9.2.2023 | Svátek má Apolena


Diskuse k článku

JEN TAK: Vojenské recepty

Já bych si dal topinku na sádle! S česnekem! Topinky jen tak na sádle jsou dobrý, ale za nějaký čas se omrzí. Člověk, který má ještě žlučník a jiné části jako dvanácterník, žaludek, a tak vůbec v pořádku a nevadí mu občas nějaký ten beďar z příliš pálivého, tedy člověk „mužský“, by si dal něco delikatesnějšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 9.10.2022 14:37

Vojna? "Kde jste vzali ten cukr? Koupili... Tak pro příště- ten s modrým pruhem je z velkoobchodu."

Z. Lapil 9.10.2022 14:35

Známý chodí na houby zásadně s přáteli, vařičem, pánvi, vejci, cibulí a kořením.

V. Vlk St 8.10.2022 13:37

No jo přátelé, ale letiště a kasárna jsou dvě různé věci. Kolem letišť plot byl jen na pár místech a u letiště Chotusice - Čáslav, byla vesnice v ní sedláci jézéďáci. A každý den se jezdilo auty někam ven , my jsem byli letecký automobilový prapor a tak jsme byli pořád někde na cestách .No a na letišti byla jezera nafty /kerosenu) a benzínu....

H. Kotaz 8.10.2022 10:42

Tady v regionu, dělávali topinky o nedělních odpoledních čajích - 1970/1975.

P. Pospisil 8.10.2022 8:55

Hospodu, kde dělali dobrý topinky, jsme měli 50 m od kasárenské brány. Ale 1. lezli tam i vojáci z povolání a 2. střídaly se nám dva týdny (víceméně) volna s týdnem pěti (pro vybranou partu) a třicetiminutové (pro zbytek praporu) hotovosti, kdy jsme nesměli na krok pokud možno ani z baráku, natožpak z kasáren.

T. Kohout 8.10.2022 6:37

Ještě prostší: na vojně bylo nejlepší vydat se do nejbližší hospody. Nebo, pro změnu, i do té vzdálenější.

P. Pospisil 8.10.2022 5:53

Vojenské recepty? Škoda, že jsem nezažil vojnu, kde by byl takový výběr ingrediencí.

Já si myslel, že jsem se měl docela luxusně, protože jsem měl tu možnost udělat si topinky (tím se na rotě rozhodně každý chlubit nemohl), ale na pomazánku jsme obvykle použili:

-rybičky ve vlastní šťávě (fasováno jako studená stava nebo při opušťácích)

-tavený sýr (dtto)

-cibule (možno získat v kuchyni v libovolném množství)

Spatláno dohromady a namazáno na topinky to bylo překvapivě chutné.