Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
To zkusím! Vím o pytlíku se zbytkem červené čočky. A zbytku červené řepy ve sklenici v ledničce. Děkuji za inspiraci
Zdravím všechny na setkání. Já vám strašně závidím, tady je sice dneska krásně slunečno, teploučko, ale není tu žádné setkání !!! Já vím, mea culpa, neměla jsem se nastěhovat na druhý konec republiky
Hm, jen se člověku nesmí stát to, co mně onehdy- jaksi mi někam dozadu zapadlo půl pytlíku čočky a měla asi 7 let po datu spotřeby. Snaživě jsem ji namočila na 24 hodin a pak tři hodiny vařila- a byla furt tvrdá...
Tak to bych do čočky neřekla! Asi jsem ovlivněná tím faraonským obilím, co klíčí po 5000 letech. Ovšem je pravda, že čočka není obilí, že.
Nějak mám pocit, že co může vyklíčit, může i změknout
Třeba máte tvrdou vodu
Přeji krásný den na Setkání, i těm co zůstali doma.
Nevím, jak je na Moravě, ale tady v Praze je nádherně. Tak ať vám tam taky svítí sluníčko.
Nadpisy posledních dvou Mlsotníků mě zaujaly. Opravdu a velmi
Bude příště pro nás líné třetí díl?
Klidně - mám ale pocit, že líných vynalézavých kuchařů zase tolik není
To vypadá dobře. Čočku máme taky rádi, jen tu řepu si neumím moc představit. Hm, asi to chce začít experimentovat opatrně :-)
Zano vyzkoušej. Já kolikrát váhala nad neobvyklými kombinacemi, a pak byla překvapená. A musím říct, že vždy. Pravda někdy nemile - tohle už nikdy!, ale jindy zase mňam, to je dobrota. Tady je výhoda, že se řepa dává až na talíř, tak když se neodvážíš, budeš mít dobrou polívku i bez řepy .
Přeji krásné ráno všem Zvířetníkům, Setkávajícím se i procházejícím.
Zaujala mě ta červená řepa, to by mě nenapadlo, a umím si představit, že právě do čočkové padne jako... jako řepa do hrnce. Nakyslá, dobrá. Nakyslou čočkovou jsme doma dělávali. A do čočkové jsem zvyklá přidat ty brambory, takže za mě tím lépe. Olčavičko, jen houšť A děkuju!
Jsem nakonec zjistila, že ty brambory mi tam chutnají víc než rýže . Ale kdoví, třeba mi příště pro změnu dojdou brambory a jak ráda tam tu rýži nasypu.
takové polévky jsou nejlepší - vždy si vzpomenu na časy dětského turisťáku - jak se na ohništi do kotlíku vroucí vody vsypaly všechny polévky, co kdo donesl. Platila jen dohoda před výletem - jestli tentokrát husté (gulášovka, bramboračka, čočkovka) či řídké(slepičí, hovězí a myslím, že už byla i francouzské). Jen občas byly dohromady i husté a řídké... neb všichni neudrželi myšlenku...
Ahoj, zdravím z Hranic :-)
V noci tu byla pěkná kosa. Ale už se nás tu docela dost sešlo, tak jsme včera večer poseděli a pokecali. A teď svítí slunce, bude hezky.
Dorazíme zítra po ránu a mám překvapení do Trpasličího obchůdku od Batyino vnučky!
my to máme přes čtyři hodiny cesty... takže po ránu tam nebudeme, i když brzy vyjedeme. Asi bych poo chtěla obejít místní okruh (červená, vyhlídka na Bečvu, a po zelené zpátky do Hranic... propast nepotřebuju) max dvouhodinová procházka - abychom trošku protáhli nohy...