Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
29.4.2024 | Svátek má Robert
Diskuse k článku
GLOSA. Škraloup
Když ještě bylo mléko mlékem, udělal se na něm po svaření a vychladnutí škraloup tvořený sraženými bílkovinami (nahoře) a tukem (vespod). Začal se tvořit velice záhy a brzo se dal vzít mezi palec a ukazováček. Po zvednutí se vytvořilo něco jako zmoklý padák, Po odcáknutí přebytečného mléka se pak člověk zaklonil a padák si spustil do útrob.
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Zobrazit příspěvky:
Všechny podle vláken Všechny podle času
Xeelee 10.12.2005 20:54Omyl tady se nebavime o tom sajrajtu kterej vznikne po prevareni kupovanyho mlika!!! tenhle skraloup ma chut podobnou smetane (ale je mnohem lepsi) neznam nikoho komu nechutna smetana:) zajedte si na venkov! |
Konvalinka 13.11.2005 14:28Žblaňa Asi je kvalitnější mléko se škraloupem, ale taky jsme ho nemuseli. A nejhůř, když ji někdo pěkně rozmíchal - tu žblaňu. |
Jaroslav 7.11.2005 2:28bleeee uz od skolky se mi ze skraloupu chce blejt... fujtajx |
KOKO 3.11.2005 14:18me se skraloup hnusi mily Gentlemane, se zajmem jsem si precetlo vasi impresi o skraloupu. ale trochu se mi pritom zvedal kufr. |