18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. :-))) 13.11.2007 10:16

Re: Re: Myslím, že většina základních argumentů už padla v předchozí diskusi

 ;-D Musí za každou cenu zalepit místo pro nové komentáře. Jako Vízek... ;-P

honzak 13.11.2007 10:18

Re: Myslím, že většina základních argumentů už padla v předchozí diskusi

Už se vzbudil!!!! Pro melounisty jeho typu se sqěle hodí název klasikův - ČAPÍ KŘÍDLO S RYBÍM OCASEM

Šumavák 13.11.2007 10:41

"je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

Souhlas!

A nepijte to už!

Ty bakteriální toxiny od kvasinek!!!  A začněte s tím bojovat ! i když jste zřejmě zvyklej !

Zephir 13.11.2007 11:28

Re: "je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

GMO kukuřice a sója neobsahuje bílkoviny běžnejch kvasinek, ale půdních baktérií, podobný jako je tetanus.

Jak myslíte, že na takovou bílkovinu bude normální imunitní systém reagovat?

Honza42 13.11.2007 11:34

Jako naprostý laik se zeptám.

Jste si jist, že obdobnou totožnou půdní bakterii nepozřu když si na své zahrádce utrhnu "bio" mrkev ?

Zephir 13.11.2007 12:13

Re: Jako naprostý laik se zeptám.

Protože mrkev si mejete, kdežto v GMO sóji či kukuřici je bakteriální bílkovina rozptýlená v celým objemu. Když bíla krvinka narazí na takovou baktérii, tak ji obalí a sní, koncentrace cizí bílkoviny poklesne, Jenže když sníte kotel kukuřičnejch lupínků, tak z travicího traktu pronikaj stopy bakteriální bílkoviny do celýho krevního obehu. Současně se do krevního oběhu uvolňuje histamin, kterej způsobuje, že buňky zduřej a mezibuněčný prostory, mezi kterýma se můžou krvinky protáhnout se zvětšej. Krvinky vyběhnou do terénu a čenichají. Jenže na nic nenarazej, dostanou prostě falešnej poplach.

Další problém je, že imunitní systém se za normálních podmínek učí. Imunitní systém vyrábí protilátky jen do určitý meze. Když koncentrace cizího proteinu poklesne, zafixuje se metabolickej aparát k výrobě příslušný protilátky, protože je pak jasný, že je účinná a že je na ni odbyt. K ničemu takovýmu ale při konzumaci GMO potraviny nedojde, imunitní systém dostane druhej den znovu kotel kukuřičnejch lupínků, hladina všech protilátek opět paušálně stoupne. Imunitní systém musí vyrábět protilátky jako součást normálního trávení aby se cizího proteinu zbavil a protože nemá zpětnou vazbu v účinnosti svýho počínání, vyrábí všechny možný současně.  Je to jako očkování mrtvou kulturou baktérií, prováděný znova a znova, čili hypersenzibilizace.

Honza42 13.11.2007 12:56

Já si mrkev nemeju. takže GMO taky klidně schroupnu.

Zephir 13.11.2007 14:21

Re: Já si mrkev nemeju. takže GMO taky klidně schroupnu.

Asi je tam pořád míň GMO než v GMO kukuřici, protože normální mrkev škůdci normálně napadaj, zatímco z GMO kukuřice je rozbolí bříško.

Ladislav N. 13.11.2007 12:56

Re: Re: Jako naprostý laik se zeptám.

 ;-D To se mi snad zdá... Takový magor!!Pán má medicínské vzdělání? ;-P;-D

Zephir 13.11.2007 13:06

Re: Re: Re: Jako naprostý laik se zeptám.

Pokud máte nějakou věcnou připomínku, klidně ji uvěďte.

Pokud ne, nedělejte ze sebe zbytečně chytrýho, abyste nevypadal jako trouba.

jimmy keen 13.11.2007 16:15

Re: Re: Jako naprostý laik se zeptám.

Geniální mistře Zephyre, bohužel si pletete bakterii s bakteriální bílkovinou. je to asi stejné , jako kdybyste narazil na řekněme na rozzuřeného medvěda. No padnete a budete jeho oběd. Ovšem pokud potkáte nějakou medvědí bílkovinu, tak se nestane nic.  Pozřete-li bílkovinu, rozloží se ve vašem trávicím traktu, ale rozhodně vás nesežere a ani nevybudí váš imunitní systém.

Zephir 14.11.2007 20:22

Re: Re: Re: Jako naprostý laik se zeptám.

Bílý krvinky nemaj vočička, nereagujou tudíž na baktérie jako takový, ale právě a jen na jejich bílkoviny, co se znich uvolňujou. Imunitní systém je navíc docela chytrej, umí si spojovat různý bílkoviny se stejným rizikem, čimž dokáže zatočit i s breberama, který mutujou a tím se maskujou. Bohužel, za určitejch podmínek  se právě tahle schopnost stane rizkikovým faktorem alergie.

Květoslav 13.11.2007 11:39

Re: Re: meloun zasahuje

Proč by nám měly vadit proteiny z bakterií? Copak jich máme v těle málo?

Zephir 13.11.2007 14:24

Re: Re: Re: meloun zasahuje

Půdních baktérií v těle asi moc nemáme. Těch budeme mít, až se GMO přecpeme, takže skončíme pod drnem.

Šumavák 13.11.2007 11:50

ááááh, pán Zefir vůbec neví , o čem je řeč !

:-D:-D

Karla 13.11.2007 12:11

Re: Re: "je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

Třeba jako na očkování.

tmoravec 13.11.2007 12:13

Re: Re: "je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

jenom pro upresneni ve vasem svatem boji - Bt neni pribuzna tetanu ale anthraxu. ;-)

to s tou alergii na soju mate sice pravdu, ale nevim jak si to davate do souvislosti s GMO. alergie na soju tu byla preci davno pred prvni GMO sojou, stejne jako alergie na buraky a podobne. Mnozstvi alergiku zavisi od mnozstvi te ktere potraviny v potravnim retezci, proto je treba u nas relativne mene alergiku na soju nebo buraky nez v usa, kde je burakove maslo standarni snidani. hezky den ;-)

Zephir 13.11.2007 12:16

Re: Re: Re: "je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

Tady samozřejmě nejde o to, kolik je alergiků, ale o kolik jich přibyde, když se začnou stravovat cizíma bílkovinama. Evoluce prostě tyhle bílkoviny z našeho potravinovýho řetězce na dlouhou dobu oddělila, kořínkama se už dávno neživíme, na bílkoviny půdních baktérií nejsme evidentně zvyklí. To pochopitelně lidem, který sou alergický i na kočičí chlupy vadí.

Zephir 13.11.2007 12:18

Re: Re: Re: "je zcela zbytečný si nasazovat do potravin další dávku bakteriálních toxinů, čili bílkovin na který náš organismus není zvyklej,"

Mluvím o studii York Nutritional Laboratory, podle který počet případů na sojovou alergii stoupnul o 50% ve stejný roce, jako se v Británii povolil prodej GMO sóji. Ste natvrdlý nebo co?

qwert 13.11.2007 11:59

Jak to chete nechat na trhu, když trh nenabízí alternativu

opakuji svůj včerejší příspěvek - nenašel jsem na trhu granulované krmivo pro hosp.zvířata, ve kterém by nebyla příměs GMO sojových bobů. Možná jsem špatně hledal, v tom případě děkuji, pokud mě opravíte a uvedete výrobce, kteří GMO sojové boby do krmiv nepřidávají.

i.h. 13.11.2007 12:11

nenašel jsem na trhu granulované krmivo ...

A hledal jste opravdu dobre ? Hledejte dále !

Zephir 13.11.2007 12:20

Re: Jak to chete nechat na trhu, když trh nenabízí alternativu

Nebylo bu třeba hledat, kdyby byly GMO potraviny zřetelně označený zelenou lebkou ve žlutým poli o průměru aspoň deset centimetrů a výstražným nápisem GMO.

Šumavák 13.11.2007 12:46

Čéče , nebylo by lepší,

 Vámi uvedeným způsobem označovat NonGMO potraviny, protože těch je, podle toho co tvrdíte, míň !

Nakonec, jaký smysl by mělo označovat všechny, že?

Ladislav N. :-))) 13.11.2007 12:59

Re: Čéče , nebylo by lepší,

Já bych spíš byl pro preventivní označování blbů jako "Zephir", aby děti věděly, před kým mají utíkat... ;-P

jasan 13.11.2007 12:19

Re: Myslím, že většina základních argumentů už padla v předchozí diskusi

rika Vam neco Agrobacterium tumefaciens?  

Zephir 13.11.2007 12:45

Re: Re: Myslím, že většina základních argumentů už padla v předchozí diskusi

Ano, vypráví mi pohádky po večerech.

Šumavák 13.11.2007 12:56

Budiž! to je Vaše věc, od koho si necháte vyprávět pohádky.

Ale proč je zkoušíte potom  vykládat tady ????

Drobník 14.11.2007 12:25

Re: Myslím, že většina základních argumentů už padla v předchozí diskusi

Kolega Zephir má zajímavé informace, které by měl zveřejnit. Kde je publikováno, že na Cry1Ab je řada škůdců odolných? Kterých škůdců? GMO kukuřice je slabší jed? Analýzy prof. Sehnala ukazují na něco jiného. Kdo je vyvrací? Pyl Bt kukuřice se roznáší po okolí a vytváří slabě jedovaté populace. Čeho? Skutečně k těm sto milionům bakterií v gramu jeho stravy (každodenní, nejen kukuřičné!) mu ten Bt toxin vadí? Proč právě ten, když každá z oněch sto milionů bakterií nese několik tisíc bakteriálních bílkovin? Může to vysvětlit? Kde se lze dočíst jak bakteriální toxiny a Bt toxin zvláště sníží imunitu? Imunologové (např. prof Hořejší) mají názor opačný.A radiační mutanty s člověkem uměle vytvořenými bílkovinami mu nevadí? Na webu http://www-mvd.iaea.org/MVD/default.htm  si může najít, že je takových mutant v praxi pře 2500, nikdo je neznačí, takže je běžně jíme. Měl by kolega Zephir vysvětlit, proč mu to nevadí,

Zephir 14.11.2007 20:29

kde je publikováno, že na Cry1Ab je řada škůdců odolných? Kterých škůdců

Hle http://www.osel.cz/index.php?clanek=3060

Předně, radiační zásahy bílkoviny zpravidla odbourávaj, zatímco GMO přidávaj. Radiační mutanti mužou vadit, obyčejně se ale modifikovaný geny exprimujou do bílkovin, který nemaj zásadně změněnou povahu, to by se totiž staly letální. Radiační mutant je zpravidla mutantem proto, že mu nějaká bílkovina chybí, nikoliv přebejvá, takže je pořád docela dobře k jídlu.

Ladislav N. 13.11.2007 9:19

OT: Ekologická recyklace trabantů - výstavba nových bytů...

 ... k nahlédnutí zde. ;-)