Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ČLÁNKY S HŘÍVOU: A dne osmého šel na pivo
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E. Beranová 14.1.2020 11:47... a to jsme ještě nebyli u Pinkasů! " |
Z. Jenny 13.1.2020 18:58Krásná óda na pivo! Jsi můj člověk milý Hřívnatče! Ještě,že mám doma Plzeň,ze sedmého schodu. Bezva, díky! Jedna denně, ani nemusí být celá prospívá mému zažívání velice. |
A. Zemanová 13.1.2020 17:22Já mám ráda zelený Birell. Ale většinou (nealko) pivo piju jen při práci na zahradě. Když jsem zahrádku budovala a bylo vedro ke třiceti a víc, vypila jsem klidně dvě i tři Birelly za den, jen to zasyčelo. Přes zimu si občas dám "půlpivo" k obědu, když si to jídlo vyžaduje. Občas si ochutnám i ovocné pivo, ale celá plechovka je na mě moc, to by mi stačila malá sklenička. |
E. Beranová 14.1.2020 11:55Birellíček polotmavý ano! ale i ten klasický modro-stříbrný si dám k české klasice ( řízek, kachnička, pečené maso) |
A. Bytová 13.1.2020 15:24Podle Bible stvořil Bůh svět za šest dní a sedmého dne odpočíval. Jestli šel na pivo není známo, ale pokud ano, nebylo to v pondělí. |
R. Enatae 13.1.2020 12:44Prosím o používání nicku. Díky. |
Z. Iva 13.1.2020 11:31Davide, nemáš pravdu, pivo není pro každého. V každém půllitru je kolem 50 g cukru, pro diabetika smrt . |
E. Zvolánková 13.1.2020 15:48A nenapadlo už někoho zkoušet vyrobit pivo pro diabetiky??? Fakt nevím, jen se ptám...Možná to ani nejde... |
M. Skálová 13.1.2020 20:07Dia pivo existuje ale má větší obsah alkoholu než Birell. |
E. Beranová 14.1.2020 11:46existuje a je to takové...divné pivo |
R. Enatae 13.1.2020 17:20Celkový obsah sacharidů je kolem 28 g v jednom litru. Vyrábějí se i dia piva. |
Z. Iva 13.1.2020 20:09No, když si vezmeš, že na oběd máš povoleno 40 g sacharidů, tak by ses musela rozhodnout, zda pivo nebo oběd |
Z. Lika 13.1.2020 20:18Ne nadarmo se říká, že pivo je tekutý chleba. |
R. Enatae 13.1.2020 20:40Jen jsem uvedla na pravou míru obsah sacharidů. |
Z. Iva 13.1.2020 21:04Tak jsem se spletla, no, mělo to být na litr. Silnější piva mají kolem 40 g na litr... Fakt oběd a jen to prolítne žaludkem |
Š. Matyášová 13.1.2020 10:18miluju poctivej pardubickej Porter 19°, černej , těžkej a sladkej...oblibuju 12°hořkej Radegast, jako řidič, lemtám birell (modrej nebo zelenej)..plzničku k husičce, budvárek k pečenýmu kolenu...ale dobře točenej Kozlík 11°, má taky svoje přednosti..chutná mi Kácov....pšeničná mi nechutnají,nefiltrované kvasničáky si občas dám... |
L. Blaza 13.1.2020 10:12Hned mě napadl film Postřižiny, kdy krásná paní Magda Vášáryová s chutí pije pivo a k tomu snídá vypečené maso! |
T. Zana 13.1.2020 9:56O mně je celkem známo, že jsem děvče pivní. I když podobně jako Eva níže jsem ho do nějakých pětadvaceti nepila. Pak se to nějak zlomilo ;-) Taky nerada pšeničné, zato všelijaká svačině kvašená (ipa, ale a tak) mám vyloženě ráda. Ale na žízeň je nejlepší česká desítka - a na výletech tam, kde vaří cyklistickou osmou, tam mě vyloženě potěší. Po pivu neusínám :-)) |
T. Zana 13.1.2020 9:58Zatracený automatický opravy: svrchně, nikoliv svačině!! |
Z. Lika 13.1.2020 10:13Já to říkám sice pořád, ale ještě jsem s tím nezačala - že začnu ty automatické opravy sbírat, často jsou to perly a logika programátorů je fascinující. Ty se máš, že tě pivo osvěžuje a povznáší! |
Z. Yga 13.1.2020 10:42Já si říkala - jo zana, to je aspoň děvčica - ke svačině jen kvašené pivo! |
Z. Lika 13.1.2020 9:24Tak už vím, proč se říká "pivo jedna báseň" Pivo mi chutná, ale nemůžu ho - strašně mě uspává a když jsem si ho dala někde na túře, byla to katastrofa - další pochod byl strašlivé utrpení a mučení, tělo volalo "vyflákni se na to, flákni sebou sem pod košatý strom, dyk je to jedno... A to jsem měla nejvýš jedno! A k té pěně - měla jsem kamarádku, která chodila od stolu k výčepu prosit o trošku pěny do sklenice. A vždycky dostala, třeba i pětkrát za večer Pěkné, Hřívnatče, a díky za připomenutí Čapka. |
Z. Yga 13.1.2020 9:30Pokud jsem na kolovýletě, tak si nemohu dát ani malé pivo - okamžitě se mi přestanou ohýbat kolena a další cesta je čiré utrpení. Zajímavé, po víně se mi tohle nestává (jet po požití slivovice jsem ještě nezkoušela). |
Z. Lika 13.1.2020 10:06Ygo, mám přesně stejnou zkušenost. A po slivce - pokud si dám jen jednu - se mi pochoduje výborně. |
T. Zana 13.1.2020 12:35Tak tohle je zvláštní - jsme zjevně každej jinej :-) Pivo se mnou nedělá skoro nic, ale z bujarých let totáčních, kdy alkohol na pracovišti zase tak moc nepřekážel, pamatuju, že mi po tvrdém i po víně okamžitě odchází jemná motorika (psaní na stroji). |
E. Zvolánková 13.1.2020 8:14Zdravím všechny při pondělku...Jó pívo....do nějakých svých 25 let jsem ho nemohla ani cítit, ale pak jsme jednou z mužem v parném létě montovali dělící plot přes zahradu, natírali a "umírali žízní"...Manžel tehdy přinesl vychlazené pivo a podal mi ho s tím, že ve vedru je na žízeň lepší než voda. Tak jsem to riskla...no a od té doby si ho občas ráda dám. Tehdy jsem vyžohla flašku Krušovic na ex. Dneska mám radši Plzeň nebo Svijany, ale ono stejně vždycky asi závisí na konkrétní várce...a samozřejmě, čepované je lepší než z lahve... Ale nejsem žádný spiťar...stačí mi sklenka k obědu, pokud je něco těžšího na trávení, anebo když je sešlost někde, tak u pivka se taky líp kecá, než na sucho ale taky mi stačí jedno malé. A i když je to třeba hloupé to takto říci, buďme rádi, že je ten náš národ hrdý aspoň na to svoje pivo....aspoň na něco, když takřka všechno svoje know-how už jsme rozprodali či rovnou odevzdali cizím... |
Z. Yga 13.1.2020 7:52A tak já si pivo dám ráda. S kamarády v hospodě (chodíme tak jednou do měsíce) se situace životní probírá nejlépe nad půllitrem dvanáctky . A v létě je pivo taky fajn - žízeň zažene, duši potěší. Já mohu i ta ovocná piva, ale musí být náležitě vychlazená. Co naopak ráda nemám, je pivo pšeničné, to teda fakt nemusím. Na druhou stranu mám ráda i dobré kvasnicové. Jinak je známo, že naši předkové sice pivo vařívali už od 14. století, ale pivo plzeňského typu, které máme tak rádi, poprvé uvařil bavorský sládek Groll . Ale ač pivo mám rada, nad dobré víno není. Holt děvčica z vinorodého kraja. |
Z. Matylda 13.1.2020 7:16Tak dneska k tomu nic neřeknu, protože pivo nepiju, nemám ho ráda. Já jsem zaměřená tím jihomoravským směrem- mě potěší dobré víno. |
Z. Xerxová 13.1.2020 6:18hezké pondělí všem Zvířetníkům a zvířátkům Pivo si dám ráda - ale jako pití, ne jako modlu Nemám ráda ovocná a jinak ochucená piva. |
R. Enatae 13.1.2020 1:12Hřívnatec si na návštěvy nosí vlastní kávu, mlýnek a příslušný verk, ve kterém si kávu zhotoví. Podle dnešního něžného, až mazlivého článku to vypadá, že napříště si bude nosit i vlastní pípu |