Diskuse
MLSOTNÍK: Když nás honí mlsná
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Velká_Kočka
Jo hříbečky a k tomu mandlové!
Milý Pů, děkuji. Vzpomněla jsem si jak moje tchyně dělávala na vánoce hříbečky. U nás doma se totiž nedělaly. A protože mám od malička ráda marcipán tak jsem je měla moc ráda. Ale tchyně je už v cukru nebalila, přesně tak jak to tady dosvědčuje mnoho jiných.
Taky už hříbečky nesmím. Ale kdyby mi je někdo podstrčil asi bych zhřešila. ;o)
Z. Emteska
jablka
Vážení,
jablka přímo od pěstitelů se prodávají za ceny od 8 do 15 Kč, např. Zepro Přítluky, nebo Sady CZ Nosislav, konkrétně tady na Břeclavsku.
L. Tapuz
Tyčinky
Také dělám takové tyčinky/obdélníčky z lístkového těsta. Buď takto sypané hrubou solí, nebo i sezamem, strouhaným sýrem, sladkou paprikou, mákem, lněným semínkem, provensálským kořením apod. Také na sladko sypané krystalovým cukrem.
A pak ještě sladké i slané záviny, šátečky, "šneky". Lístkové těsto je skvělá surovina.
Tyhle hříbečky dělala moje babička jako vánoční cukroví. Neobalovala je však v cukru, ale kloboučky ještě polévala rozpuštěnou čokoládou. Mívala je nádherné, jeden jako druhý. Jako malá jsem je milovala, hlavně ty tmavé kloboučky s čokoládou.
Pu, hlasim
ze jsem vyslala manzela do kramu, at jde koupit listove testo. Budou tycinky dnes po veceri k filmu.
P. Pů
Re: Pu, hlasim
Je mi ctí Tě inspirovat, Hanko. Toho si považuju, bez legrace.
Z. Verenka
Milý Pu
Ty sa nezdáš,ale v tebe je veľký potenciál.S tými tajomstvami by sa dal spojiť seriál:Tajomstvá mojej kuchyne.
Hribiky som nerobila a ani nejedla.
Lístkové cesto je famozne a ja sama sa považujem za královnú lístkového cesta/samozrejme hotového vyvaľkaného/ To sú tyčinky,záviny na sladko i slano,slimáčiky párečky a malé klobásky obalené pásikmi list.cesta,poschodové pagáčiky-vrchné poschodie s otvorom a plnené roznymi plnkami.Noo, tak si myslím,že nejaký VIP-ak by mohol byť venovaný maškrtkám z lístkového cesta.
A ta čerešníčka -alkohol.to fakt nemá chybu.Po návrate zo služby ho určite začnem vyrábať-len má nejak dlhú inkubačnú dobu/či vydržím čakať-toť otázka.
Z. Clea
Nejvíc mě pobavil
způsob vypořádání se s naloženými pomaranči a citrony ve víně :-)
Ale nápoj vypadá zajímavě, možná ho pro chladné zimní večery zkusím vyrobit. Jaká je jeho spotřeba (vzhledem k obsahu alkoholu se to asi nedá vypít naráz, ne?)?
P. Pů
Re: Nejvíc mě pobavil
Opatrně. Je to dunihlav a stěnolez. Pít na chuť, ne na žížu.
Já kašlu na sladké...
Dámy, vadí vám chlap, který umí vařit? Víte, vařit umím gurmánsky zvěřinu, ale mám průser, že si po sobě neumyji nádobí. Odblanit, připravit, naložit, prošpikovat, zeleninou obložit a mořidlem prolít. Nechat den fermentovat ke křehkosti masa v nálevu, pak péci se zeleninou. Taková třeba daňčí kýta. Pak nálev přes cedník přefiltrovat, zahustit šlehačkou, dochutit cukrem, šťávou z limetky a solí dle chuti, a s knedlíkem podávat, s masínkem ulovené dančí čipleny, která byla součástí "daňčí kýty v troubě". Jsem starej myslivec, vím, co je chutné a výživné.
Z. Matylda
Re: Já kašlu na sladké...
Mně by takový chlap nevadil, ale manžel by asi měl námitky.
A. Lex
Waúúúú,
to jsou dobroty, díky za jejich připomenutí. Zasmála jsem se tvému vtipnému podání.
Z. Lika
Taky si dělám chutě
Naštěstí nejsem na sladké, ale ty tyčky... Dělám je taky z kupovaného listového těsta, ale rozvaluju až doma, protože mám tyčky radši vyšší, macatější. A sypu na ně sezam a trochu soli. A dělám jen tehdy, když má přijít návštěva anebo je k někomu neseme. Jen v takovém případě jsem schopná tvářit se ctnostně a nese--jíst všechny najednou.
Ale Pů mě překvapil, jaký je kuchař! Takové mandlové hříbečky považuju za vyšší kulinářskou (u nás jsme je nedělali). A ten alkokoktejl... to může být barmanská chlouba :-)
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz