6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 13.5.2016 9:55

Re: nejlepší řízky

no jo,ale ty broučky schválil SUKL, ty z kosmatic ne:-D

Z. Lika 13.5.2016 9:57

Re: nejlepší řízky

:-)))

Z. Inka 13.5.2016 10:19

Re: nejlepší řízky

Zvěřinu, tu bych se jen tak v krámě bála. To prasátko přivalil Bimbo, má v práci asi dva myslivce a tak je požádal, jestli by mu něco neodprodali. Myslel tak dvě tři kilka a oni roční bachyňku cirka 40 kg. No, měla spoustu kamarádů, obě babičky si taky daly a už z něj moc nezbývá. Myslím, že na podzim zase zkusíme něco získat. Takhle srnčí, to bych taky mohla

Z. Lika 13.5.2016 10:43

Re: nejlepší řízky

Inko, tak to se s prasátkem povedlo, to jsou pak opravdu vybrané hody.

Z. Xerxová 13.5.2016 6:49

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Když je výlet přes 15 km... musí být řízky :o) Tedy nemusí - teď taky šla s sebou na výletkrabička se sýrem a salámem. Ale většinou opravdu ŘÍZEK - nejčastěji kuřecí, nebo vepřový. Prostě výletová klasika

Z. Lika 13.5.2016 9:08

Re: hezký den

Řízky už nějak reflexivně navozují pocit výletu, dovolené... A když je to pěší výlet, dají se aspoň rychle rozchodit :-)

Š. Matyášová 13.5.2016 6:28

řízky....ach Liko...

no jo, mám je moc ráda... taky preferuju stehenní než prsní a pokud jsou jen ta prsa, tak naložím do podmáslí přes noc, pak osuším a obalím..podmáslí to hodně nakřehne a pak i ta prsa jsou šťavnatá..jen okořením mouku, dám tam sušenej zázvor, pepř,uzenou papriku,sušenej česnek a chilli, tymián, trošku soli..smíchám s moukou a obalím v tom ty podmáslové řízky..pak klasicky vejce a strouhanka.. osmažím a jíme...

miluju smaženýho kapra....klasika je pro mne telecí do tenka vyklepaný plát masa, trojobal a smažený na másle... se salátem z teplých brambor je to luxusní oběd...vídeňský řízek - to je prostě lahoda..kamarád z Ukrajiny mne naučil jejich verzi kuřecího řízku - dělaj z prsou..do prsního řízklu udělaj zářez a nacpou tam zmrzlý špalík másla,obalení v petrželce se solí a česnekem. otvor zaklepou paličkou a pak osolej,obalej v trojobalu a smažej... nesmí to máslo vytéct. na talíři s novejma bramborama nebo s kaší je to moc pěkný,hlavně když zakrojíte a vyteče ta š ́táva, maso také není suché, ale jíst se to dá jen "za tepla" .. aby vydržely teplý, ty Kyjevský řízky- dávají je jako ty do remosky nebo do vyhřáté trouby.a až budete dělat řízky, tak zkuste do strouhanky přisypat hrst jemně mletých mandlí nebo kuřecí řízky obalte místo ve strouhance, ve strouhaném kokosu a osmažte..

dobrou chuť, řízkům zdar a Lice velký dík!

Š. Matyášová 13.5.2016 6:29

Re: řízky....ach Liko...

a teď k tomu pití na výlet. v plastu s šroubovacím víčkem se občas

dala koupit pomerančová šťáva z dovozu- pak se lahvička vymyla a byla mi

dávána sebou na výlet i s pitím...existovaly i plastové flašky na

kolo,sice nebyly zrovna krásné,ale účel plnily. Stejně nám souška s řidičem zastavovali někde u restauránu a my šli ukázněně do výčepu stát

frontu na malinovku nebo citronovku. Vařená vejce nám byla kvůli řidičům autobusů zakazována-abychom neznečistili autobus.. .

Z. Lika 13.5.2016 9:05

Re: řízky....ach Liko...

Chichi, vzpomněla jsem si na žlutou čirou limonádu, to byla věc! Na nádraží se čepovala ze sudu do kelímku a opravdu nebyla dobrá.

Z. Lika 13.5.2016 9:06

Re: řízky....ach Liko...

No jo, kyjevský řízek - je to totéž jako kyjevský kotlet? Tak ten jsem nikdy neochutnala, ale básníš o něm krásně.

Díky za tip na ochucený trojobal kuřecích řízků, to se při návštěvách hodit!

Š. Matyášová 13.5.2016 9:53

Re: řízky....ach Liko...

já to zas neznám jako kyjevský kotlet :-D , ale už jen kotlet z kuřecích prsou mi navozuje tu Zemi,kde je možné všechno :-D

ale jo , je to ono,jen oni tam dávají jen máslo.... jinak Saša do toho občas vetřel i hořčici.