Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 30.4.2024 6:59Hlupec (10 porcí) 150 g strouhanky, 300 g mrkve, 2 kg brambor, 0,3 l oleje, 3 žloutky, cukr moučka, javorový sirup Oloupané brambory a očištěnou mrkev nastrouháme jako na bramboráky a přidáme žloutky i strouhanku. Těsto dobře promícháme a vytvoříme placky, které usmažíme na oleji. Podáváme podle chuti poprášené cukrem, případně i přelité javorovým sirupem |
E. Beranová 29.4.2024 13:51já znám pokřik " rozhodčí je bandaska" mrkev můžu v jakékoliv podobě a skoro všechny recepty jsou velice lákavé :-) vynechala bych jen mrkvovou polévku, radši salát. |
L. Lika 27.4.2024 6:29Zdravím skřivana |
L. Lika 27.4.2024 6:28To je moc dobrá kombinace - mrkev potřebuje k sobě tuk, ať vitamíny správně vitamínují. Po plavání to muselo chutnat moc. |
Š. Matyášová 27.4.2024 5:58cjodila jsem na nej do Rytirsky pod Mustkem v Praze..do Cafe-cafe..byl skvelej.. |
Z. Yga 26.4.2024 21:01Do té pomazánky dávám ještě česnek - a jak cerel neoblibuju, tak tuhle pomatlánku naopak miluju. |
Z. Olčava 26.4.2024 19:59Ještě jsem si teď vzpomněla, když jsem po období, kdy jsem pracovala doma, nastoupila zase do práce, tak jsem si nosila k obědu z domova chleba s máslem a k tomu jsem chroupala mrkvičku. A taky jsem si to nosívala jako svačinku po plavání. |
Z. Olčava 26.4.2024 19:56Já sama nepekla, ale dcera jo. Už je to ale dlouho, tak si ani nedokážu vybavit, jak chutnal. |
L. Lika 26.4.2024 18:56Jo jo, dobrý recept. Líbí se mi důraz na detail, ty "finty" v postupu udělají zásadní rozdíl. Podobně jako když se vaří boršč - tam se taky vaří a duší skoro všechno nejdřív zvlášť a smíchá se to až na konci. A to je pak úplně jiná báseň. |
L. Lika 26.4.2024 18:53Jéje. No je fakt, že pečivo je s mrkví trochu vláčnější a obvykle nebývá tak výrazně sladké - recepty často počítají s její přirozenou sladkostí a ubírají na cukru. Já teda po mrkvovém jdu víc než po větrnících |
A. Rgova 26.4.2024 18:32Máma na vánoce peče mrkvové pečivo a dělávala se u nás mrkvová buchta. Ani jedno nepatří k mým favoritům. Mrkvový dort neznám |
L. Lika 26.4.2024 18:12Zde! Tedy dělala jsem ho jednou a povedl se výborně. Moc mi chutnal a chutnal i obecně - některým jedincům jen do té doby, než jsem neprozřetelně odpověděla na otázku, co v tom je Ale je fakt dobrý. Jestli ti vadí chuť vařené mrkve, tak ji v tom neucítíš, to by musela být vařená mrkev ve tvaru dortu Mrkev spíš podtrhává další přítomné chutě, řekla bych. |
T. Zana 26.4.2024 17:53A ještě dotaz: děláte někdo mrkvový dort? |
A. Rgova 26.4.2024 17:06zajíček s mrkvovou jo |
A. Rgova 26.4.2024 17:05já pamatuju meruňkovou, mrkvová se mi nevybavuje |
A. Rgova 26.4.2024 17:05Ani jednu mrkvovou polévku neznám, vždy mě odpuzovala stejně jako polévka rajská. Recepty oba vypadají slibně. |
A. Rgova 26.4.2024 17:03Pomazánku mám ráda, už dlouho jsem ji nedělala, majolku půlím se zakysankou. Ten zeleninový salát zkusím. Bez papriky, tu můžu jen kapii zavařenou. |
A. Rgova 26.4.2024 17:01To je hodně zvláštní, to si ukládám a zkusím. Bez zelené papriky, tedy. |
T. Zana 26.4.2024 14:58Mrkev mám ráda syrovou, jen umytou a nakrájenou na kolečka. Potom tu strouhanou jako Matylda. Doma se dělávala dušená s nějakým masem, nikdy mi ani moc nechutnala, ani moc nevadila. Ale nedávno jsem narazila na tenhle recept (https://1url.cz/Xu71S ) - ona ta paní umí. Je to piplačka, ale stojí za to (čas od času ) |
T. Zana 26.4.2024 14:53Uf, tak tomuhle se u nás říká "alpská kombinace" . Na to prostě nemám odvahu - třeba je to skvělý, ale musel by mi to někdo dát ochutnat bez popisu... |
T. Zana 26.4.2024 14:50Dodnes to mám ráda . |
Š. Matyášová 26.4.2024 14:43A ted si predstav, ze jsme sly v Bystrici nad Perstejnem okolo cukrarny a tam napis zmrzlina a asi 10 druhu..zaujala svestkova se skorici a dorazila nas mrkvova..rvaly jsme tam smichy ..vzpomnely jsme si na zajicka |
Z. Jenny 26.4.2024 13:43
|
Z. Jenny 26.4.2024 13:41ale večerníček by byl taky dobrýýý ! Sem myslela, že to všichni znají, jen jsme trochu zapomněli. |
Z. Jenny 26.4.2024 13:38Přesně takto ji dělala babička přeslicová a já taky. A máš pravdu, ta je nej! |
Z. Matylda 26.4.2024 12:36Mrkev jsem milovala nastrouhanou s jablkem a trochou cukru a citronu- to mi dělala babička, když jsem byla nemocná... |
L. Lika 26.4.2024 12:34U nás se o "prodávání" zápasu mluvilo pokaždé, když jsme prohráli. Jinak totok přece nebylo možné |
Z. Yga 26.4.2024 12:12No co si budeme - určitě sem tam nějaké to štěně kolovalo (víno ne, to měl každý ). Kdo viděl Okresní přebor, tak ví - co bylo, je a asi aj bude |
L. Lika 26.4.2024 11:09Šmarjá, děkuju za vysvětlení |
L. Lika 26.4.2024 11:08Á, tak to bude ten banánový recept, jak jsi o něm mluvila! Fazolí mám vždy navařeno do zásoby, v mrazáku, takže vyzkouším, děkuju |