5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 234

Pamatuji si, jak jsme chodili se ségrou nakupovat do konsumu ke Šmejkalům. Bylo to na konci naší ulice. Naproti jejich krámu byla mlékárna pana Hurského. Máma nám vždy napsala na kousek papíru, co máme koupit, dala nám "dvacku" a síťovky a my vyrazili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 16.7.2013 21:46

Čobol Babiš zkurwil na co sáhnul !

Nejen chleba,ale i Kostelecké uzeniny plné kuřecího separátu a rozemletých pařátů,kdo to má žrát !

J. Literák 16.7.2013 19:43

knedlíky

Slyšel jsem, že velkopekaři schválně chleba nepečou, protože by český zákazník při omaku  považoval chléb s kůrkou za tuhý (starý) a nekoupil by si jej. Proto se hromadně vyrábějí jakési knedlíky napolovic vařené v páře. Asi na tom něco bude.

V. Kolman 16.7.2013 19:22

Pane Čechu, mluvíte mi z duše.

Se slzou v oku vzpomínám na své mládí, když moje babička pekla na venkově v "černé kuchyni" domácí chleba. Krásně voněl, měl poctivou kůrčičku a vydržel dlouho poživatelný.

       Lepší zkušenost, nežli se "seriově vyráběným" chlebem mám z chleby, příležitostně a nahodile nakoupenými ve vesnických soukromých pekárnách.

      

R. Lukeš 16.7.2013 8:15

Kůrčička vypečená dozlatova

  Přeju Vám, pane Čechu, aby jste se nikdy nedozvěděl, jak se vyrábí chleba ve vaší pekárně za rohem a co do něj dávají. Také mám „svou” pekárničku s výborným chlebem a kamaráda co v ní pracuje...

E. Pavel 16.7.2013 9:38

Re: Kůrčička vypečená dozlatova

Ten, kdo miluje klobásy a ctí zákony, by nikdy neměl být při tom, když vznikají :-)

Taky kupuju chleba v malé pekárně, protože má křupavou kůrku. Babišovy pochoutky bohužel kůrku nemají.

E. Pavel 16.7.2013 9:39

Re: Kůrčička vypečená dozlatova

Co to sakra je, já tam formátování nedával?

J. Korbel 16.7.2013 7:59

chléb náš vezdejší

Kde je ta místní pekárna s voňavými bochníčky? Prosím, prosím o adresu.

R. Kříž 16.7.2013 7:08

pekari se nestydi?

ale on se nestydi nikdo! lekar, automechanik, stejne jako zednik...

protoze oni uz nebojuji o zakaznika, oni bojuji se statem! a zakaznik je zblbly, protoze co statem posvecenost, dobre jest! takze se porovnava jen cena, protoze "vsechno je dobre", ne?

V. Dolnik 16.7.2013 3:42

Chleba z peci vytapene drevem

V Rothenburgu jsem minuly mesic narazil na chleba peceny v peci vytapene drevem. Ten snad u nas zcela zmizel, naposledy jsem jej dostal  darem v roce 1988. Snad se prastara technologie peceni v drevem vytapene peci vrati i k nam, ostatne pizza se tak leckde taky pece.