Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Brambory, kobzole, bandury, erteple...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RenataE 15.1.2010 21:27Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, ešpenát mě dostal 8))) |
RenataE 15.1.2010 21:20Re: OT PRO DEDE No jo vlastně! A s ní je to vůbec zajímavý, protože je paní na Čipsíně 8))) |
RenataE 15.1.2010 21:18Re: Klasický bramborák. Myslím, že tady je důkaz, že fakt nekecáš 8))) |
RenataE 15.1.2010 21:13Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Holky, vy jste takový pečovatelky 8))) To se vám snachy poděkujou 8))) U nás dnes byl Hřívnatec vyškolen ve vaření lososa na páře a výrobě salátu z téhož (jen jsem dirigovala). Dále ve svlékání lososa z kůže a výrobě lososových špízů z bříšek (a jak to budeš dělat, to budeš napichovat cik-cak - jo, přesně). |
aida 15.1.2010 20:56Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, No, já už taky předchystávám, jedem s MLP pryč, tak vařím polskou omáčku, aby nám junioři nezašli hlady. A brokolicovou pomazánku. Brambory bohužel doma nejsou v potřebném množství, nejdřív musíme dokoupit. |
Matylda 15.1.2010 20:53Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, Francouzské brambory budou zítra- rodina si je zapeče, zatímco já jdu na piškvorkový kurzík. Nachystala jsem do lednice. A ty brambory s ešpenátem jsem vyrobila Kubovi k večeři, tak uvidíme, co na ně řekne, až přijde z tréninku... |
aida 15.1.2010 20:53Re: Klasický bramborák. :-) |
aida 15.1.2010 20:53Re: Klasický bramborák. No, my někdy taky, když vaří MLP, já se s tím moc nepářu. Jo, a když nedrží při sobě, přidáváme trochu Solamylu. |
zana 15.1.2010 20:50Re: Klasický bramborák. chichichi, my děláme půl na jemno, půl na hrubo (fakt nekecám :-)) |
zana 15.1.2010 20:49Re: Promiň Lenko S. Jedno OT. To je skvělý!! |
zana 15.1.2010 20:48Re: Klasický bramborák. do bramboráku ne, ale do placek, do těch kus buřta moc ráda :-) |
zana 15.1.2010 20:44Re: OT PRO DEDE No, moment, ještě tady máme tu ... Třináctou z dvanácti ;-) a to je určitě hodná sudička! |
RenataE 15.1.2010 20:05Re: Klasický bramborák. Nejen pro dřevorubce, i pro odhazovače sněhu 8))) |
JoVo 15.1.2010 20:03R O Z V E R N Í Č E K . *Ginsbereg navštíví Goldbergův obchod s nábytkem, aby si koupil kredenc. "Kredence nevedeme," oznamuje Goldberg, "ale mám pro nich návrh, máme hodiny, jdou a koupěj si nějaký pěkný." "Ale kde", povídá Ginsberg, "na co jsou jednomu hodiny". "Na co?", žasne Goldberg, "tak jak to udělaj, aby ráno nezaspali?". "Soused si vždy o půl sedmý ráno pouští rádio a to mně probudí." "No dobře, a to ani nikdy během dne nepotřebujou vědět, klolik je hodin, jak to zaříděj, aby věděli, kdy maj jít do práce a pak z práce...?" "Jednoduše. Než vylezu z postele, oholím se, vyčistím si zuby a umyju se, je sedm hodin. Než se nasnídám a přečtu si noviny, je půl osmý a akorát čas jít na autobus, abych byl ta akorát v osm v práci. V poledne sousední továrna odtroubí začátek a konec polední pauzy a v pět pak odtroubí i konec pracovní doby. A než se vrátím domů, navečeřím se a podívám na televizi je devět a čas jít spát. No a druhý den se zase všechno opakuje. Takže mi řeknou, k čemu by mě byly hodiny?" "No, ale jak třeba určej čas, když se probuděj uprostřed noci?" "Jednodušše, mám přece trumpetu." "Trumeptu? Jak oni trumpetou určujou čas?" "Vylezu na balkon a silně zatroubím a ten antisemita od naproti vyleze z okna a zařve:“Hej, ty Žide bláznivej, co troubíš na trumpetu ve tři hodiny v noci!"* *Klidný večer všem a pěkný víkend. *: –)) |
RenataE 15.1.2010 20:03Re: Tak jsem si přečetla, Dej sem odkaz na typ trouby, mrknu se. Ale připadá mi to málo. Nebo mi napiš na mailík, kolik máš kde místa a tak. |
aida 15.1.2010 19:54Re: Klasický bramborák. Jo, jo, souhlas. |
Han 15.1.2010 19:37Re: Klasický bramborák. S tím souhlasím - "vylepšovat" bramborák uzeninou, nebo třeba houbama nemusím. (zkazí to houby i bramborák) Ovšem bramborák s uzeným a se zelím si teď v zimě rád dám. (oběd pro dřevorubce) :-)) |
Zdena b.p. 15.1.2010 19:30Promiň Lenko S. Jedno OT. TAK MI PRÁVĚ TELEFONOVALA LUCIE - DĚDIČKA PEJSKA A KOČIČKY, ŽE PŘED CHVÍLÍ ODJELA DO NOVÉHO DOMOVA DYNA I S HRAČKAMI. MIJA JE ZATÍM BEZ NOVÝCH PÁNÍČKŮ. LUCIE BUDE O DYNĚ INFORMOVANÁ A DOHODLI SI I ZA DVA TÝDNY NÁVŠTĚVU. JDE KE STARŠÍM LIDEM, KTEŘÍ UŽ NEMUSÍ DO PRÁCE, TAK BUDE DĚLAT SPOLEČNICI. TO ONA UMÍ UŽ OD MALA. |
Majka 15.1.2010 19:25Mňam - TIP Normálně tady slintám ;---))) a vetřu se s tipem, až budete ty mlsy zapíjet, tak třeba z takovéto sklenky ?? http://www.artcat.cz/artcat/eshop/2-1-Uzitkove-sklo/16-2-SKLENICE/5/210-BLUE-CAT-SADA-3-KUSY |
Louk 15.1.2010 19:23Re: OT PRO DEDE No tak jo, přesvědčilas mě - odvolávám ;-) :-)) |
Pitrýsek 15.1.2010 19:18Tak jsem si přečetla, dnešní povídání, Lenčin článek i hospůdku a (bez mučení) se přiznávám, že slintám jak pesoň. Opravdu - brambora, to je boží potravina. Co jídel se z ní dá udělat! Lenko, ty brambory ve slupce vařené, vody zbavené, v hrnci na kamenou dlážku stavěné, se u nás také ztrácejí (užírám, užírám s máslíčkem a mlékem zapíjím). Včera však byla přichycena Týna jak "cabrá" z vousů vodu ve které se chladila vejce natvrdo. Holčina si chtěla jedno, možná i více vajec vylovit za učelem sežrání zmíněného chlazeného. Prosím! Kotas má dotaz a od vařícího tématu není tak daleko. Má některá z Vás zkušenosti s teplovzdušnou troubou? Náš starý sporák (už plnoletý) odchází a chtěli bychom pořídit novou varnou zónu. Stačit bude indukční dvouplotýnkový vařič a k němu bych chtěla právě horkovzdušnou troubu. Našla jsem hezké, ale obávám se, že obsah 39litrů ( ostatní hodnoty vyhovují) je poněkud malý. Klasická trouba má 75litrů. Já moc nevařím, téměř nepeču. Ale hodně dusím masíčka a peču kuřátka. Udělám v tak malé trubce kuřátko? Vestavěnou troubu jsem také našla, ale její adjustace do stávající kuchyňské setavy by byla poněkud komplikovaná. Předem děkuji za radu, vážená společnosti. |
RenataE 15.1.2010 19:15Re: OT PRO DEDE Ale my potřebujeme jenom ty hodné sudičky, a ty byly dvě 8))) |
Louk 15.1.2010 19:03Re: OT PRO DEDE Á, vida jak se nám ti strážci množí :-DDD. To už máme dva - tedy dvě (pokladu a zapíchnutého klacíku). Nezapomněla jsem na nikoho? Chtělo by to někoho do třetice - jako sudičky... |
Zdena b.p. 15.1.2010 18:47Re: OT PRO DEDE Tak tohle vymyslí jedině Vave 8-DDDD |
aida 15.1.2010 18:15Re: OT PRO DEDE :-))))) |
aida 15.1.2010 18:14Re: Klasický bramborák. On tu sladkou variantu i kdysi dávno navrhoval Péťa vařič - buď s marmeládou, nebo s tvarohem nasladko. Jako pubescent jsem to měla celkem ráda, teď dávám přednost normální verzi. Jo a, zapomněla jsem, nedáváme do bramboráku žádnou uzeninu, líp se propeče. |
Hanča 15.1.2010 18:12Re: AJAJ, ŽALUDEK SE MI KROUTÍ HLADY PÁNI, S CAPS LOCKEM JE TO VLASTNĚ JEDNODUCHÝ JAK FACKA, ŽE JO? - AHA, JENOM MUSÍM DÁVAT POZOR NA ZAČÁTEK VĚTY, TAM MĚ SÍLA ZVYKU NUTÍ PŘEPNOUT NA VELKÁ PÍSMENA. - DÍKY, RENATO! |
Dede 15.1.2010 18:11Re: OT PRO DEDE Šiš, to je ale strašně odpovědná funkce!!! (vykulený smajlík!) A v extra speciál skupině:)))) Tak já se prosím budu snažit a koukat a nechytat lelky, zatímco vy teda budete na těch houbách! Panečku strážce čehokoliv - natož zapíchnutého klacíku - to jsem ještě nebyla:))) |
Han 15.1.2010 18:07Re: Klasický bramborák. Ne ne, měl jsem na mysli v receptu popsaný "ždímaný" bramborák. Brambory a jídla z nich byly jídlem chudých a myslím, že dobrý nápad se rychle rozšíří a stane se z něho lidový pokrm. Jinak člověk se učí celý život, bramborák na sladko - to by mě nenapadlo. :-)) Ale, proti gustu, žádný dišputát. |
Zdena b.p. 15.1.2010 18:05Re: DĚKUJU ZA RECEPTY, TO JSEM CELÁ JÁ. ŽE JÁ SE DÁVÁM DO VĚTŠÍCH SLOHOVÝCH ÚKOLŮ, KDYŽ SE JEDNÁ O RECEPTY. POCHOPITELNĚ TAM DÁVÁM NAHRUBO KRÁJENOU CIBULKU. ALE KDYBYCH SE ODCHÝLILA OD VARIANTY S UZENINOU A OKURKOU, TAK BY MI DAVY PLAKALY. MÁM DOMA KONZERVY :o)) |