19.2.2020 | Svátek má Patrik


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jen tak o koření

Výpis zvoleného vlákna. Zobrazit celou diskusi podle vláken, času
počet příspěvků: 8, poslední: 17.2. 2020 6:24, přehled diskusí

M. Crossette 14.2.2020 18:52

Dneska mi celou dobu blbne PC a odeslat jeden komentář trvá minuty !!! Napíšu ho, odkliknu a nic se něděje. PC vrčí, odpověď tu sedí a nic a nakonec uplyne čas a všechno to vypadne. Manžel teď zkusil PC pročistit, tak zkusím tohle napsat znovu. Omlouvám se, jestli jsem někomu neodpověděla.

Ale potěšilo mě, u kolika z vás je kmín na prvním místě oblíbeného koření. Já ho dávám hodně když vařím brambory. Vodu z nich pak sleju, dám do lednice a studenou později vypiji - i se vším kmínem !

M. Crossette 14.2.2020 19:00

Ha, odeslalo se to, hurá !Jsem ráda, že kreolské koření se ujako. Tady je znovu, kdybyste si ho někdo kdo ho nezná chtěl zkusit. Já ho přidávám nejen do rizotta, ale dokonce i do strouhanky, když dělám smažený sýr :)

Creaolská směs koření (v mixeru rozmixovat dohromady)

5 lžic papriky, 2 lžíce sušeného česneku, 2 lžícesušené cibule, 1 lžíce černého pepře, 1 lžíce sušených feferonek (nebo cayenský pepř),1 lžíce celerových semínek (není nutné),2 lžíce oregano,

1 lžíce majoránky,2 lžíce bazalky

1 lžíce tymiánu (pův. jsem napsala mateřídouška).

M. Crossette 14.2.2020 19:01

Napsat koření ve sloupku bylo moc dlouhé, teď je to takové zmatené,tak si to prosím upravte srozumitelně.

Z. Yga 14.2.2020 19:22

Děkuju za recept na koření, určitě ho vyzkouším, tuším, že až na cerelové semínko mám všechno. Che - jak mám tu skrytou dyslexii, tak jsem místo majoránky četla majonézy a fakt jsem se chvíli divila, co všechno dáváš do směsi koření a jestli se ti to nekazí (:o)))

Z. Lika 14.2.2020 20:15

Taky děkuju za recept, bude se hodit!

Š. Matyášová 17.2.2020 6:24

celerová semínka se dají koupit v království chuti (internetový obchod) nebo v kamenné prodejně na Nuselské, Praha 4.

D. Ruščáková 14.2.2020 21:28

Maričko, hezky jsem si početla! vysloveně mě nadchl tvůj způsob eliminace soli z kořenící směsi - jsi zdatný experimentátor!:))

Já sama jsem kdysi kořenila víc, dnes jsem významně střídmější, i mi to víc chutná. Přesto bych bez koření vařit nechtěla :) Směsi moc nepoužívám - mám doma dobré kari a garam massalu (či jak se to píše). Co mám zahradu, používám spoustu bylinek :)

M. Crossette 15.2.2020 21:45

No mě tu bohužel na záhoně vyroste akorát bazalka a šnitlýk (ten celoročně). Jak už jsem napsala, s rozmanitostmi koření jsem se seznámila až v dospělosti, ale stále mi chutnají i jídla, kde je koření málo, nebo vůbec.