Úterý 11. listopadu 2025, svátek má Martin
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Když nás honí mlsná

Protože mám strašnou chuť na něco dobrého a bohužel přesně na to, co nesmím… to tak bývá, že…

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ZV

Z. Velká_Kočka

6. 10. 2014 1:36
Jo hříbečky a k tomu mandlové!

Milý Pů, děkuji. Vzpomněla jsem si jak moje tchyně dělávala na vánoce hříbečky. U nás doma se totiž nedělaly. A protože mám od malička ráda marcipán tak jsem je měla moc ráda. Ale tchyně je už v cukru nebalila, přesně tak jak to tady dosvědčuje mnoho jiných.

Taky už hříbečky nesmím. Ale kdyby mi je někdo podstrčil asi bych zhřešila.   ;o)

0 0
možnosti
ZE

Z. Emteska

5. 10. 2014 10:04
jablka

Vážení,

jablka přímo od pěstitelů se prodávají za ceny od 8 do 15 Kč, např. Zepro Přítluky, nebo Sady CZ Nosislav, konkrétně tady na Břeclavsku.

0 0
možnosti
LT

L. Tapuz

3. 10. 2014 19:26
Tyčinky

Také dělám takové tyčinky/obdélníčky z lístkového těsta. Buď takto sypané hrubou solí, nebo i sezamem, strouhaným sýrem, sladkou paprikou, mákem, lněným semínkem, provensálským kořením apod. Také na sladko sypané krystalovým cukrem.

A pak ještě sladké i slané záviny, šátečky, "šneky". Lístkové těsto je skvělá surovina.

Tyhle hříbečky dělala moje babička jako vánoční cukroví. Neobalovala je však v cukru, ale kloboučky ještě polévala rozpuštěnou čokoládou. Mívala je nádherné, jeden jako druhý. Jako malá jsem je milovala, hlavně ty tmavé kloboučky s čokoládou.

0 0
možnosti
HW

3. 10. 2014 19:08
Pu, hlasim

ze jsem vyslala manzela do kramu, at jde koupit listove testo. Budou tycinky dnes po veceri k filmu.

0 0
možnosti
PP

P. Pů

3. 10. 2014 19:12
Re: Pu, hlasim

Je mi ctí Tě inspirovat, Hanko. Toho si považuju, bez legrace.

0 0
možnosti
ZV

Z. Verenka

3. 10. 2014 16:42
Milý Pu

Ty sa nezdáš,ale v tebe je veľký potenciál.S tými tajomstvami by sa dal spojiť seriál:Tajomstvá mojej kuchyne.

Hribiky som nerobila a ani nejedla.

Lístkové cesto je famozne a ja sama sa považujem za královnú lístkového cesta/samozrejme hotového vyvaľkaného/ To sú tyčinky,záviny na sladko i slano,slimáčiky párečky a malé klobásky obalené pásikmi list.cesta,poschodové pagáčiky-vrchné poschodie s otvorom a plnené roznymi plnkami.Noo, tak si myslím,že nejaký VIP-ak by mohol byť venovaný maškrtkám z lístkového cesta.

A ta čerešníčka -alkohol.to fakt nemá chybu.Po návrate zo služby ho určite začnem vyrábať-len má nejak dlhú inkubačnú dobu/či vydržím čakať-toť otázka.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

3. 10. 2014 16:53
Re: Milý Pu

Milá Verenko, napiš lístkový Mlsotník!

0 0
možnosti
ZC

Z. Clea

3. 10. 2014 15:03
Nejvíc mě pobavil

způsob vypořádání se s naloženými pomaranči a citrony ve víně :-)

Ale nápoj vypadá zajímavě, možná ho pro chladné zimní večery zkusím vyrobit. Jaká je jeho spotřeba (vzhledem k obsahu alkoholu se to asi nedá vypít naráz, ne?)?

0 0
možnosti
PP

P. Pů

3. 10. 2014 19:17
Re: Nejvíc mě pobavil

Opatrně. Je to dunihlav a stěnolez. Pít na chuť, ne na žížu.

0 0
možnosti
JD

3. 10. 2014 13:03
Já kašlu na sladké...

Dámy, vadí vám chlap, který umí vařit? Víte, vařit umím gurmánsky zvěřinu, ale mám průser, že si po sobě neumyji nádobí. Odblanit, připravit, naložit, prošpikovat, zeleninou obložit a mořidlem prolít. Nechat den fermentovat ke křehkosti masa v nálevu, pak  péci se zeleninou. Taková třeba daňčí kýta. Pak nálev přes cedník přefiltrovat, zahustit šlehačkou, dochutit cukrem, šťávou z limetky a solí dle chuti, a s knedlíkem podávat, s masínkem ulovené dančí čipleny, která byla součástí "daňčí kýty v troubě". Jsem starej myslivec, vím, co je chutné a výživné.

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

3. 10. 2014 13:21
Re: Já kašlu na sladké...

Mně by takový chlap nevadil, ale manžel by asi měl námitky.

0 0
možnosti
AC

A. Lex

3. 10. 2014 12:25
Waúúúú,

to jsou dobroty, díky za jejich připomenutí. Zasmála jsem se tvému vtipnému podání.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

3. 10. 2014 11:40
Taky si dělám chutě

Naštěstí nejsem na sladké, ale ty tyčky... Dělám je taky z kupovaného listového těsta, ale rozvaluju až doma, protože mám tyčky radši vyšší, macatější. A sypu na ně sezam a trochu soli. A dělám jen tehdy, když má přijít návštěva anebo je k někomu neseme. Jen v takovém případě jsem schopná tvářit se ctnostně a nese--jíst všechny najednou.

Ale Pů mě překvapil, jaký je kuchař! Takové mandlové hříbečky považuju za vyšší kulinářskou (u nás jsme je nedělali). A ten alkokoktejl... to může být barmanská chlouba :-)

0 0
možnosti
MD

M. Dvořka

3. 10. 2014 11:24
Tak tu slintám

před obědem číst takové dobroty... Chjo!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz