Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 21.9.2017 15:38Re: Houby Paní Holubová, tak to byla povedená akcička! |
K. Holubová 17.9.2017 23:32Houby Tak konečně mám zprovozněný počítač. Stýskalo se mi. Já houby miluju na jakýkoliv způsob. Jenže dlouho už jsem neměla možnost si je sama najít v lese - stýská se mi, ale ono to zase bude! Mám stále ještě hodně nasušených a hodně zavařených v octě i v sádle. No a dneska přišla bomba v podobě plné krabice bedel a jednoho kotrče - obrovského. Dostala jsem tu nálož od kamaráda, který jich našel asi 4 nůše. Něco zpracoval, ale víc toho rozdal, byla jsem potěšena tím nadělením. Takže jsme se s kolegyni domluvily, že zítra ukončíme práci dřív, usmažíme si ty bedly a z kotrče si uděláme dršťkovou polévku. Už se těším. Ostatně - s tou kolegyní taxikářkou vaříme v týdnu pravidelně a je to super. Já tady kuchyň nemám, takže vaření je problém. Ona bydlí v bytečku, kde kuchyň má. Takže se složíme na suroviny a jedeme. Dneska jsme si daly "nedělní kachničku", zelí a knedlík. Bylo to úžasné. Zítra smažíme ty bedly. Už teď mám prázdno v žaludku. |
Z. Iva 15.9.2017 23:19Re: já zas v tuto pozdní na noc chvíli Pájo, pozor na blechy, loni byli v dědině zablešení všichni psi, od ježků. |
Z. Iva 15.9.2017 23:17Re: Omluva. Jsem to tak nemyslela... |
J. Jovo 15.9.2017 23:07Omluva. Vzhledem k mému věku (83), nejsem příliš zběhlý v práci s počítačem. Tak se omlouvám Z. Ivě i dalším, že jsem blbnul. |
J. Jovo 15.9.2017 23:05Re: Houby v Piet Retief Vzhledem k mému věku (83), nejsem příliš zběhlý v práci s počítačem. Tak se omlouvám, že jsem blbnul. |
Z. Jenny 15.9.2017 22:28Re: Mňam, mňam Minko! Ty vrahu mých chuťových buněk.Odpluly i se slinami! :-)) Tak sbírej dál a nezapomeň vzít sebou kyblík s barvou " Za Kersko krásnější". |
Z. Janaba 15.9.2017 22:16Re: Zde Kotas, mám dotaz Děkuju za rady. Pŕíště se obrním a nechám to, ať si to dělá co chce. Já to stejně nejím. |
Z. Lika 15.9.2017 21:52Re: já zas v tuto pozdní na noc chvíli Jsem ráda, že nakoukneš :-) Však jsem byla zvědavá, kdo se ozve, co mu pes přinesl zajímavého. Teda myslela jsem, že ježek v tlamě píchá! Že Chica pozdravuji :-) |
M. Pajakerryková 15.9.2017 21:31já zas v tuto pozdní na noc chvíli hmm hřiby ani houby nejsou můj šálek čaje, nevidím, nepoznám, nesbírám, nejím a nebylo to z lesa ale z pod keřa u baráku mi Chic podal ježka, pes byl odtažen, zavřen, Olíček povolán, aby se podíval na ježečka dlouho pes prohledával ono křoví.... |
Z. Lika 15.9.2017 21:24Re: Zde Kotas, mám dotaz Houby jsou obecně těžce stravitelné. Ale moc dobré, to zas jo. |
Z. Vave 15.9.2017 21:09Letos jsem čerstvé houby skoro neměla, opravdu není čas na les. A přitom je miluju - smaženici, kulajdu, obalované, v těstovinách, jen na sádle a kmíně oprásklé nebo dočervena jako houbové škvarky, houbový guláš se smetanou i bez, pod maso, bramboráky s vmíchanými houbami ... houby prostě můžu kdykoli :) A teď dám dělat fazole a pak jdu slintat nad recepty. :) |
A. Lex 15.9.2017 21:00Re: Zde Kotas, mám dotaz Jo po takhle "oprásknutých" růžovkách mi bylo jednou děsně zle. Ale dobré byly, to jo. |
A. Lex 15.9.2017 20:57Re: Houby v Piet Retief Šmánkote, pane Jiří, tak to je čirá provokace z Vaší strany a z mé čirý mazochismus si fotky prohlížet :-) ! Nááádhera a je fuk jaký druh hřibů to je. A dovezli jste tu nádheru vpořádku? A zpracovali, jinak by to byla věčná škoda. |
Z. Iva 15.9.2017 20:52Re: Něco z hlívy No, občas je to pruda, urodí se víc, než je zdrávo... |
Z. Iva 15.9.2017 20:50Re: Houby v Piet Retief Lidi, co blbnete - levým myšítkem zatrhnu adresu BEZ TĚCH ŠIPEK na začátku a na konci, zmáčknu buď CTR V a pak vložím do příkazového řádku, nebo pravým myšítkem zadám zobrazit v novém panelu. |
Z. Yga 15.9.2017 20:13Re: Houby v Piet Retief Tak nejprve děkuju JoVáskovi, že pomohl album zpřístupnit a za druhé - člověče, to už vás ani nemohlo bavit, ty hříbky sbírat (:o))). Jsou opravdu nádherné ... P.s. samozřejmě jsem nevěděla, kde Piet Retief je. |
Z. Lika 15.9.2017 20:09Re: Mňam, mňam Minko!!! A nemohla bys to nafotit...? Když už závidím, tak ať to mám barevně... |
Z. Lika 15.9.2017 20:08Re: Něco z hlívy Hlívu mám moc ráda, asi nejradši jako "škvarky" do špaget. To se máš, že máš možnost pěstovat! Mít čerstvé houby po ruce, to je velká výhoda. |
Z. Minka 15.9.2017 20:07Mňam, mňam Jo milé dámy, co mám zrovna před sebou? Vrchovatou mísu bedel, smažených v těstíčku, jenom posolených a posypaných petrželkou, půlka koše je na zítra na bedlové škvarky s kmínem. A nožičky už se suší v troubě na houbový prášek. V Kersku se momentálně může jít na bedly s kosou, ráno jsem za půl hodiny naplnila 15litrový bramborák a pak už jenom doplňovala drobotinu na smaženici - začínají klouzci, podzimní hříbky a babky a našla jsem i pěkný kotrč, bude dršťková...Příkopy u hlavní silnice z Prahy jsou bedel plné, dají se sbírat z auta, kdyby tedy někdo chtěl ty bedly lehce olovnaté... |
Z. Lika 15.9.2017 20:05Re: Houby v Piet Retief Pane Pechouši, počítejte s tím, že to tady čte i mužstvo. Akorát většinou mlčící a čtoucí, občas nadávající. Čest konstruktivním výjimkám. Díky za odkaz na album, určitě mrknu, míváte hodně dobré fotky. |
Z. Lika 15.9.2017 20:02Re: Zde Kotas, mám dotaz Souhlas, žádnou velkou spotřebu tuku nezaznamenávám. Oprásknout = rychle a dost prudce orestovat. ("Oprásknout" se mi líbí, neboť i zvukomalebně vystihuje proces, poměrně hlučný.) A stejně jako Dede když tak přidám trošku (lžíci, dvě) vody. |
J. Jovo 15.9.2017 19:54Re: Houby v Piet Retief Trochu jsem se opotil, než jsem se do toho alba dostal. Používám prohlížeč Firefox. Musel jsem dát Ctrl +T(nový panel) a tam zadat níže uvedený odkaz, potom Enter a pak se album zobrazilo. www.zonerama.com/Album/288794 Když jsem kliknul na původní adresu a pododkaz, dostal jsem tuto odpověď: Na váš předmět vyhledávání <https://www.zonerama.com/Album/288794> - nebyl nalezen žádný odkaz. Má někdo lepší nápad? |
J. Jovo 15.9.2017 19:50Vojín Kotaz, mám dotaz k houbám v Piet Retief Trochu jsem se opotil, než jsem se do toho alba dostal. Používám prohlížeč Firefox. Musel jsem dát Ctrl +T (nový panel) a tam zadat níže uvedený odkaz, potom Enter a pak se album zobrazilo. www.zonerama.com/Album/288794 Když jsem kliknul na původní adresu a pododkaz, dostal jsem tuto odpověď: Na váš předmět vyhledávání <https://www.zonerama.com/Album/288794> - nebyl nalezen žádný odkaz. Má někdo lepší nápad? |
L. Blaza 15.9.2017 18:58Mňammňam mám obrovskou chuť na houbové řízky, neměla jsem je snad 4 roky! U nás je cuketový festival, peču slaný a sladký koláč z cuket :) |
J. Pechouš 15.9.2017 18:57Houby v Piet Retief Vážené dámy (většinou), před časem jsem zde uveřejnil fotky z našeho výletu do Namaqualandu (květiny). Album mělo slušnou návštěvnost, a tudíž jsem usoudil, že tohle by vás mohlo také zajímat. <https://www.zonerama.com/Album/288794> Po kliknutí na modrý obdélník se ukáže první obraz a pak už se to jen posunuje tímhle ">". Popisky nejsou všude a někdy se na ně musí chvilku čekat. Stálé zdraví přeje Jirka |
T. Zana 15.9.2017 18:36Re: papáníčko Jsem odpoledne koukla z okna, kolem kolotoče se motá asi šest mrňat. TŘI z nich měli kulichy! |
Z. Yga 15.9.2017 17:48Re: Včera, resp. dneska v noci No - to jste asi neletěli s Qatar Airlines (:o)))) |
D. Ruščáková 15.9.2017 17:42Re: Zde Kotas, mám dotaz A zelenou petrželkou, když ji mám, což obvykle mám:)) |
D. Ruščáková 15.9.2017 17:42Re: Zde Kotas, mám dotaz Já je dělám bez mouky, na troše másla (sůl, kmín). Když ho vcucnou, tak další nepřidávám, a prostě doopeču, ono se to nepřipaluje (na dobré pánvi). Pokud je houba větší a potřebuje delší úpravu, něčím málo to podleju (obvykle vařící vodou, jsem lenoch:)) a to něco nechám zase vybublat:)) Podávám s kouskem chleba. |