Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 79
  • Poslední: 22.5. 2006 12:13
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
xjcx 19.5.2006 22:21

Jo a jeste-

na vode - kotlik, rozpustit pul kila tvaruzku, pridat cibuli, zalit pivem, vymichat dohladka, nechat pres noc vychladnout, rano s cibuli a cesnekem. V byte se to neda....

xjcx 19.5.2006 22:18

Nekolik zazitku..

Predstavte si koleje Purkynky v Brne - 12 pater, v menze kminovy syr (slabsi verze tvaruzku), papiry od syra v pradelnim kosi, nedele vecer, univerzalni klic a papiry peclive rozneseny a ukryty ve vsech pokojich - v noci pak na kolejich zivo jak v ule!

Jinak tvaruzky na panev na kolecka cibule ,opeprit,prikryt talirem, cerstvy chleba a pivo...

Zdechly pes-tvaruzek mezi 2 kolecka mekkeho slalmu, obalit jako rizek, usmazit, varene  brambory..

Durian vskutku smrdi vic, pasoval jsem v letadle z Bangkoku do Prahy v zavazadlovem prostoru), ve fronte na odbaveni to zacalo neskutecne smrdet - pritel to komentoval slovy -" pokusim se to preprdet, ale bude to nadlidsky vykon!"  Po ceste do Prahy se durian pekne rozlezel a na schodech v metru se za mnou protijedouci udivene ohlizeli... Doma to pochopitelne nikdo nejedl. Presto je to ale kral ovoce!

DJing cheb pako 19.5.2006 23:57

Kdyz je sezonna durianu

hlidaji v asijskych hotelech, aby to nekdo neprinesl dovnitr. Rozleza se to klimatizaci a ztraceji hosty. Odolni jsou jedine Francouzi, kterym se da rict, ze si nekdo koupil dobry syr...

Durian se musi trochu pripravit, samotny dost hruza.

G. Pašek 19.5.2006 17:20

Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

ať je tady sranda . . . . . ty o politice vážné články jak srdeční infarkt už lezou krkem. Když je něčeho hodně, tak je toho moc.  Stejně každej už ví jak bude volit a nepotřebuje nápovědu . . .

G. Pašek 19.5.2006 17:27

Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Abatyše prdí tiše, jak když jarní vánek dýše, létající kaštany rozbouraly varhany . . . .

Dál už mě vypado z hlavy. Království dám, za pokračování toho čundráckého kupletu . . . . .

spaldings 19.5.2006 19:27

Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Jak se píše o jedno svatém "když uslyšel, jak jeden z mužů hlasitě vypustil své větry, tu se rozplakal a jedině modlitbou se upokojil".

krmič 20.5.2006 12:50

Re: Re: Mistře Vlku, napište vyprávění o flatulenci . . . .

Který římský básník napsal spis "De producere ventes"?

Zuzana W 19.5.2006 15:43

Buy organic!

A syry z nepasterizovaneho organickeho mleka si muzete koupit na farmach, treba tady

http://www.farmsteadfresh.com/ nebo v whole food stores zde http://www.wholefoodsmarket.com/

jak organicke farmy tak ten whole food market jsou po cele Americe.

Na farmach jsou organicke produkty obvykle levnejsi nez v 'whole food', nejdrazsi jsou v beznych retezacich-supermarketech. Farmy a jejich adresy ve Vasi oblasti si najdete na internetu - v up-state NY je jich nepocitane.

Alex Juchelka 19.5.2006 15:59

Re: Buy organic!

Problém je v tom, že stávající zákony nedovolují do USA dovážet pravé nepasteurizované francouzské camemberty, brie, epoisse, aj. (Tyto sýry se zde jinak koupit dostanou, ale jsou to modifikované verse z pasteurizovaného mléka...) Má to něco společného s dobou zrání sýrů a FDA předpisy.

Zuzana W 19.5.2006 16:36

Re: Re: Buy organic!

Ano, ma:

'Artificial fertilizers, synthetic hormones or toxic pesticides are never used on our dairy farms. Many natural nutrients in milk are altered or destroyed by heating to temperatures that exceed 110 degrees Fahrenheit. Therefore, we do not pasteurize our milk and our cheese making recipe temperatures never exceed 103 degrees. All of our cheese meets the Federal Law specifications because none of our cheese leaves our curing cellars until it is aged at least 60 days.'

Uz utikam, abych tu tvaruzkovou svandu taky nekazila ;-)

Zuzana W 19.5.2006 15:33

Limburger..

Zde si muzete koupit Limburger/u a dalsich podobnych syru kolik chcete, Alexi, pane Pasku a dalsi..

http://www.igourmet.com/shoppe/prodview.asp?cat=1&subcat=Limburger&prod=498&gift=limburger

Alex Juchelka 19.5.2006 15:54

Re: Limburger..

Já nemám problém s nákupem sýrů, Zuzano, ale díky!

Rpuť 19.5.2006 13:27

Přišel pan Povondra se psem k veterináři:

„Pane doktor, mám starost vo Bobíka, v poslední době začal hrozně smrdět.“ Bobík byl malej, zrzavej, střapatej  pejsek a vzdor vyššímu věku vypadal náramně zdravě. Pan doktor vyšetřoval a ničehož nenacházel: „Žere dobře?“ ptal se bezradně, když ani na zubech neshledal nic závadného. „Jo žere“, kýval pan Povondra a dodal: „A co vám je divný, dycky nejvíc smrdí vokolo neděle.“ Veterinář zakroutil hlavou a snažil se získat čas: „Tak mi přineste jeho hovínko a pošlem to na vyšetření.“

Nález byl naprosto v pořádku, ale pes nepochybně nevoněl. Přišlo léto, doba dovolených a stav se markantně zhoršoval – Bobík smrděl i několikrát v týdnu. Nešťastný pan Povondra zašel si na jedno dobře chlazené. Ve výčepu seděl jen hostinský a majitel konzumu v jedné osobě a právě sepisoval objednávku.

Donesl panu Povondrovi pivo a přehlédl seznam, jestli nic nechybí. Najednou se zasmál: „Představ si, toho prdlýho Pražáka – objednává si romadúr po krabicích a tvrdí, že mu na něj choděj veverky!“

YGA 19.5.2006 13:51

Jéje, to mi připomělo

Tento příběh mi vyprávěla sestra:

Do šaliny (čti tramvaj v Brně) v podvečer nastoupila lehce ošumělá osoba rodu mužského a s ní pes většího vzrůstu a naklonili se - oba - nad sedadlo, na němž spočinula postarší distinguovaná dáma. Při prudším rozjezdu se v psovi hnuly vnitřnosti a pes se odplynil (majitelé psů zajisté vědí, co je to za rychnu - tedy smrad jak když rozpáře pytel komediantů).  Na to člověk od psovité šelmy zareagoval slovy - ty bestie, to nemůžeš počkat, až vystoupíme, smraďochu! A vtom madam pronesla hokynářským hláskem (bylo to slyšet i v sousední soupravě) - To jsou lidi - nacpou se tvarglama, vychlastají pivo, userou si v šalině a pak to svedou na chudáčka psa! Pane, že se nestydíte! Nutno podotknout, že oba - pes i člověk  - neprodleně vystoupili na příští zastávce, ani nečekali, až šalina pořádně zastaví.

ptakopysk 19.5.2006 14:25

smrad jak když rozpáře pytel komediantů

jéééžiš to je krásný. Já to furt říkám, že co Brňák to básník! :o)

aida 19.5.2006 16:39

Re: smrad jak když rozpáře pytel komediantů

My jsme tady všichni takoví fajn.:-);-)

nuchna 19.5.2006 23:52

No ale udělali to chytře

No ale udělali to chytře, vystoupili na čerstvý vzduch, a výřečnou babu tam nechali v tom děsným smradu. ;-)

autor 19.5.2006 11:44

DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

 Mám jeden vzkaz. ČI prosbu. Napadlo mne to,když jsme četl ten návod na výrobu "tvarglí" . Jeden nakladatel projevil zájem, že by se z tohodle povídání  dala udělat knížka. Ale chtěl by tam nějaký recepty. Z praxe. Co vy na to , moji milí čtenářové?

Petra 19.5.2006 12:12

Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Zrovna jsem si říkala, že bych knížku s takovým vyprávěním chtěla mít doma. Ovšem zaručenými recepty nedisponuji, tak se alespoň hlásím jako čtenářka.

Alča 19.5.2006 12:54

Autore,

není nic jednoduššího, než mlsotník na zvířetníku - všichni souhlasili s uveřejněním, originály u paní Ruščákové. A to nemluvím o komentářích!

YGA 19.5.2006 13:53

No jasně,

jděte na Mlsotník - jenom opatrně s česnekem a cuketami - někteří jsou na tyto potraviny dost alergičtí.

děkuji všem, už si čtu 19.5.2006 15:32

autor

 v Mlsotníku a slintám.To mám za to!

Fallowa 19.5.2006 15:58

Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Připomněl jste mi jeden zážitek z mládí - nevím,jestli se to dá brát taky jako recept:Přijela jsem za (tehdy budoucím)manželem na chatu(srub v lese).Když jsem vešla dovnitř,šly na mě mrákoty:-(.Sedělo tam s mým mužem pět jeho kamarádů u stolu,na kterém stál příšerně špinavý hrnec a jak vypadal,tak taky páchnul;-€!Můj muž řekl,že mně čekal pozdějším vlakem a chtěli si tu dobrotu 8-ov hrnci sníst,než přijdu - byly to olomoucké syrečky,které před nějakou dobou(myslím,že min.před čtrnácti dny)dali do hliněného hrnce,zalili pivem,řádně hrnec utěsnili,zabalili a zakopali do země!Já přišla právě když ho vykopali a chtěli otevřít - tak jsem jim rozdala lžíce,chleba a vyhnala je s tou dobrotou do lesa;-O.Dali si to na pařez,na mé důrazné doporučení vybrali místo proti větru a ten humus snědli.Já jsem vyvětrala a šla do místní nádražní hospůdky si spravit chuť pár panákama,aby to se mnou neseklo:-D... 

aida 19.5.2006 16:41

Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

...prý je do toho dobré přidat trochu cibule a údajně je to neskutečná mňamka, teda podle líčeníé mé lepší polovic, sama nevím, v životě jsem to nejedla - ale tvargle já ráda...

aida 19.5.2006 16:54

Re: Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

...líčení...:-/

autor 19.5.2006 17:16

Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Jak lze z příspěvku zjistit,když se ženská chce vdát, ;-P nezabrání jí v tom ani syrečky .A to je co říct. A jistěže jste milostivá, šťastně vdaná. Mužský který má kamarády, syrečky a jeho budoucí jde ,když se s tím cpou ,na panáka do hospo:-Ddy je "šťastný to muž"

Fallowa 19.5.2006 22:59

Re: Re: Re: DÍKY MILÍ ČTENÁŘI-

Milý autore,byla jsem šťastně vdaná 23let,než manžela chytla ,,druhá míza´´Rv:-(...(Ale se syrečky to nemělo souvislost)

R 19.5.2006 11:30

Když už tvarůžky příliš pochodují

dají osmažit. Nejlépe na másle.  Vznikne chutná tužší průhledná hmota s minimem zápachu.

Cosi se mi v té souvislosti vybavuje. Zajatecký tábor v létě, potravinová zásilka, v ní bedna zkažených smradlavých sýrů prolezlých červy a šikula, který ty sýry vyklopil do lavoru, postavil na mírný oheń, následkem tepla červi sami vylezli a byli odstraněni a zůstala upečená chutná nepáchnocí sýrovitá hmota, kterou ti zajatci s chutí zkonzumovali. Nepamatujete si někdo autora?

Han 19.5.2006 11:47

Re: Když už tvarůžky příliš pochodují

Myslím, že to byla knížka od nějakého našeho západního pilota, jmenoval se snad Babka a ta knížka měla název " Bombardér T.. se odmlčel". Četla jsem ji v šedesátých letech, tak si víc bohužel nepamatuji, ale tahle příhoda tam byla.

Hacker Rudolf 19.5.2006 12:46

Re: Re: Když už tvarůžky příliš pochodují

Jmenoval se Vilém Bufka a byl to bombardovací letec u 311 perutě