28.7.2021 | Svátek má Viktor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Neplněné brknedle a frpalačinka

To máte z levného krámu nakrájené uzené a chuť na brknedliky a nechce se vám je pro dvacetihlavýho draka plnit a ani motat knedlíkové rolády...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 14.5.2021 18:47

Šarko, sice většina tvých receptů je zde, co se surovin týče (hlavně typy masa), nedostatkové zboží, ale i tak se o nich krásně čte a nedivím se, že se strávníci jen olizují a stojí frontu na nášup. A máš bezva obrázky, na Beaveru musí být krásně, chápu, že to tam tak miluješV. Z Čech do Německa jsem si z každé návštěvy vozívala uzenou rolku. Bohužel zdejší uzené (tady znám jen kýtu-šunku) mi moc nechutná, chuť i vůně mi přijde umělá , má podle mne silnou chemickou příchuť. Dokonce se prodává sušené uzené koření v prášku, které zdejší Jižané používají, když vaří (no spíše rozvaří) jejich zelené lupení (které ale jinam máme moc rádi, jen bez uzené příchutě). Jednou jsem si omylem koupila velkou konzervu lupení, netušila jsem, že bylo "ochucené". Nechtěla jsem to vyhodit, tak jsem lupení nejprve v cedníku mohutně proprala pod tekoucí vodou a pak dala na smaženou cibulku. Od té doby už jen čerstvé. Ale mohla bych tvoje knedle zkusit jen s kousky normální šunky z kýty a hromadou hodně osmažené cibulky, to máme velice rádi. Použítí solamilu jsem take neznala, fajn nápad, musím si zapamatovat.

Palačinky jsem už dlouho nedělala, dostávám na ně chuť:-). Teplá polořídká "poleva" z jakékoliv marmelády (když jsou v ní kousky, tak rozmixovat do hladka) je výborná na vše sladké - buchtu, zmrzlinu, palačinky atd. - a kopeček šlenačky navrch to povýší na luxusní moučník. Já tak právě včera dodělala (na zmrzlinu) půl litrovou sklenici rozvařených a rozmixovaných hrušek.

Š. Matyášová 17.5.2021 7:23

mne mrzí Maričko, že to nemůžeš uvařit..příště bude jehněčí..to by klapnout mohlo....;-)

M. Crossette 17.5.2021 15:18

Šarko, bohužel ani to jehněčí "neklapne" :-) Ovce a kozy jsou tu občas u domů, na pastvách vidět (spíše ty kozy), ale o jejich maso v obchodech nezavadíš, fakt nevím proč, asi jen soukromý prodej. No a jehněčí v obchodech jsem viděla jedině silně mražené, dovoz z Austrálie a je nekřesťansky drahé. Před řadou let jsem ho jednou koupila. Ale buď jsem ho neuměla upravit, nebo chuťově hodně ztratilo tím silným zmražením, nevím. Ale maso bylo tuhé a za ty peníze jsme si nijak nepochutnali. Víckrá jsem nezkoušela a vlastně se už po něm ani nepídím.

Ale nic si z toho nedělej, já si i tak tvé recepty ráda čtu (i ty došlé mailem) a máš u nich fotky u kterých se sliny sbíhají. :-)