Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ČLÁNKY S HŘÍVOU: Co nás nezabije, to se dá pít
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Ri 29.1.2020 22:23V hloubi minulého století, během mých studií, jsme svého času dostali supl na chemii. Byl jím postarší profesor, proslulý místní poživatel alkoholických nápojů - a příslušné téma výuky byly alkoholy. Pamatuji, jak zálibně vyslovoval pojmy jako metaNOOL, etaNOOL, propaNOOL atd. Poučil nás rovněž podrobně o výrobě produktu, v kraji zvaného lavórovica, ovšem pouze teoreticky, na praxi nedošlo. Mladý muži, piš, hodně piš. ráda tě čtu a velmi oceňuji šíři témat. (Nedaří se mi zavést do přihlašovacích údajů jméno ve formě, se kterou bych byla spokojená, zkusím se ještě znovu upravit. MaRi) |
R. Enatae 29.1.2020 20:07Prosím o přidržení palců pro mou maminku, Dag. Je ve velmi vážnm stavu, právě ji operují. |
M. Skálová 29.1.2020 20:08
|
M. Crossette 29.1.2020 20:25Renáto, palce držím, snad už má dokonce operaci úspěsně za sebou |
M. Crossette 29.1.2020 20:26Koukla jsem na čas R. komentáře, možná ještě operace probíhá, tak extra tisknu palce |
M. Ri 29.1.2020 22:11
|
A. Zemanová 29.1.2020 22:21Držím! |
Z. Matylda 29.1.2020 18:28Teda taky se mohla děvčata hecnout a vlézt do toho škopku :) Synek má z výroby piva praktické znalosti, neb tatínek jeho nejlepšího kamaráda vlastní parní pivovar a chlapec už tam byl na brigádě :) |
E. Beranová 30.1.2020 16:31tož mohla, ale toho piva bylo málo |
A. Zemanová 29.1.2020 17:16Rozkošné, Hřívnatče, přerozkošné. Jen tak dál! |
Z. Asteris 29.1.2020 16:46Škoda, že takových učitelů není víc, myslím, že jste si to pěkně užili. A umíš pěkně psát. |
Z. Jenny 29.1.2020 12:05Milý Hřívnatče, hezké! Nu což, lidi se už po.... i z hospodského značkového piva, takže jste vlastně dosáhli famózního úspěchu a díky panu profesorovi i znalosti odborné k praktickému využití. Mám pochopení neb můj synátor byl velký experimentátor v oboru chemie a taky doma.Byly to pěkné časy. Dnes jdeme spolu občas na dobré pivko. |
Z. Yga 29.1.2020 11:18Opět super článek - něco ve smyslu "Co se v mládí naučíš, ve stáří buď jako když najdeš anebo nebudeš potřebovat!" Jinak já doma vařené pivo pila (jéžiš, já napsala pyla!) a bylo výborné. Věřím, že nebylo plísňové . Ale sama bych se s tím asi necrcala - kór když nejsu ani chemik ani pivař. |
T. Zana 29.1.2020 10:17Na toho profesora budete rádi vzpomínat :-) Četla jsem, že uvařit pivo se dá i doma, ale zatím jsem o tom neuvažovala :D |
A. Rgova 29.1.2020 12:12Přinesl táta poudačku od vysockejch nemrátů - jak žena jednoho pravidelnýho povečeřovýho hospodskýho pivníka jala se v rámci udržení muže vařit pivo domácí. Dala uvařené a vychlazené muži po večeři na stůl a čekala na odezvu. "Ďouče zlatý , je to pervní po vodě" poudal, když bral čapku a kliku dveří směrem ven |
Z. Jenny 29.1.2020 17:55... anebo mu mohla říct "vyber si, buď pivo v hospodě nebo Já!" A on na to " budeš mi chybět ,děvče!" |
T. Zana 29.1.2020 18:42
|
Z. Lika 29.1.2020 7:14Tak tomu se říká aplikovaná chemie! A kdybyste tomu pivu dali název třeba "mokré tričko pana sládka", to by byla pecka! A opravdu se nic neprojevilo na zažívání? A nezaznamenaly dívky skokový růst ňaderdmoucích? To by byl taky název :) Dobré počtení takhle v temné ránu, dostala jsem chuť na pivko a nějaký plísňový sýr. |
E. Zvolánková 29.1.2020 7:39Báječný článek, a Liko, škoda, že Tebe tenkrát nepřibrali jako marketingového manažera Mokré tričko pana sládka by fakt byla pecka Ještě teď se směju |
Z. Yga 29.1.2020 11:20Pro marketink možná lepší Mokré tričko paní sládkové a na vinětě obrázek oné! Tenkrát by to ještě prošlo... |
M. Crossette 29.1.2020 20:22YGo, jak jsem komentáře četla odshora, u Liky mě přesně to mokré tričko pí sládkové mě také napadlo (je jsem přemýšlela,, jestli "sládková" existuje?). Soutěže "mokrá trička" (samozřejmě taa na holé tělo) jsou v Am. mezi mládeží i muži populární Jinak Hřívnatče, moc pěkný článek, věřím, že jste si všichni výrobu i konzumaci skvěle užili. Kdysi jsem pila domácí pivo, které vyrobil manželův kolega. Bylo docela dobré, ale finančně se rozhodně nevyplatilo. On ho dělal z "Beer brewing kit"(kdy v "balíčku" už bylo vše potřebné), tak asi úspěch byl zaručený, ale zase se za něj platilo. |
Z. Iva 29.1.2020 21:10Pivovar v Přerově má sládkovou, je to spolužačka z VŠ. |
Z. Xerxová 29.1.2020 6:48hezkou středu všem Zvířetníkům a zvířátkům Báječný učitel, na kterého se nezapomíná |
R. Enatae 29.1.2020 0:42Pokud mě paměť neklame, tak se experimentální pivo vyskytlo i v naší domácí lednici. Lahve od Bernardu byly zjevně určené jen pro oklamání spolužáků, u nás doma byla lahev průhledná, obsahovala kapalinu neurčitelné barvy. Po zkušenostech s Hřívnatcovými nápady z předchozích ročníků (velmi vydařené bylo období molekulární gastronomie, ve kterém se se svými perličkami z okurky propracoval až k předváděčce na dni otevřených dveří gymnázia) jsem se opatrně dotázala, co to v té lahvi je? Hrdá odpověď "To je naše pivo!" mě zcela uspokojila a ledničku jsem zase zavřela :) |
Z. Lika 29.1.2020 7:10Je od Hřívnatce hezké, že ta lednice nevybouchla nebo jí nezačala téct pěna z uší :-) |
Z. Iva 29.1.2020 15:32Zcela zjevně neproběhlo/neprobíhalo kvašení, takže lednice nebyla v ohrožení. |
A. Zemanová 29.1.2020 17:18Okamžitě, ale okamžitě sednout a zdokumentovat okurkové perličky, nebo... nebo něco! |
R. Enatae 29.1.2020 19:25Už nemáme suroviny, po pár letech jsme je vyhodili. Ale nebylo to nic moc obtížného. |
A. Zemanová 29.1.2020 19:34Eh, nevyjádřila jsem se jasně. Tak jinak. Okamžitě, ale okamžitě to popsat! |