25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ptakopysk 30.6.2006 9:53

Re: Re: Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

výborný jsou průmyslový mražený borůvkový knedlíky ohřátý v mikrovlnce bez poklopu. Pak už stačí vzít golfovou hůl a vyrazit do přírody udělat pár jamek. Od pravejch golfovejch míčků k nerozeznání. I Tiger Woods by nad nimi zaplesal...

RobertR 30.6.2006 9:34

Na biftek je třeba biftekové maso.

Na biftek je třeba biftekové maso. A toho se u nás nedostává. Steak je nejlépe dělat z osmnáctiměsíčních volků, krmených pouze jadrným krmivem doplněným o anabolika. Z takového zvířete se pak dá 24 oz. fillet mignon krájet vidličkou.

Kdo si ho ale dá udělat well done je barbar.

Eva F. 30.6.2006 9:31

Pane Pávku,

dělejte to jako já. Zapamatujte si heslo: Na Vlka s plným žaludkem:-) Pak Vás bude nanejvýš honit mlsná, ale už ne to neodolatelné a neodvratné nucení na noční plenění ledničky:-)

kája 30.6.2006 9:31

V Pardubicích je stejkárna - Steak Station

fakt dobrá, dělají tam 200g, 300g, 500g z argentinského masa, ale člověk si to tam musí většinou zarezervovat předem. Doporučuji.

http://katalog.seznam.cz/detail/674561-restaurant-steak-station-pardubice.html

Viktorie 30.6.2006 9:30

Re: Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Já do toho pytlíku  ještě trochu rukou cáknu vodu.

kik 30.6.2006 9:15

Vynikajici

Mel jsem to stesti, ze jsem pri jedne sluzebni ceste do Londyna narazil na jednu argentinskou restauraci. Jakkoliv jsme byli s kolegou vyhladli, tak jsme tu porci malem nezvladli. Vsechna jidla mela minimalne tech 500g masa. Kolega mel "well done", ja "medium" a byla to lahudka. A argentinsky pivo taky nebylo spatny.

varpunen 30.6.2006 8:53

Re: Re: Re: Biftek z mikrovlnky

Na knedliky v mikrovlne mam jednoduchou radu: strcte je do mikrotenovyho pytliku, ten mirne zakrutte (ale nezavazujte) a dejte ohrivat zvlast. Je to takovy urychleny naparovani.

m 30.6.2006 8:51

zalezi kdo jste

nektery USA-mani se budou bit dokrve za ty jejich, cisty argentinsky (jak pisete nazvy hospod a mest) jsem nemel, nemohu porovnat, ale ty z Texasu jsou naprosto famozni tez...  a pod 400 gr. vam ho prinesou jen kdyz priznate na celou hospodu ze jste "child":-)

PS 30.6.2006 8:46

omyl

kdybyste chtěli po Slotovi, aby mluvil česky - omyl - maďarsky!;-)

Jirka 30.6.2006 8:36

Re: Já nevím,

je to asi o něco jiné plemeno, obvykle je z mladšího masa a teoreticky Ty krávy běhaj po pampě nikoli stojí na roštu v chlívě... je větší pravděpodobnost kvalitnějšího masa

onehdá jsem si dával argentinskou roštěnku a bylo to opravdu krásné světlé maso

a taky ten způsob přípravy (žhavé uhlí apod.) dělá hodně

nicméně je to trochu póza, samozřejmě 

Jirka 30.6.2006 8:32

Re: Biftek z mikrovlnky

jako svíčkovou nacpat do mikrovlnky??? není to svatokrádež???

Fallowa 30.6.2006 8:28

Já nevím,

ale jsem asi dost neznalá mezinárodních kuchyní - správný biftek se dělá z pravé hovězí svíčkové,může být krvavý,nebo uvnitř růžový,nebo zcela propečený a je vynikající,pokud ho vyloženě nespálíte.Měla jsem za to,že krávy mají stejnou svalovinu všude na světě - taky stejně vypadají - tak proč Argentinské maso8-o?Jsou argentinské krávy krmeny něčím speciálním,nebo název vznikl nějakou speciální argentinskou úpravou?

Pavel Pávek 30.6.2006 8:25

Re: Přesně, jak jsem předpokládal

Nepoběžím, ale schválně  učiním pokus. Třeba se pletu a chuťové pohárky okrádám o nový zážitek.

Pavel Pávek 30.6.2006 8:22

Re: Re: Co jsem komu udělal?

Nevěří. A to mě dvacet let zná jako člověka pravdomluvného a zásadového.

autor 30.6.2006 8:19

Re: Co jsem komu udělal?

a věří vám to žena?

VG 30.6.2006 8:11

Nechci dělat reklamu, ale

nikde jinde jsem pravý biftek z argentinského masa sice nejedl, tak nemohu srovnávat, ale U Anděla je restaurace kde podávají biftek  "jen" 350 g a jedl jsem ho taky dvě hodiny. Nevím jestli máte tutéž zkušenost, ale u opravdu dobrého jídla přetrvává chutˇ ješte několik hodin, řekl bych, že čím je jídlo lepší, tím déle máte chuť v ústech, u tohohle zázraku jsem si vybavil - to není přesné, prostě ta chuť v ústech JE  a nejen chuť ale i vůni  ješte, celý druhý den.

doxa 30.6.2006 7:50

Přesně, jak jsem předpokládal

Kdo nevěří, at tam běží (resp. ať to zkusí - nanejvýš bude mít jeho pes přilepšení)

Pavel Pávek 30.6.2006 7:31

Re: Re: Biftek z mikrovlnky

To se sešli príma lidé, kdo se motá kolem papů je můj člověk. Já bych s tou mikrovlnkou byl také skeptik. Kdysi jsme  jakousi pochutinu "uvařenou" v mikrovlnce měl to potěšení okusit. Nasytila avšak nepotěšila. Doma ten vynález nepoužíváme ani k ohřívání, třeba knedlíky mi připadají jakési oschlé.Asi  troubu neumím, já trouba, používat.

PS - Argument  o nočních zlodějích mi neprošel.Pes popřel svou úplatnost.

Zuzana W 30.6.2006 1:57

Re: Biftek z mikrovlnky

Jsou desny - mikrovlnka funguje jedine jako mistr ohrivac.

doxa 30.6.2006 1:25

Biftek z mikrovlnky

Nikdo tomu nevěří, ale ono to funguje:

Maso nakrájet na plátky, nenaklepávat, jen nařezat okraje.

Mikrovlnku na 3/4 výkonu, 3 minuty po jedné straně, obrátit, 2 minuty po druhé straně.

Zuzana W 30.6.2006 0:57

Re: Co jsem komu udělal?

Kardiac Vik je devil. Bere Vas sebou!!! ;-D

Pavel Pávek 30.6.2006 0:43

Co jsem komu udělal?

Pane Vlku, proč mi tohle stále děláte? Nikdy jsem nikomu vědomě neublížil a ani nic takového neplánuji. Tak proč tohle musím číst pomalu v jednu hodinu. Abych se zase nenápadně plížil k ledničce a ráno tvrdil ženě, že k nám v noci pronikli zloději, psa podplatili buřtem, mě zamkli do koupelny a vyžrali ledničku.;-(