11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anče 22.5.2006 12:13

Re: Ten sýr

Ovšem Stilton je anglický sýr, myslím... Tuhle mi málem utek z prkýnka :-)

Anče 22.5.2006 11:59

Re: Re: Syrečky jsou sice syrečky

A Valaši naše trnky (ten keř s malýma trpkýma bobulkama) vůbec neznají, prý když se to nedá pálit, tak to nestojí za jméno. V Rožnově v hospodě ze mě měli fakt srandu, když mi dávali trnkovicu a já se divila, že to sbíraji ve velkém...

krmič 20.5.2006 12:50

Re: Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Který římský básník napsal spis "De producere ventes"?

DJing cheb pako 19.5.2006 23:57

Kdyz je sezonna durianu

hlidaji v asijskych hotelech, aby to nekdo neprinesl dovnitr. Rozleza se to klimatizaci a ztraceji hosty. Odolni jsou jedine Francouzi, kterym se da rict, ze si nekdo koupil dobry syr...

Durian se musi trochu pripravit, samotny dost hruza.

nuchna 19.5.2006 23:52

No ale udělali to chytře

No ale udělali to chytře, vystoupili na čerstvý vzduch, a výřečnou babu tam nechali v tom děsným smradu. ;-)

Fallowa 19.5.2006 22:59

Re: Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Milý autore,byla jsem šťastně vdaná 23let,než manžela chytla ,,druhá míza´´Rv:-(...(Ale se syrečky to nemělo souvislost)

xjcx 19.5.2006 22:21

Jo a jeste-

na vode - kotlik, rozpustit pul kila tvaruzku, pridat cibuli, zalit pivem, vymichat dohladka, nechat pres noc vychladnout, rano s cibuli a cesnekem. V byte se to neda....

xjcx 19.5.2006 22:18

Nekolik zazitku..

Predstavte si koleje Purkynky v Brne - 12 pater, v menze kminovy syr (slabsi verze tvaruzku), papiry od syra v pradelnim kosi, nedele vecer, univerzalni klic a papiry peclive rozneseny a ukryty ve vsech pokojich - v noci pak na kolejich zivo jak v ule!

Jinak tvaruzky na panev na kolecka cibule ,opeprit,prikryt talirem, cerstvy chleba a pivo...

Zdechly pes-tvaruzek mezi 2 kolecka mekkeho slalmu, obalit jako rizek, usmazit, varene  brambory..

Durian vskutku smrdi vic, pasoval jsem v letadle z Bangkoku do Prahy v zavazadlovem prostoru), ve fronte na odbaveni to zacalo neskutecne smrdet - pritel to komentoval slovy -" pokusim se to preprdet, ale bude to nadlidsky vykon!"  Po ceste do Prahy se durian pekne rozlezel a na schodech v metru se za mnou protijedouci udivene ohlizeli... Doma to pochopitelne nikdo nejedl. Presto je to ale kral ovoce!

xjcx 19.5.2006 22:08

Re: :o))

Durian jsem jedl a dokonce jsem ho propasoval z Bangkoku letadlem do Prahy. Neskutecny zazitek!

Kadlus 19.5.2006 21:43

Re: Samo-domo

Dámy a pánové- to je především omluva za to, že jsem v úvodu krásnější 1/2 lidstva opomněl. DÍKY VŠEM, vyzkouším,mám problém,žena nemá naplánován žádný "opušťák". Asi to dám na půdu, tam chodí velice zřídka.Pak pozvu zeťáka, on skočí pro to točené (i když sycené) a budeme si notovat.Napsal bych pak něco, bohužel Net zatím nepřenáší vůně- i když na mne moje OPera "kecá"- umí to, jenom anglánsky, bohužel.

papouk 19.5.2006 20:59

Re: Už dlouho jsem se tak nezasmála

Zkuste se podivat na >http://www.oook.cz/library/jerome-boat/k04.htlm<, tam jsou prelozeni "Tri muzi ve clunu." Stoji to za to a pokud knihu neznate, mozna, ze si ji prectete celou.  

papouk 19.5.2006 20:59

Re: Už dlouho jsem se tak nezasmála

Zkuste se podivat na >http://www.oook.cz/library/jerome-boat/k04.htlm<, tam jsou prelozeni "Tri muzi ve clunu." Stoji to za to a pokud knihu neznate, mozna, ze si ji prectete celou.  

spaldings 19.5.2006 19:27

Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Jak se píše o jedno svatém "když uslyšel, jak jeden z mužů hlasitě vypustil své větry, tu se rozplakal a jedině modlitbou se upokojil".

Alex Juchelka 19.5.2006 19:12

Re: Limburger

Třeba Harzer bylo to, čemu výše říkám kopie (olomouckých syrečků)... Jak ta věc vypadá?

G. Pašek 19.5.2006 17:27

Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Abatyše prdí tiše, jak když jarní vánek dýše, létající kaštany rozbouraly varhany . . . .

Dál už mě vypado z hlavy. Království dám, za pokračování toho čundráckého kupletu . . . . .

G. Pašek 19.5.2006 17:20

Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

ať je tady sranda . . . . . ty o politice vážné články jak srdeční infarkt už lezou krkem. Když je něčeho hodně, tak je toho moc.  Stejně každej už ví jak bude volit a nepotřebuje nápovědu . . .

autor 19.5.2006 17:16

Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Jak lze z příspěvku zjistit,když se ženská chce vdát, ;-P nezabrání jí v tom ani syrečky .A to je co říct. A jistěže jste milostivá, šťastně vdaná. Mužský který má kamarády, syrečky a jeho budoucí jde ,když se s tím cpou ,na panáka do hospo:-Ddy je "šťastný to muž"

aida 19.5.2006 17:02

Re: Re: Re: Re: Re: Když už tvarůžky příliš pochodují

R, zdravím!:-) Rudolfovi věřte, on je na tyhle věci fakt expert, známe se osobně.

Jo a ta včerejší diskuse, kde jsme se potkali, se nakonec rozrostla na víc než 300 kousků.

aida 19.5.2006 17:00

Re: Re: Re: Zkusím poradit,

No, mám recept (inspirace z Labužníka.com), kombinující obojí: 1 tvaroh utřít, lze i s trochou másla, jak kdo má rád, vmíchat nadrobno nasekané tvargle (1 balíček věnečků), sůl, bílý pepř, mletou papriku (i pálivou, podle chuti a otrlosti), několik posekaných jarních cibulek i s natí a pokud je to moc husté, trochu zředit mlékem. Nechat stát (nejlíp v nějaké uzavíratelné krabičce) 1-2 dny na lince, pak přemístit do lednice. Tak za 5 dní se to může jíst. Dobrou chuť!:-)

R 19.5.2006 16:55

Re: Re: Re: Re: Když už tvarůžky příliš pochodují

Dík, už si vzpomínám. Kdysi hodně dávno jako náctiletý jsem si ji půjčil z obecní knihovny a přečetl.

aida 19.5.2006 16:54

Re: Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

...líčení...:-/

aida 19.5.2006 16:41

Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

...prý je do toho dobré přidat trochu cibule a údajně je to neskutečná mňamka, teda podle líčeníé mé lepší polovic, sama nevím, v životě jsem to nejedla - ale tvargle já ráda...

aida 19.5.2006 16:39

Re: smrad jak když rozpáře pytel komediantů

My jsme tady všichni takoví fajn.:-);-)

Zuzana W 19.5.2006 16:36

Re: Re: Buy organic!

Ano, ma:

'Artificial fertilizers, synthetic hormones or toxic pesticides are never used on our dairy farms. Many natural nutrients in milk are altered or destroyed by heating to temperatures that exceed 110 degrees Fahrenheit. Therefore, we do not pasteurize our milk and our cheese making recipe temperatures never exceed 103 degrees. All of our cheese meets the Federal Law specifications because none of our cheese leaves our curing cellars until it is aged at least 60 days.'

Uz utikam, abych tu tvaruzkovou svandu taky nekazila ;-)

Alex Juchelka 19.5.2006 15:59

Re: Buy organic!

Problém je v tom, že stávající zákony nedovolují do USA dovážet pravé nepasteurizované francouzské camemberty, brie, epoisse, aj. (Tyto sýry se zde jinak koupit dostanou, ale jsou to modifikované verse z pasteurizovaného mléka...) Má to něco společného s dobou zrání sýrů a FDA předpisy.

Fallowa 19.5.2006 15:58

Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Připomněl jste mi jeden zážitek z mládí - nevím,jestli se to dá brát taky jako recept:Přijela jsem za (tehdy budoucím)manželem na chatu(srub v lese).Když jsem vešla dovnitř,šly na mě mrákoty:-(.Sedělo tam s mým mužem pět jeho kamarádů u stolu,na kterém stál příšerně špinavý hrnec a jak vypadal,tak taky páchnul;-€!Můj muž řekl,že mně čekal pozdějším vlakem a chtěli si tu dobrotu 8-ov hrnci sníst,než přijdu - byly to olomoucké syrečky,které před nějakou dobou(myslím,že min.před čtrnácti dny)dali do hliněného hrnce,zalili pivem,řádně hrnec utěsnili,zabalili a zakopali do země!Já přišla právě když ho vykopali a chtěli otevřít - tak jsem jim rozdala lžíce,chleba a vyhnala je s tou dobrotou do lesa;-O.Dali si to na pařez,na mé důrazné doporučení vybrali místo proti větru a ten humus snědli.Já jsem vyvětrala a šla do místní nádražní hospůdky si spravit chuť pár panákama,aby to se mnou neseklo:-D... 

Alex Juchelka 19.5.2006 15:54

Re: Limburger..

Já nemám problém s nákupem sýrů, Zuzano, ale díky!

Zuzana W 19.5.2006 15:43

Buy organic!

A syry z nepasterizovaneho organickeho mleka si muzete koupit na farmach, treba tady

http://www.farmsteadfresh.com/ nebo v whole food stores zde http://www.wholefoodsmarket.com/

jak organicke farmy tak ten whole food market jsou po cele Americe.

Na farmach jsou organicke produkty obvykle levnejsi nez v 'whole food', nejdrazsi jsou v beznych retezacich-supermarketech. Farmy a jejich adresy ve Vasi oblasti si najdete na internetu - v up-state NY je jich nepocitane.

Zuzana W 19.5.2006 15:33

Limburger..

Zde si muzete koupit Limburger/u a dalsich podobnych syru kolik chcete, Alexi, pane Pasku a dalsi..

http://www.igourmet.com/shoppe/prodview.asp?cat=1&subcat=Limburger&prod=498&gift=limburger

děkuji všem, už si čtu 19.5.2006 15:32

autor

 v Mlsotníku a slintám.To mám za to!