16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

SVĚT: Jak jsem nejedl hada

Při návštěvě cizích zemí a pokusu jim přijít na chuť je zcela přirozené podívat se pod kuchyňskou pokličku. V Mexiku u jezera Catemaco jsem se potýkal s pečenou opicí. Chutnala jako pečený pes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 20.10.2015 17:49

Co jedí Číňané, případně Indiáni

je mi jedno. Ale autorovi tohoto článku bych nepodal ani ruku mé tchýně!

B. Volarik 21.10.2015 2:07

Re: Co jedí Číňané, případně Indiáni

Ale, no tak, pane Hoblík...autor prostě popisuje kde se co jí. On ty zvyky nezaváděl, domorodcům kuchyni neřídil. Nezabíjejte posla!

R. Langer 20.10.2015 12:22

Inu,

jiný kraj, jiný mrav...

L. Křivan 20.10.2015 10:11

Vztah asiatů ke zvířatům

mi připadá hnusně krutý. Odporný. Stejně odporný jako ti bllbci, kteří se teď ozvou a budou vytahovat "hrůzy" domácí zabijačky. Bllbci, kteří si pořád ještě myslí, že srrát do vlastního hnízda je "pokrokové".

Obdivuji některé vlastnosti asiatů, jako jejich píle, ... ale jejich vztah ke zvířatům je mi odporný.

A. Alda 20.10.2015 15:58

V Japonsku prý

pečou nějakou speciální rybu tak, že jí hlavu obalí mokrým hadrem a pečou než tělo a to se pak jí, přičem hlava je ještě živá a hýbe hubou.

To bych našemu kaprovi nikdy neudělal. Dokonce se mu vždy, než ho bacím, omluvím.

J. Lepka 20.10.2015 9:09

A když princ Filip prohlásil,

že Číňani snědí vše co plave a není to ponorka nebo létá a není to letadlo, považovala to čínská strana za faux pas.

L. Křivan 20.10.2015 10:15

Re: Číňani snědí vše co plave a není to ponorka

Věřím, že by Číňani snědli vnitřek ponorky, posádku. Ponorka je vlastně velká plovoucí konzerva. Podobně letadlo. Taky jen létající konzerva. A dá se snadněji otevřít než ponorka.

R. Langer 20.10.2015 12:24

Re: Číňani snědí vše co plave a není to ponorka

:-D

J. Jurax 20.10.2015 22:18

Re: Číňani snědí vše co plave a není to ponorka

Ano - a navíc letadlo dopadne-li na zem a vzplane, je krmě i tepelně upravena.

A. Alda 20.10.2015 8:56

Uff...

Jako katolík souhlasím s tím, že jíst se může všechno, co se dá k jídlu připravit.

Ale to zabíjení by mělo být slušné - co nejméně stresu a bolesti pro to zvíře.

A také platí Noemova smlouva: pojídat živé zvíře s krví (červenou) se nesmí, nejprve je třeba je usmrtit.

Genesis 9,4: http://www.biblenet.cz/app/b;jsessionid=1swf0pty5umi8?book=Gen&no=9&_sourcePage=eWjNGxhUNbiHVXjKwCXRPw%3D%3D&__fp=9bu5fRKyMl3Jqn1HNfQOgA%3D%3D

S. Rehulka 20.10.2015 14:25

Re: Uff...

Přátelé, už jste viděli zabíjačku HALAL ? Kdybyste to viděli, porozuměli byste, proč v Austrálii nechceme muslimy a proč nechceme do muslimských zemí prodávat hovězí skot živý !

A. Alda 20.10.2015 15:59

Ne neviděl.

A doufám že neuvidím.

S. Landa 20.10.2015 16:44

Re: Uff...

Mnohokrát. Česká jatka mi přišla mnohem horší.

R. Tesařík 20.10.2015 17:21

Re: Uff...

Jen jestli nekecáte.

S. Landa 20.10.2015 17:30

Re: Uff...

Přesvědčovat vás nebudu.

E. Erat 20.10.2015 8:18

Dědeček, který v Rusku bojoval za Bílé

vyprávěl jak se na trhu prodávaly malé děti-kojenci. Masa bylo málo. Trhovec je měl pod kožichem zavěšené na háku. I když měl děda hlad neochutnal.

L. Křivan 20.10.2015 12:37

Re: Dědeček, který v Rusku bojoval za Bílé

Kanibalismus byl běžný i v obléhaném Leningradu.  Kanibalismus by mohl být řešením afrických problémů.  Během pár měsíců by se dal snížit počet obyvatel na polovinu, :-))) Jako nejtlustší by byli nejdřív upečeni politici a generálové,...

B. Volarik 20.10.2015 7:06

Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

O pečené opici jste prohlásil, že chutná jako pečený pes. Kterak víte jak chutná pečený pes???

L. Křivan 20.10.2015 10:18

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Třeba byl v Chánově a některá rodina ho pozvala.

E. Erat 20.10.2015 11:01

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Je to starý člověk. A baštění psů není jenom specialita cikánského etnika či asiatů.Koupil jsem si v Jilemnici reprint Krkonošské kuchařky z třicátých let. A na cca 20 stranách jsou recepty jak chutně a levně připravit pejska.Pak je tam pár receptů jak připravit ptáčka,kterého jste chytil na lep.A podobné speciality tehdejší kuchyně.

L. Křivan 20.10.2015 12:28

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Pták nesmí být menší než kachna nebo bažant. Kdybych viděl někoho chytat ptáčky zpěváčky, tak bych mu připravil k večeři jeho ptáčka. Ufiknutýho a grilovanýho.

R. Langer 20.10.2015 12:57

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Inu, jíst se musí...

J. Hejna 20.10.2015 14:15

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Tak mě napadlo: nezkazili vám na matrice příjmení, neokradli vás o "s"?

B. Volarik 21.10.2015 2:08

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Koho? Pana Ulče?

J. Schwarz 20.10.2015 22:56

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Proč zrovna v Chánově? Stačilo v Číně o něco dřív než jeli do mexika, v Číně jedí psy běžně.

R. Langer 20.10.2015 12:25

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Pes nemá špatné maso.

L. Křivan 20.10.2015 12:30

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Pes je nejlepší přítel člověka. Přítele nežeru !

V. Vovák 20.10.2015 12:42

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Nejlepší přítel člověka je prase...

L. Křivan 20.10.2015 12:51

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

A co kůň ? Kdysi to bylo maso chudých,....  dnes luxus, ale taky přítel.

R. Langer 20.10.2015 12:54

Re: Zajímavý článek, jako vždycky. jen jeden dotaz....

Možná ani nevíte, jak dobře se dnes konina prodává.