Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Polévka líné kuchařky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Z. Jajka 26.5.2023 23:44Myslím, že jen hotovost... |
![]() |
L. Lika 26.5.2023 10:32Nějak mám pocit, že co může vyklíčit, může i změknout Třeba máte tvrdou vodu |
![]() |
Z. Matylda 26.5.2023 10:07O klíčení řeč nebyla! třeba by vyklíčila |
![]() |
Z. Jajka 26.5.2023 10:03To zkusím! Vím o pytlíku se zbytkem červené čočky. A zbytku červené řepy ve sklenici v ledničce. Děkuji za inspiraci |
![]() |
Z. Xerxová 26.5.2023 9:57my to máme přes čtyři hodiny cesty... takže po ránu tam nebudeme, i když brzy vyjedeme. Asi bych poo chtěla obejít místní okruh (červená, vyhlídka na Bečvu, a po zelené zpátky do Hranic... propast nepotřebuju) max dvouhodinová procházka - abychom trošku protáhli nohy... |
![]() |
Z. Xerxová 26.5.2023 9:54berou karty v hospodě ?? Nebo musím pro hotovost ?? |
![]() |
A. Alimo 26.5.2023 9:39Zdravím všechny na setkání |
![]() |
A. Zemanová 26.5.2023 9:24Zdravím a mávám na setkání! Užijte si to. |
![]() |
L. Lika 26.5.2023 8:40Tak to bych do čočky neřekla! |
![]() |
Z. Matylda 26.5.2023 7:59Hm, jen se člověku nesmí stát to, co mně onehdy- jaksi mi někam dozadu zapadlo půl pytlíku čočky a měla asi 7 let po datu spotřeby. Snaživě jsem ji namočila na 24 hodin a pak tři hodiny vařila- a byla furt tvrdá... |
![]() |
Z. Olčava 26.5.2023 7:58Přeji krásný den na Setkání, i těm co zůstali doma. Nevím, jak je na Moravě, ale tady v Praze je nádherně. Tak ať vám tam taky svítí sluníčko. |
![]() |
Z. Matylda 26.5.2023 7:57Dorazíme zítra po ránu |
![]() |
Z. Olčava 26.5.2023 7:50Jsem nakonec zjistila, že ty brambory mi tam chutnají víc než rýže |
![]() |
Z. Olčava 26.5.2023 7:46Zano vyzkoušej. Já kolikrát váhala nad neobvyklými kombinacemi, a pak byla překvapená. A musím říct, že vždy. Pravda někdy nemile - tohle už nikdy!, ale jindy zase mňam, to je dobrota. Tady je výhoda, že se řepa dává až na talíř, tak když se neodvážíš, budeš mít dobrou polívku i bez řepy |
![]() |
L. Lika 26.5.2023 7:31Klidně - mám ale pocit, že líných vynalézavých kuchařů zase tolik není |
![]() |
J. Fialová 26.5.2023 7:27Nadpisy posledních dvou Mlsotníků mě zaujaly. Opravdu a velmi Bude příště pro nás líné třetí díl? |
![]() |
L. Lika 26.5.2023 7:17Dorazím zítra po ránu, těším se. |
![]() |
T. Zana 26.5.2023 7:14To vypadá dobře. Čočku máme taky rádi, jen tu řepu si neumím moc představit. Hm, asi to chce začít experimentovat opatrně :-) |
![]() |
T. Zana 26.5.2023 7:11Ahoj, zdravím z Hranic :-) V noci tu byla pěkná kosa. Ale už se nás tu docela dost sešlo, tak jsme včera večer poseděli a pokecali. A teď svítí slunce, bude hezky. |
![]() |
L. Lika 26.5.2023 7:09Přeji krásné ráno všem Zvířetníkům, Setkávajícím se i procházejícím. Zaujala mě ta červená řepa, to by mě nenapadlo, a umím si představit, že právě do čočkové padne jako... jako řepa do hrnce. Nakyslá, dobrá. Nakyslou čočkovou jsme doma dělávali. A do čočkové jsem zvyklá přidat ty brambory, takže za mě tím lépe. Olčavičko, jen houšť |
![]() |
Z. Xerxová 26.5.2023 6:05a zdravit bude kdo !! hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům |
![]() |
Z. Xerxová 26.5.2023 6:05takové polévky jsou nejlepší - vždy si vzpomenu na časy dětského turisťáku - jak se na ohništi do kotlíku vroucí vody vsypaly všechny polévky, co kdo donesl. Platila jen dohoda před výletem - jestli tentokrát husté (gulášovka, bramboračka, čočkovka) či řídké(slepičí, hovězí a myslím, že už byla i francouzské). Jen občas byly dohromady i husté a řídké... neb všichni neudrželi myšlenku... |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=JYEXccPbTdXcFu8&p=5yGomgH_%7czfwOW-WicL%7cAdmcOzCWgc%7cZGqkr6_SWmbLnFkpm6%7cAWenJj1hg%7c6yDdnnAi2u&x=W8r6Q1)