) |
RenataE 15.1.2010 22:03Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Nikolivěk. Učinila jsem první objednávku v eshopu Čerstvé ryby a doplul mi losos o hmotnosti 7 kg. Na objednávku jsme sice byli dva, ale přesto mám masíčka požehnaně. A mám i fotky a časem bude článeček 8))) |
RenataE 15.1.2010 22:00Re: Myslím, že jaro Jsme ještě lepší. Máme instantní jaro doma. Vílí amarylis od Ježíška už měří přes 60 cm a kvést bude tak pozítří 8))) |
YGA 15.1.2010 21:56Re: Klasický bramborák. Já bramborák ždímám a přidávám jak vejce, tak mlíko - zato nedávám uzeninu (dcera nezdárná ji tam nechce) - připravuju na oleji (ne že by mi sádlo nevonělo, leč od té doby, co nepořádáme zabijačky, je sádlo lehce nedostupnou surovinou) - tenoučké křupavé placičky - kolikrát nestačím smažit. Jo - hromada česneku a marjánky (tedy nic pro Pů - chich). Jo - a proč ždímám - se mi zdá, že vymačkaná hmota se líp propeče do křupava - ale možná je to jenom pověra?! |
Zdena b.p. 15.1.2010 21:53Re: Myslím, že jaro TSSSS, jsem lepší. Už jsem přinesla 6 pytlíčků se semínky, heč! |
YGA 15.1.2010 21:36Re: OT PRO DEDE Jojo - ta Třináctá z dvanácti, paní na Čipsíně a hodný skřítek Pitrýsek v jednom je tůze hodná sudička - však dětičky od ní mají ve svých sudbách jenom to dobré - jsou milé, milující a milování hodné - no uznejte, že je vybavila do světa dobře. |
Vave 15.1.2010 21:31Myslím, že jaro bude brzo, protože dneska mi přišel kvetoucí katalog od Starkla. ;o) |
YGA 15.1.2010 21:29Re: Promiň Lenko S. Jedno OT. Jupíííí - ještě Mija a je to super. |
Vave 15.1.2010 21:29Re: R O Z V E R N Í Č E K . Jak se dělá palec nahoru, milý Rozverníčku? Mávám do Plzně a zdravím Janičku a přeju dobrou noc! :o) |
Vave 15.1.2010 21:28Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Hihi, milá Renáto, začínám Tě podezírat, že máš doma lososí farmu. :o) |