23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Neplněné brknedle a frpalačinka

To máte z levného krámu nakrájené uzené a chuť na brknedliky a nechce se vám je pro dvacetihlavýho draka plnit a ani motat knedlíkové rolády...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 17.5.2021 15:18

Šarko, bohužel ani to jehněčí "neklapne" :-) Ovce a kozy jsou tu občas u domů, na pastvách vidět (spíše ty kozy), ale o jejich maso v obchodech nezavadíš, fakt nevím proč, asi jen soukromý prodej. No a jehněčí v obchodech jsem viděla jedině silně mražené, dovoz z Austrálie a je nekřesťansky drahé. Před řadou let jsem ho jednou koupila. Ale buď jsem ho neuměla upravit, nebo chuťově hodně ztratilo tím silným zmražením, nevím. Ale maso bylo tuhé a za ty peníze jsme si nijak nepochutnali. Víckrá jsem nezkoušela a vlastně se už po něm ani nepídím.

Ale nic si z toho nedělej, já si i tak tvé recepty ráda čtu (i ty došlé mailem) a máš u nich fotky u kterých se sliny sbíhají. :-)

Š. Matyášová 17.5.2021 7:26

jo...;-D;-D;-DR^

Š. Matyášová 17.5.2021 7:24

věřím....já taky....;-D

Š. Matyášová 17.5.2021 7:23

mne mrzí Maričko, že to nemůžeš uvařit..příště bude jehněčí..to by klapnout mohlo....;-)

Z. Lika 14.5.2021 20:42

Asi to budu dělat i s haluškami, aby se mi nerozvařovaly. Moje halušky jsou spíš noky, tak to půjde.

Z. Jenny 14.5.2021 20:02

VVR^

M. Crossette 14.5.2021 18:47

Šarko, sice většina tvých receptů je zde, co se surovin týče (hlavně typy masa), nedostatkové zboží, ale i tak se o nich krásně čte a nedivím se, že se strávníci jen olizují a stojí frontu na nášup. A máš bezva obrázky, na Beaveru musí být krásně, chápu, že to tam tak miluješV. Z Čech do Německa jsem si z každé návštěvy vozívala uzenou rolku. Bohužel zdejší uzené (tady znám jen kýtu-šunku) mi moc nechutná, chuť i vůně mi přijde umělá , má podle mne silnou chemickou příchuť. Dokonce se prodává sušené uzené koření v prášku, které zdejší Jižané používají, když vaří (no spíše rozvaří) jejich zelené lupení (které ale jinam máme moc rádi, jen bez uzené příchutě). Jednou jsem si omylem koupila velkou konzervu lupení, netušila jsem, že bylo "ochucené". Nechtěla jsem to vyhodit, tak jsem lupení nejprve v cedníku mohutně proprala pod tekoucí vodou a pak dala na smaženou cibulku. Od té doby už jen čerstvé. Ale mohla bych tvoje knedle zkusit jen s kousky normální šunky z kýty a hromadou hodně osmažené cibulky, to máme velice rádi. Použítí solamilu jsem take neznala, fajn nápad, musím si zapamatovat.

Palačinky jsem už dlouho nedělala, dostávám na ně chuť:-). Teplá polořídká "poleva" z jakékoliv marmelády (když jsou v ní kousky, tak rozmixovat do hladka) je výborná na vše sladké - buchtu, zmrzlinu, palačinky atd. - a kopeček šlenačky navrch to povýší na luxusní moučník. Já tak právě včera dodělala (na zmrzlinu) půl litrovou sklenici rozvařených a rozmixovaných hrušek.

L. Jakovljevičová 14.5.2021 18:22

To jsou velmi chutné recepty, dala bych si hned:-P Brknedle určitě někdy udělám a ten fígl se Solamylem neznám, ale určitě vyzkouším. A palačinky miluju a už jsem je dlouho nedělala. A teď jsem dostala hlad na palačinky, spíš chuťohlad (jak říká můj vnuk)

A. Alimo 14.5.2021 17:32

Jen jez, potřebuješ doplnit energii na uzdravování se V

A. Alimo 14.5.2021 17:30

JÁ MÁM HLAD;-D a ty mi tady děláš chutě, že mám plnou pusu slin. Na fšechno !!!!

A. Alimo 14.5.2021 17:29

Taky obaluju brknedle v Solamylu, než je vrazím do vody, mám pocit, že pak nejsou tak oblemtaný, než když to neudělám.

A. Bytová 14.5.2021 17:13

Vzhledem k tomu, že jméno Semjon (původně ukrajinské či kozácké ) se dá přeložit jako símě, semeno, tedy potažmo i zrní, je to pro slepici óčestvo docela pasující. ;-D

T. Zana 14.5.2021 16:42

Knedlíky vypadají dobře. Dělám takhle špekové, určitě stejným systémem jdou udělat i s uzeným.

Ten solamyl je zajímavý tip, taky jsem to neznala.

Z. Nítkovská 14.5.2021 16:33

Na blbiny nás užije: skutečné jméno Larisa Semjonovna.

Z. Jenny 14.5.2021 16:14

Jj, dala bych Vlastu! Evu bych nechala pro nějakou černou slépku.Ona byla ta Eva takovej čertík! :-)

Z. Jenny 14.5.2021 16:11

;-DR^

Z. Janaba 14.5.2021 15:32

Larisa se mi nelíbí, ale slepice Larisa Sergejevna je dokonalá! ;-D Sharkóó jóóó!

J. Hlavsová 14.5.2021 14:25

První jméno pro slípku, co mě napadlo, je rovněž již ze zmíněná Eva (Bosáková). O poněkud bizarních jménech už tady, myslím, diskuze byla, psala jsem o louisiánech - Kora se vlastně jmenovala Modré pivo (Blue Beer), její sestra Černé mléko (Black Milk), další už si ani nepamatuju, musela bych hledat, ;-)Ovšem na špici by byl pes z jiné chovky, který s jmenoval Cocotte ...... K palačinkám - maminka dělala klasické nasladko či naslano a pak dělala takové tlustší, nadýchanější, těm se u nás říkalo amolety.

A. Zemanová 14.5.2021 14:18

Vyzkouším, až nebudu mít pečeno a budu líná péct. :-)

A. Zemanová 14.5.2021 14:17

Jejda, to mě vůbec nenapadlo! Tím spíš se přimlouvám za Vlastu, budete silná dvojka. :)

A. Zemanová 14.5.2021 14:16

No páni, Jenny, to muselo být žraso! :)

A. Zemanová 14.5.2021 14:15

Druhá varianta je obalit celý knedlík v solamylu, než ho vrhneš do vařící vody. :-)

Z. Jenny 14.5.2021 13:29

Tečko, k odstavci 2,věta č.1, ano je! Měli jsme špenát, tak palačinka šupyšup, byla coby dup. Mňam, jsme potfóra mlsná, neodolala jsem.;-D

Z. Lika 14.5.2021 12:50

To mně napadá spíš neuctivé: Lariso Sergejevno, proč tak kdákáte?

A. Bytová 14.5.2021 11:52

Mně se "Larisa" líbí. A můžeš ji oslovovat celým jménem. Óčestvo si vymysli. Tak třeba - Lariso Sergejevno, přestaň se tady šmrdolit.

Z. Lika 14.5.2021 11:46

No jo vlastně, ty bys mohla být přivázaná někde ke stromu a Vlasta by číhala za rohem ;-D

A. Bytová 14.5.2021 11:45

Znala jsem jednoho vlčáka a na toho volali - Zetore! :-)

Z. Lika 14.5.2021 11:44

Á, bezva tip, mouku moc nemůžu, díky.

Š. Matyášová 14.5.2021 11:43

na ja, byla by to moje velitelka ;-)

Š. Matyášová 14.5.2021 11:42

když nechceš přidávat do knedlí mouku, a máš pocit, že je to na hraně, tak ti to udrží knedlík celej....