Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK: Vojenské recepty
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lapil 9.10.2022 14:35Známý chodí na houby zásadně s přáteli, vařičem, pánvi, vejci, cibulí a kořením. |
V. Vlk St 8.10.2022 13:37No jo přátelé, ale letiště a kasárna jsou dvě různé věci. Kolem letišť plot byl jen na pár místech a u letiště Chotusice - Čáslav, byla vesnice v ní sedláci jézéďáci. A každý den se jezdilo auty někam ven , my jsem byli letecký automobilový prapor a tak jsme byli pořád někde na cestách .No a na letišti byla jezera nafty /kerosenu) a benzínu.... |
V. Mokrý 8.10.2022 10:42Tady v regionu, dělávali topinky o nedělních odpoledních čajích - 1970/1975. |
P. Pospisil 8.10.2022 5:53Vojenské recepty? Škoda, že jsem nezažil vojnu, kde by byl takový výběr ingrediencí. Já si myslel, že jsem se měl docela luxusně, protože jsem měl tu možnost udělat si topinky (tím se na rotě rozhodně každý chlubit nemohl), ale na pomazánku jsme obvykle použili: -rybičky ve vlastní šťávě (fasováno jako studená stava nebo při opušťácích) -tavený sýr (dtto) -cibule (možno získat v kuchyni v libovolném množství) Spatláno dohromady a namazáno na topinky to bylo překvapivě chutné. |
T. Kohout 8.10.2022 6:37Ještě prostší: na vojně bylo nejlepší vydat se do nejbližší hospody. Nebo, pro změnu, i do té vzdálenější. |
P. Pospisil 8.10.2022 8:55Hospodu, kde dělali dobrý topinky, jsme měli 50 m od kasárenské brány. Ale 1. lezli tam i vojáci z povolání a 2. střídaly se nám dva týdny (víceméně) volna s týdnem pěti (pro vybranou partu) a třicetiminutové (pro zbytek praporu) hotovosti, kdy jsme nesměli na krok pokud možno ani z baráku, natožpak z kasáren. |
Z. Lapil 9.10.2022 14:37Vojna? "Kde jste vzali ten cukr? Koupili... Tak pro příště- ten s modrým pruhem je z velkoobchodu." |