5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kočka 3.7.2006 14:15

vážení labužníci

dneska tady stačí přikusovat suchej chleba  . Chudáci vegetariáni proti takovýmu článku nemůžou mít obranu ti se osypou ze všeho tohoo masa.

madla 2.7.2006 22:43

Re: Re: Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Je, v Rubešově ulici č. 10 na Vinohradech.Je to hned první roh z Vinohradské vpravo nad magistrálou, býval tam salon Peugeota, za ním Transgas (tam si byl Otík pro klíče od pražského bytu -Vesnička), no a druhý barák vlevo nad křižovatkou Římská-Rubešova směrem k Anglické je argentinská restaurace, neb v domě má sídlo firma, která vozí maso z Argentiny.Nebo aspoň bývala.

Jojin 1.7.2006 20:44

Re: Re: Re: Sakra hlad

...správně,na chleba se těžko vydělává. :-)

pvb 1.7.2006 20:02

Re: Re: Já nevím,

Nevim,nevim, s tou litinovou panvi, asi jsem v jine Americe-pokud teda nemluvite o te jizni. S tou prorostlosti mate pravdu, az na jednu vyjimku-a to je prave svickova. Z ni udelany "biftek"=Fillet Mignon je opravdova lahudka. Musite na to mit ovsem vhodne maso - ceska svickova se opravdu nehodi. Ale klidne uz svickova (=tenderloin) od ceskeho reznika v Americe;-)

luba 1.7.2006 16:01

Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Mimo biftek, to je uzasny clanok, na zozratie. knedliky, ryza, zemiaky, knedliky s ovicim, proste vsetko tomu podobne, sa v mikrovlnke zohrieva tak, ze to date do mikrotenoveho sacku, prelozite, alebo len volne zviazete, date minutku-dve na plny vykon a nestihate sa divit. skuste, uvidite. Aj mrazene sa tak da, len cas musi byt asi 2x dlhsi. Skor nez zapochybujete, preverete! Inak, pane Vlk, ja sa tesim kazdy piatok, lenze nie vzdy sa dockam, ale aj tak diky, diky. Luba, stara pani z Blavy

Pavel Pávek 30.6.2006 23:22

Re: Re: Sakra hlad

Pánové, asi mi to nebudete věřit ale já ho měl k obědu.Společně s našim malým psíčkem Bonnyí  jsme sežrali celé grilované koleno s hromadou krémžské hřčice, chlebem se šetřilo.

Pavel Pávek 30.6.2006 23:12

Re: Pane Pávku,

Milá Evo, též mě to napadlo. Ale mám se přežrat před půlnocí, nebo po půlnoci?

Komik 30.6.2006 22:45

Re: Sakra hlad

To jste můj člověk, já je taky miluju.

Michal 30.6.2006 22:17

Re: Já nevím,

Přál bych vám ochutnat králíka v americe, já to omylem udělal. Ona totiž do masa "prosákne" chuť krmení, no a ten králík byl asi na nějaké specielní bylinkové dietě. Voněl děsně, jak výprava sovětských turistů.

Steak v americe se dělá z masa tukem prorostlého, čím mramorovanější tím lepší ( a dražší), a na suché litinové pánvi, ne-li na grilu. Maso se přitom mastí samo zevnitř. Kdysi jsem takhle z neznalosti připravil steaky ze svíčkové a řeknu vám, smrková prkna jsou křehčí a snáze stravitelná.

VG 30.6.2006 18:51

Re: Re: Nechci dělat reklamu, ale

Omlouvám se , myslel jsem stanici metra, je tam mexická?, restaurace.

jarda 30.6.2006 18:38

Sakra hlad

No abych si šel udělat něco k jídlu. Dal bych si pečené koleno.

JAPA 30.6.2006 17:17

biftek

Hovězí plátky rozmydli (nasekej tupou stranou nože), posypej solí, pálivou paprikou, pepřem, kmínem a na tři - 7 dní ponoř do kaše z cibulí a česneku. Po třech dnech jsou plátky tak macerované, že je stačí jen málo opéci, Jestli nevěříte že se to dá jíst, přesvědčte se.

Jarmila B. 30.6.2006 16:21

Re: Re: Já nevím,

Tak  předně nejedná se o krávy, ale o býčky, mladé a krmené speciálně na maso. Z těch je potom biftek nejlepší, ovšem něco takového jsem neochutnala. Nikdy.

courek 30.6.2006 16:15

Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Dokonce se dají uškvařit škvarky. Nepřejte si ale vidět kuchyni, když zapomenete včas vypnout a sádlo chyzí plamééénem

Fallowa 30.6.2006 15:55

Re: Tatarský biftek

Jo,jo,tenkrát naštěstí lidi nevěděli o nemoci šílených krav8-o,o salmoneloze:-(,kterou by mohli dostat ze syrovýho žloutku a tak tatarský biftek měli na jídelníčku v každý restauraci:-)...

RomanL 30.6.2006 14:31

Re: Biftek z mikrovlnky

Já to prubnu, už víckrát jsem zjistil, že s mikrovlnkou jdou dělat různé psí kusy a zdaleka ne vždy je to špatné! Spíš jsem si všiml, že málokdo umí mikrovlnku skutečně správně používat na něco jiného než na ohřívání polévky...

hopsson 30.6.2006 13:45

Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Knedlíky se v mikrovlnce ohřívají v mikrotenu. Pak neoschnou

pecka 30.6.2006 13:05

Re: Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Mně na to k mikrovlnce prodali takovej forichtung - plastovej kastrolek s mřížkou a poklicí, prostě napařovák. A hezky se v tom dělají brambory i zelenina. :-))

A na bifteky talíř "crisp", co má trouba tu extra funkci, ale netroufla jsem si zkusit. Teda echt bifteky. Vepřovou kotletku jo, ta se povedla. Před bifteky mám ouctu a bázeň. Asi na ně budem muset do nějaký tý argentinský knajpy. Neříkejte mi, že není v Praze. Nebo říkejte. Že je. Poslouchám.

ptakopysk 30.6.2006 13:03

Re: Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station

kuchař je zřejmě drsňák a do salátů jde tvrdě :o)

spaldings 30.6.2006 12:53

Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station

no, vypadá to pěkně, ale mÝchaný salát, no nevím ;-D

spaldings 30.6.2006 12:15

Hlavně pozor na specialitu v Rusku

BIFŠTĚKS přepsáno z abzuky;-) - zpravilda unknown MJASO, prošlé MJASORUBKOJ ;-)

spaldings 30.6.2006 12:10

Re: zalezi kdo jste

jojo, pravda Texas, to jo, Walkera Rangera jsem nepotkal, ale steaky jim jdou, to jo ;-)

Zuzana W 30.6.2006 12:01

Re: Pane Pávku,

:-D

Pamětník I. 30.6.2006 11:59

Steak nebo biftek?

Ono se v článku ani v diskusi  nerozlišuje mezi steakem a biftekem, který je též steakem, ale zásadně ze svíčkové. Udělat z ní příčný řez o váze nad 400g ještě zpracovatelný na pánvi je téměř vyloučené, proto je největším biftekem Chateaubriand, uvnitř velmi krvavý a jen vlažný. Podává se proto ke stolu pod šturcem na speciálním prkénku se žlábkem na zachycování krvavé šťávy. Doxa má proto pravdu, že v mikrovlnce se dá svíčková jen lehce srazit a chuťově se zase tak moc nestane, protože ta lahodná propečená kůrčička u rychlých vysokých bifteků je většinou tenká. U argentinských a texaských steaků se vesměs jedná o rumpsteaky  nebo T-bone steaky, což jsou vlastně hovězí kotlety obsahující i svíčkovou pod žebrem. Ty se ovšem z kvalitního masa dají připravit i obrovské a propečené dle libosti.

ptakopysk 30.6.2006 11:14

Tatarský biftek

V dávných pradávných dobách, kdy se uklidňovala situace po provedené měně, a soudruzi zjistili, že levněji a efektivněji vyjde odměnit pracující lid stylem chléb a hry, tedy po dobírce v JZD výlet na estrádu, si vyjel pan Josef a paní Anežka s družstevníky do světa. Tedy do Prahy. Neboť do Prahy se jezdívalo jednou, dvakrát do roka na nákupy. Porvat se v Bílé Labuti o jinej svetřík, než jaký měly všechny baby ve vsi a na vokrese, kouknout se do masny na Václaváku a koupit dětem domů dvacet deka šunky a sklenici znojemskejch okurek atd. atd. Večer se zarazilo do nóbl dvouhvězdičkový restaurace. Josef s Anežkou chtěli dokázat, že nejsou žádný vidláci a chudáci a objednali si biftek. Protože z filmů věděli, že biftek si dávají lidé movití. Bohužel nevyhodnotili správně název. Ten biftek byl tatarskej. Ostatní požírali knedlovepřozélo, svíčkovou a další známé pochutiny, neb lid vesnický je konzervativní. Anežka s Josefem čekali a čekali, až jim ofrakovaný číšník postavil na stůl kýženou krmi. Oba s úžasem zírali před sebe. Místo talíře s flákotou, brambory a velkou oblohou, které vídali ve filmech, jim na stole přistála ošatka s topinkama a na Josefa i Anežku mdle zíralo z kopičky čehosi nevábného syrové vejce. Ostatní vesničané začali cosi tušit, přestali jíst svá knedlovepřozéla a svíčkové a se zájmem hleděli ke stolu oněch dvou nešťastníků. Hluk v restauraci postupně umlkal. Anežka si dodala odvahy, vzala vidličku, kousek oné hromádky vložila do úst a.... zaječela na celý sál: "Pepo!!! Dyť je to syrový!!!" Mohutný výbuch smíchu jim byl odpovědí. I když se pan vrchní nabízel, že jim tatarák připraví, odmítli, zaplatili a šli se na Václavák nakrmit opečeným liberečákem s chlebem a hořčicí. Je to už skoro padesát let, Josef s Anežkou už jsou dávno na pravdě boží, ale pověst o jejich kulinářském výzkumu překročil hranice tisíciletí. A jak praví klasik ptakopysk: "Žijeme tak dlouho, dokud si o nás lidé povídají..."

DJing cheb pako 30.6.2006 11:01

cim se krmi dobytek

z ktereho se delaji (nejen) steaky ma na kvalitu masa podstatny ucinek. Jak pro lidi, tak pro kravy plati - you are, what you eat...

Alk 30.6.2006 10:44

Re: Re: Nechci dělat reklamu, ale

Takhle velké kusy masa dávají v restauracích Pravěk. Ta je na Andělu, někde v Nuslích, na PAlmovce a ješt někde. Když je to ve večerních hodinách, je třeba se objednat. Jednou jsem tam byla a s postupem doby se na stolečky okolo pokládala cedulka reservé až nakonec zbyl jen ten náš stůl bez cedulky.

Alk 30.6.2006 10:41

Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Knedlíky se musí ohřívat v mikroténovém sáčku - hezky se zapaří a neoschnou.

tulak 30.6.2006 10:24

Re: Já nevím,

u toho masa jde nejen o to, že ten biftek se v klidu pase na na dobré píci, ale i způsob porážky a následné zpracování. vše se děje přímo na pastvině, maso se nezamrazuje, ale jen schladí a pak se hned přepravuje ke konečnému zpracování. do evropy se schlazené dopravuje letecky........ dát tohle maso do mikrovlnky je barbarství. ježiš já bych si dal 1/2 kg medium ...... :-)

astro 30.6.2006 10:14

Re: Nechci dělat reklamu, ale

To nebude reklama, jen informace  - ve které hospodě u Anděla? Nebo se jmenuje U Anděla? Kde to přesněji je? Já do těchto končin Prahy zabloudím jen zřídka, ale na kus dobrého masa bych si i zajel.